Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Hehe miejmy nadzieję że obędzie się bez takich sytuacji, ale z drugiej strony jak Ty uważasz to ktoś się w Ciebie może wpakować...
Mam nawet znajomego który robił stare Camaro lepiej jak 5 lat, nacieszył się nim 2 miesiące bo właśnie jakaś łajza wpakowała się w niego na skrzyżowaniu.
Wspomnienia..Probe 2,2 GL 89 USA jest......
Jedyna w Polsce Mazda Probe GT V6 93r.......a może i na świecie ?
"...nie mam RWD , bokiem jeździć nie muszę
wolę mieć przód napęd ale taki co ma Duszę ..."
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."
Raczej Marię Janinę.. http://www.youtube.com/watch?v=GwbTI9GiUF8 .
Zaglądam do Twojej galerii od 1,5 roku i za każdym razem jestem w szoku.
Przydałyby mi się Twoje koła.
Pzdr
Jak zobaczyłem fotki co było robione w tym probe to aż mnie zatkało, jak dojdę do siebie to napisze więcej ale probe lepeij trafić nie mogło !!! Oby jak najdłużej służyło !!! Gratulacje za tak utrzymanego probka
Aaa nie zajarzyłem od razu hehe
Pierwsze co przyszło mi na myśl to to że może jesteś pod wpływem jakiegoś trunku i musisz dojść do siebie
Co do zmian, to napewno pojawi się jeszcze wiele ciekawych rzeczy w projekcie, ale jak wiadomo wszystko kosztuje i skompletowanie wszystkiego co bym chciał na pewno trochę jeszcze zajmie czasu.
Ostatnio zmieniony 2012-07-16 19:30 przez S.H.A.R.K, łącznie zmieniany 1 raz.
On ( S.H.A.R.K) naprawdę myśli że jak poskłada Probka już na Tip-Top to mu pozwolimy niem jeździć Na pewno ?? żebyś coś pobrudził albo zużył w Otrębusach k.Warszawy jest Muzeum motoryzacji - dzwoniłem pytałem zrobią klimatyzowaną gablotę szklaną ...nie będziemy ryzykować
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."
Skrzynia już wyciągnięta, teraz muszę ogarnąć koło zamachowe bo co dziwne w pudełku nie było ani śrub mocujących docisk ani 3 bolców zabezpieczających, które idą pomiędzy śruby - z seryjnego koła niestety nie pasują Koło z dociskiem leci więc do tokarza na dorobienie bolców.
W między czasie wymienię w skrzyni synchronizatory i odświeżę ją pod względem estetycznym.
Do auta wpadły też trudno dostępne hamulce od Mazdy 6 MPS (Mazdaspeed)
Średnica przednich tarcz wynosi 320mm a tylnych 314mm, więc będzie już czym zahamować
Na razie zwykłe tarcze a później założę coś lepszego, tylko jeszcze nie wiem co zrobić z przodem. Mam ochotę wrzucić na przód dedykowany zestaw D2 Racing 356mm ale z drugiej strony wywalić tyle kasy dla dodatkowych 3cm, więc sam już nie wiem...
I porównanie średnicy tarcz M6 MPS i zwykłej M6 (na zdjęciach jakoś dziwnie to wygląda, ale na żywo widać i to bardzo te dodatkowe 4cm)
Ostatnio zmieniony 2012-07-24 22:16 przez S.H.A.R.K, łącznie zmieniany 6 razy.
Tyy ich tu nie porównuj tylko mi je wysyłaj .. zestaw konkretny, bedzie stawał w miejscu az miło .. a co do d2racing to wydaje mi sie że troche jednak cena za duza jak za te 3cm, ale możesz sobie kupić wtedy ja wezme twoje od mpsa
Ostatnio zmieniony 2012-07-24 22:13 przez Stig, łącznie zmieniany 1 raz.
Oki Właśnie tak powinno się "tuningować" auto , najpierw zrób hamulce żeby się zatrzymać a potem silnik żeby przyśpieszać
Ze względu na okres zimowy znowu mało się dzieje w temacie... ale i są tego plusy - można coś tam odłożyć więcej na grubsze rzeczy...
Jak wiadomo sprzedałem moje piękne skórzane fotele Medici a na ich miejscu znajdą się fotele Recaro RS z nowego Forda Focusa RS z 2011 roku.
Tył zostaje od Medici, ale będzie obszyty niebieską nicią tak jak przód.
Z mocowaniami myślę też nie powinno być dużego problemu bo rozstaw szyn jest podobny jak w Probe.