Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Wymieniłem ostatnio u mechanika zaciski tylne. Poprzedni lewy nie odbijał. Mechanik stwierdził, ze tych zacisków się nie da uratować, tłoczek się zaciął. Zamówiłem używane zaciski z allegro. Po ich zamontowaniu jest ta sama historia. Zaciski cały czas trzymają tarczę. Ręczny nie jest podłączony. Zastanawiam się czy skoro tamte cały czas zaciskały i te też to czy to na pewno jest wina "nowych" zacisków?
dokladnie, albo jest zapieczony albo jest po prostu za bardzo skrecony, tym bardziej jak pisales ze mechanik "musial" szlifowac klocki zeby weszly O_o.
Teraz nie ma co gdybać tylko klucz imbus i tłoczki lekko poluzować.Z pewnością klocki podszlifowane i wbite na siłę ,więc nie ma się co dziwić że trzymają
Mechanik żadnych śrub na imbus nie dotykał. Najchętniej to by polecił mi kupno nowych albo regenerację tych. Problem taki, że nie mam nawet kanału żeby tam zajrzeć.
o tą obok tej, którą jest przykręcone ucho od linki ręcznego. Odkręcasz ją i w środku jest śruba na klucz ampulowy.
A jak nie chcesz tak to zrób tak jak Ci pisałem wcześniej
niestety :/ wiesz... smiac sie mozna, poki samemu sie na takiego nie trafi :/dlatego ja sam zawsze wszystko robilem a w ostatecznosci mam goscia miedzy Kalwaria a Krk ktory jest naprawde dobry i siedzi w probasach juz z 10 lat
A co jest jeżeli zacisk zacina się na zaciągniętym ręcznym? W starym tak miałem z lewej strony. Wyregulowałem idealnie, ale w miarę zużycia klocków i tak się zacinało.
Kupiłem więc zacisk na allegro, wybebeszyłem tłoczek, pozakładałem nowe uszczelki, dźwignia chodzi luźno, nie trzyma ani nic. Jeżeli wyreguluję ręczny tak, żeby cokolwiek działał, wtedy po zaciągnięciu potrafi się zaciąć i stać. Czasem puszcza i słychać wtedy taki charakterystyczny "brzdęk". Jak poluzuje tłoczek, żeby się nie zacinał, wtedy na maksymalnie zaciągniętym ręcznym, mogę obracać tarczą nawet rękami.
Tłoczek był w dobrym stanie, objechałem papierkiem jedynie, gniazdo też wyczyściłem. Regulacja działa lekko i płynnie.
Jedyna rzecz, gdzie coś tam może być nie tak, to dźwignia ręcznego, a dokładniej ta część która jest wewnątrz zacisku.
Tylko czemu się zacina, skoro chodzi lekko i ładnie odbija na sprężynie?
Zacina się jedynie w momencie mocnego zaciągnięcia hamulca.
Z prawym zaciskiem nie mam problemów, jedynie ten lewy świruje i to już drugi...
Był PROBE GT 2.2 Turbo '89 Full Opcja z Qresko Red Inside
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM