Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Nie działają tylne kierunkowskazy
Nie działają tylne kierunkowskazy
Padły tylne kierunkowskazy, może ktoś ma schematy elektryczne do 2.5 V6 1993. Sprawdzałem żarówki i bezpieczniki - wszystko Ok. Przednie kierunkowskazy działają prawidłowo a oba tylne w ogóle, może to coś z przerywaczem. Może ktoś coś może pomóc
- P.I.M.P.O.
- Samochód: brak
oba nie działają? nie ma masy. Masa powinna być w bagażniku, takie odejście od wiązki w okolicy gdzie z drugiej strony jest tabl. rej. - jest tam podłacznie masy. Być może masz to skorodowane albo coś.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
kierunkowskazy nadal nie działają
powracam do poruszonego wcześniej tematu niedziałajacych tylnych kierunkowskazów ( nie działaja oba , sprawdziłem żarówki ok, masa ok, przewody do żarówek ok, bezpieczniki ok, przednie działaja prawidłowo, wymieniłem nawet przerywacz i też nie pomogło) może tam jeszcze jest jakiś przekażnik na tył albo cos . Może ktos ma schemat elektr do kierunków.
kierunkowskazy
szczerze mowiac bawilem sie z cala elektryka ktora idzie na tyl i przekaznikow innych z tylu nie ma po prostu wiazki sobie ida i dochodza do paru rozgaleznikow. U mnie kiedys przekaznik padl to zmienilem sobie na mazdowski i wszystko gralo (mowa o tym pod kierownica). Ale jesli mamy go wyeliominowac, zarowki, przelaczniki oraz bezpieczniki rowniez.... to zostaje chyba szukac po kabelku. Mozna byloby sprawdzic jeszcze kostki ktore czasem moga zasniedziec ale wtedy nie dzialalby chyba jeden lub drugi ale nie razem... kiedys mialem przypadek jak "fachman" zakladal alarm i rozlaczyl przednie kierunki ale chyba z alarmem nic nie kombinowales. Latwiej byloby gdyby padly na strone L lub P ale tyl i przod?
/Roofio Probe II 1995 USA
Re: kierunkowskazy nadal nie działają
Napisz jaka masz wersje, USA? Z pomaranczowymi czy czerwonymi kierunkami? I daj adres e-mail przesle ci schemat.max pisze: Może ktos ma schemat elektr do kierunków.
IIgen. 2,5 GT, USA-black
Re: Nie działają tylne kierunkowskazy
a u mnie prawy kierunek ma 2 x szybszą częstotliwość migania niż lewy
jakieś pomysły?

jakieś pomysły?
V6 2,5l '93 Euro
było V6 2,5l '94 USA
było V6 2,5l '94 USA
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Standardowy mechanizm informujący o spalonej żarówce. Włącz awaryjne i poszukaj braku symetrii.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- evilbanan
- Samochód: Ford Probe 2.5 V6 93r. USA
Piszę bo może ktoś będzie wiedział co jest nie tak z kierunkami u mnie. Wersja USA 93r.
Problem polega na tym że jak włączę obojętnie który kierunek "wajchą" przy kierownicy to nic się nie dzieje a jak otworzę ten cały przerywacz i zetknę te blaszki "ręcznie" to kierunki działają prawidłowo. Dodam że przerywacz jest troszkę uszkodzony bo upalił się drucik ten na zwoju dochodzący do takiego pręcika i nawinąłem go z powrotem tak aby aby a innego nie mam pod ręką akurat.
Sprawdzałem bezpieczniki i przekaźnik są ok.
[ Chodzi o wszystkie kierunki ]
Problem polega na tym że jak włączę obojętnie który kierunek "wajchą" przy kierownicy to nic się nie dzieje a jak otworzę ten cały przerywacz i zetknę te blaszki "ręcznie" to kierunki działają prawidłowo. Dodam że przerywacz jest troszkę uszkodzony bo upalił się drucik ten na zwoju dochodzący do takiego pręcika i nawinąłem go z powrotem tak aby aby a innego nie mam pod ręką akurat.
Sprawdzałem bezpieczniki i przekaźnik są ok.
[ Chodzi o wszystkie kierunki ]
- jarsonik
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
no i ni ewiesz co się dzieje?? wymień przerywacz, skoro jak twierdzisz sam on jest uszkodzony, i będzie wszystko działało.
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
- MrMysza
- Galeria: viewtopic.php?t=16794
O wiedzę ze temat założył poprzedni właściciel mojego probka. Ja mialem ten sam problem co on w tym samym autku, nie wiem jak on sobie z tym poradził, ja z mechanikiem puściliśmy nowe kabelki. I juz ponad rok nie ma z tym problemu.
Był: Probe II 2.5Gt 93r Canada od 09/02/2008 do 07/02/2012
Był: Probe II 2.5Gt 93r Euro (Zginął śmiercią tragiczną wyrywajac drzewo z korzeniami przy ok.150km/h czołowo. R.I.P 07.11.2010r ok. godz. 18:00 )
Jak nie wolno....
TO SZYBKO!
Przeciąganie liny w moim wydaniu
Probe vs Opel
Probe vs Opel 2
Był: Probe II 2.5Gt 93r Euro (Zginął śmiercią tragiczną wyrywajac drzewo z korzeniami przy ok.150km/h czołowo. R.I.P 07.11.2010r ok. godz. 18:00 )
Jak nie wolno....
TO SZYBKO!
Przeciąganie liny w moim wydaniu
Probe vs Opel
Probe vs Opel 2