Wyparł go z naszych dróg Pierwszy w moich rękach FORD PROBE 2.5 diablo 93' medici to mały pikuś przy nim hehe, na początku walczyłem z zapchanym katalizatorem, ale gdy doszedłem że to on, wnętrze kata zmiotłem do śmietnika, wieczorem pierwszy mandacik(400zl i 8 pkt)
następnego dnia CB radyjko Uniden, antena President i misiaczki w kijankach czy na hulajnogach już nie były mi straszne....
Potem zaczął się ostry tuning aus allegro.pl komplet zderzaków schreiter po czym przednim ściąłem wyjazd z podwórka ,przy hamowaniu na asfalcie zaryłem nim o ziemię i wróciłem z przodu do seryjnego, lakier Niebieski subaru, nełony, tarcze indiglo, to było najbardziej trafione Probe w mojej historii, najbardziej Amerykański

http://www.youtube.com/watch?v=BPC-NkfGZMU
Potem po półrocznym rozstaniu nadszedł czas na drugiego diabełka, po nieowocnym poszukiwaniu zadbanego 2,5 zakupiłem 2.0 to miał być rozsądniejszy samochód, bo tańszy w utrzymaniu, od razu dostał na początek borbety 17 i LPG+ rzeczy eksploatacyjne(płyny,paski itd) podwójne końcówki wydechu, czarną folię na szyby, psikałem mu tylny zderzak, lusterka, remont silnika, wymiana foteli ze szmaty na welur, podłokietnik ori, hamulce EBC Standard, klocki Green Stuff wygłuszyłem mu drzwi, boczki ,bagażnik, gałka zmiany biegów skrócona,podwójny stop w lampach,białe kierunkowskazy i wiele drobnych pierdołek o których się nie pamięta, w planach jeszcze tempomat, mimo pojawienia się w moim szarym życiu oczekiwanej V-ałeczki 97r nie wyobrażam sobie rozstać się z moja czerwoną perełką,

http://www.youtube.com/watch?v=TeNfR1g1 ... el&list=UL
No i ostatni jak na razie Proboszcz:) 2,5 24V Licznik cofnięty do 109000km, gość musiał być nieźle nawiedzony, no ale nie mu będzie, silniczek pracuje ładnie, jak na razie wymieniłem zderzak przedni( dla wścibskich nie był bity, tylko lakierowany fatalnie, ) i plastik lusterka prawego, był odrapany, wyrzuciłem te badziewne plastiki z tylnych nadkoli, planuję na początek przyciemnić szyby, białe kierunki,coś z końcówkami wydechu( być może tak jak w czerwonym zrobię), zastanawiam się mocno nad gazem, no i tempomat jak się uda, jak ma ktoś komplet albo namiary na tempomat do 2,5 czy 2,0 to będę wdzięczny