A jakiej wielkości i długości powinny być fabryczne szpilki w piaście w dwójce? Pytam bo jedną z tyłu mam urwaną i koło mi się trzyma na czterech śrubkach I czy nie będzie problemu z dostaniem takowej?
Był PROBE GT 2.2 Turbo '89 Full Opcja z Qresko Red Inside
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM
A propo dystansow dzis gadalem z pewnym mechanikiem i mi powiedzial ze przy dystansach do 5mm nie musze zmieniac szpilek na dluzsze bo jezeli wkrece tyle szpilki w nakretke ile ma srednica szpilki to jest wystarczajace a tym bardziej ze mamy 5 a nie 4 szilki
Probowaj juz tak ktos ja dzis sprawdzalem to spokojnie 1,5 cm wchodzi szpilka w nakretke bez dystansow
Wiesz ja bym takiego mechanika nie słuchał. Jakby tyle wystarczało to oryginały byłyby krótsze. Komplet szpilek to jakieś 200zł pomysl czy to dużo za pewność że niestanie się nic w czasie jazdy z kołami probasa.
Ford Probe 2,5 V6 93 ubezpieczony przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie
Kosmita to ja bym przestal na Twoim miejscu jezdzic do takiego mechanika ktory tak gada.Ciekawe co ci powie jak przy duzym obciazeniu np. na zakrecie przy duzej predkosci wyrwie ci nakretki i polecisz w las???Nie trawie takich ludzi ciekawe czy takie same ma podejscie do innych spraw mechanicznych.Tak samo toczenie dystansow z tarcz hamulcowych.Przeciez to chore.
Jak juz zainwestowales w alusy to zainwestuj w porzadne dystanse i szpilki zebys jezdzil bezpiecznie i konfortowo
to w takim razie ja tez mam pytanie...kupiłem nowe felgi ...mój probas ma podobno ET 38 czy 35 a te nowe felgi mają ET 60 ...to w takim razie jakiej szerokości muszę zamówić dystanse aby wszystko grało...bo jak pytałem niektórych to kazdy mówił innaczej... i czy ja też potrzebuje jakichś plastikowych pierścieni centrujących...
2.2 12V 90' I Gen ...rodzynek jest u BUSTERA
ALE Jest nowy RMD...RED-MANUAL-DEMON
Oj będzie ciężko, bardzo ciężko je założyć.
Nie wiem, czy nawet 2.5 centymetrowe dystanse wystarczą...
Choć może na ET 60 dadzą radę, bo na 65 nie ma szans.
to znaczy ...dzwoniłem do kolesia z allegro powiedziałem mu o co mi chodzi a on powiedział ze w takim przypadku to 20mm starczy ale cos nie chciało mi sie wierzyć ale wyszłoby mnie to za komplet przód i tył 450pln
2.2 12V 90' I Gen ...rodzynek jest u BUSTERA
ALE Jest nowy RMD...RED-MANUAL-DEMON
Szersza o 0,5 cala felga = głebiej wchodząca w nadkole = potrzebny grubszy dystans oraz koniecznie dłuższe szpilki bo u mnie przy tym dosyć cienkim dystansie było to na pograniczu bezpieczeństwa
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
Oj oszolom ja bym nie bral takich felg.Dystanse beda musialy byc grube ja przy feldze 8.5 cala z et 35 mam dystanse 1.5cm.
Drugi minus jest taki ze jak dasz za grube dystanse to bedziesz mial efekt jak w bmw niektorych czyli rozjechane kola. brzydko to wyglada i niszcza sie szybko opony wtedy.
Witam!
Czeka mnie wymiana szpilek w aucie, i hmm da rade wymienić szpile bez sciagania piasty? a może lepiej i tak ściągnąć?
Z waszego doświadczenia łatwo będzie je "wybić"? i jak to w końcu jest z tym łożyskiem? można uszkodzić podczas takiej operacji?
Dzięki za wszelką pomoc i wskazówki!
pozdr
"...Jedni będą mnie szanować, drudzy znienawidzą..."
Ja u siebie miałem rozwalone 2 szpilki z przodu i po prostu je wybiłem bez ściągania piasty a nowe szpilki lekko nabiłem żeby frez spasować i dociągnąłem nakrętką poprzez tulejkę założoną na śrubę.
był: PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside
jest: Mazda 6 GG 2.3 i sześćsetka