a tam snieg... sniegiem sie przejmujesz? ja tez mam nadzieje ze nie bedzie bo caly moj plan w leb wezmie tak ze ogarniaj pogodynke i zrob zeby go nie bylo
no to rzeczywiscie ale w sumie powiem ci ze nawet to dobrze, lancuchy na przednia os i jaki plug moze robic mi osobiscie chodzi zeby mozna bylo letnie felgi zalozyc bo moj jest tylko -35mm od serii obnizony
auto odebrane jeszcze kilka detali bedzie zmienionych, blenda miedzy lampami w carbon , wieksze koncowki wydechu , rejestracja w zderzak i zdecydowanie w dol na glebe bo obecnie ustawiony jest na zimowe drogi
Modyfikacje związane z tą dwójką idą pełną parą i za to szacun co najważniejsze jest to robione konkretnie bez maniany a to dziś rzadkość jeśli chodzi o tuning Wg mojej opinii auto zyskało na wyglądzie pod względem agresywności i zostało mega odmłodzone , dobry projekt i powodzenia w dalszych modach
auto jest robione z pasji do tuningu i z wiedza ze nie jest na sprzedaz bo zostanie w moich rekach dozywotnio, probe jest super baza do zmian, celem bylo odmlodzenie i mysle ze mi sie to udalo, zmiany jeszcze beda wiec nie jest to koniec, teraz zaczynamy inwestowac w poprawe jazdy:
- sprzeglo exedy
- lzejsze kolo zamachowe k8
- wieksze wtryski
- kompressor eaton m62
- komputer ecu master
- air box
- blow off
- wydech na 2.5''
- hamulce swap mazda 6
Wykorzystaj rdzeń z jakiegoś dużego auta osobowego( S600, A8, może jakiś jaguar) i dospawaj boczki pasujące do Probe.
W T/A mam chłodnicę w której wykorzystany mam rdzeń z W140 6.0, jest prawie dwukrotnie większa więc auto już nie będzie się przegrzewać.
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
tak jak obiecalem wrzucam fotki z ukonczonego tylu, brakuje jeszcze wiekszych koncowek tlumika i prawdziwej rejestracji bo na razie mam podobny zamiennik, obecnie auto jeszcze stoi w garazu bo trawaja prace nad kompresorem, obecnie przeniosiony jest akumulator do bagaznika aby zrobic miejscie na dmuchawke