Mam problem ze swoim probe.
Nasz pacjent to 2,0 16v 1994 roku, problem jaki mamy jest następujący: jak auto jest ciepłe i przejedzie parę km zaczyna wariować. Mianowicie po prostu nagle zdycha ( obrotomież spada do 0), auto gaśnie i jest po prostu bez życia, czasem można go od razu zapalić i pojechać dalej, czasem trzeba odczekać jakiś czas żeby wogóle odpalił, a czasami tylko błyskawicznie traci przytomność podczas jazdy (widać to po wskazówce obrotomierza) i po szarpnięciu znów jest ok. Co ciekawe, nigdy nie dzieje się tak do stuki auto silnik się nie rozgrzeje...
Oczywiście postawiłem na aparat zapłonowy, zamówiłem drugi po regeneracji na allegro (http://allegro.pl/aparat-zaplonowy-mazd ... 69422.html) zamówiłem na od tego gościa ponieważ miał niby zregenerowany na stanie i za dodatkową kaucją wysłał go do mnie, tak ze nie musiałem wyjmować swojego wysyłać i czekać. Jakieś półtora tygodnia temu przyszedł aparat ucieszony pojechałem do mechanika na wymianę, okazało się że aparat to szrot, i auto ani drgnie po wymianie, i nie da się go w ogóle uruchomić, (aparat odesłałem i czekam na kasę, chociaż niestety kosztów montażu nikt mi nie zwróci, ale mniejsza z tym..) między czasie stwierdziłem że wymontuję swój i podjadę z nim do AFJettro (w Wawie na Wolskiej, naprawiają aparaty) pomijając Poje.... właściciela, który pierd.... głupoty, sprawdzili podobno aparat pod obciążeniem i powiedzieli że jest sprawny (oczywiście usługa płatna, i do widzenia). No i teraz sam już nie wiem co to moze być i do kogo z tym pojechac, obecnie auto stoi z wymontowanym aparatem, i nie mam pomysłu gdzie szukać przyczyny. (Mogę wysłać aparat do regeneracji na allegro do kolejnego speca za 200zł ale pytanie czy to w ogóle coś da, bo jeżeli jak twierdzą Ci co go sprawdzali jest sprawny)
Macie jakiś pomysł co to może być, jak to sprawdzić i ew. gdzie naprawić?
Chodzą mi po głowie różne opcje:
1) Aparat jest nie do końca sprawny i jak się rozgrzeje to zaczyna cos przerywać (pytanie czy to w ogóle możliwe?)
2) Coś nie tak z immobilaiserem o ile w ogóle jest (nie wiem jak sprawdzić czy w ogóle takowy posiadam ?)
3) Coś z elektryką, jakiś naderwany przewód, przebicie....
4) Coś jeszcze innego i sam już nie wiem co....
Z góry dzięki za pomoc

-