Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Witam mało piszę na forum ale dużo korzystam z informacji na nim. Mam takie pytanie, szukałem ale nie znalazłem niczego co by mnie upewniło. Otóż myślę nad zakupem felg aluminiowych do probe 2 2.0 i czt te http://moto.allegro.pl/item942279423_al ... _merc.html bedą pasowały wielkościowo? Prosze o szybką odpowiedz bo zależy tutaj sprzedajacemu na czasie a 500zł za nie z dwiema oponami to chyba dośc korzystna oferta hehe
moim poprzednim samochodem był golf i chyba już mi został taki nawyk po nim, dzieki za rady, skorzystałem z nich i faktycznie te felgi nie pasują, będę dalej szukac
Czy ma ktoś z was u siebie felgi 18 calowe o szerokości 9.5 cala z tyłu ? i czy w ogóle da się upchnąć taką felgę do probe II gen. żeby nic nie ocierało itp. ?
Mam możliwość kupienia fajnych felg gdzie przód ma szerokość 8 cali i ET 30 a tył ma 9.5 cala i ET do wyboru 30,38,40 no i nie wiem czy je brać a jeśli tak to jakie ET ? Bardzo bym was prosił o pomoc
Ok fele już są i nawet się zmieściły 18" 9.5 ET38 tylko pomiędzy amortyzatorem a felgą jest jakiś 1mm luzu.
Teraz pytanie czy podczas jazdy felga nie będzie ocierała o amortyzator np podczas skrętu lub wjechania w jakąś koleinę ?
jak kupujesz to lepiej z mniejszym ET np. 35 bo przy 42 ET felga bedzie wchodzic bardziej do srodka osi, ja mam 42 ET i efekt byl kiepski musialem kupic dystans 30mm
Ostatnio zmieniony 2011-04-20 13:17 przez tom87dg, łącznie zmieniany 1 raz.
dokladnie tak jak mowi Pelot ( nie lot) nie widze narazie zadnych objawow negatywnych oczywiscie chodzi mi o dystans takiego typu jak na foto jezeli 30 mm to dla kogos duzo to moze kupic mniejsze np 20mm moje wystaja za nadkole z tylu okolo 1 cm a przod jest na rowno z nadkolem, dlatego lepszym wyjsciem jest kupienie felg z mniejszym ET bo komplet dystansow z nakretkami to koszt okolo 800 zł