-- oryginalny post 2010-11-03 23:13 --
tom87dg pisze:Flyke napisz cos wiecej o tym nitro ile dawalo ci kucykow lub jakie sa bezpieczne przyrosty mocy na seryjnym silniku nie oczekuje duzo tzn skromne nawet 40km mnie zadowoli, co ile trzeba napelniac butle, mysle ze jak probe bedzie mial troche ponad 200 km to nie powinno sie nic z nim dziac jest duzo osob co na forum maja poprzerabiane silniki 2.5 v6 na klze co mialy 200 km i tyle maja wiec raczej ten silnik powinien dac rade, instalacja nitro nie jest az tak droga dlatego zdecydowalem sie na taki wybor, do wiosny jeszcze troche czasu wiec w tedy bede montowal.
jeszcze zależy jaka instalacja . w podstawowym pakiecie masz dysze 35,50,75km na żadnej z nich nie powinno się stać nic, pisze nie powinno bo u mnie się stało

ale na drugim silniczku było jak najbardziej ok na wszystkich dyszach. Kolega strzela do mx-3 1.8 V6 75km "na
codzien" i tez jest ok i nie jest to zasłyszana informacja

Generalnie montując turbo,kompresor czy nitro albo jakiekolwiek inne gadżety znacznie zwiększające moc musisz liczyć się z tym ze coś się wysra. Co do samego nitro , jeśli założy Ci to ktoś kto to ogarnia - to polecam , butla starcza na ok 40-50 strzałów, koszt napełnienia ok 200zł . Jak się zdecydujesz napisz na pw dam Ci namiary na gościa co to ogarnia i z tego co pamiętam jeśli u nich kupisz będziesz miał montaż gratis. Jeśli brak Ci mocy do codziennej jazdy pakuj klze, nitro to raczej tylko sporadycznie będziesz używał a i uprzedze ze przy nitro nie ma takiego efektu jak jest przedstawiany na filmach

owszem czuć to ale nie wciska Cie w fotel nie wiadomo jak
-- dodano 2010-11-03 23:16 --
tom87dg pisze:pewnie masz racje ale to juz odbiega troche od tematu bo mnie interesuje czy nitro i skromne 40 km wiecej dla tego silnika to przesada, chodzi mi o jego wytrzymalosc bo napewno nie chce montowac czegos co go przekreci po kilku km.
Jeszcze raz ; Jeśli założy CI to ktoś kto to ogarnia, da zimniejsze świece i ustawi odpowiednio zapłon a Twój silniczek jest ok to nie powinno być problemów