-- oryginalny post 2014-03-31 18:25 --
Podmieniając przepustnicę muszę chyba dokupić uszczelkę do niej bo stara się zazwyczaj rozsypuje...
mysz pisze: Mi jak moduł padał, to na zimnym silniku normalnie śmigał, ale jak tylko się rozgrzał, to zaczynał strasznie szarpać podczas jazdy, głównie podczas przyśpieszania- tak jakby mu paliwa brakowało. Na postoju normalnie się wkręcał.
Objawy mam takie same jak opisujesz. Czyli zapłon... Elektryki nie ogarniam w ogóle więc może być ciężko

Jakieś schematy na ten temat na forum kiedyś widziałem. Albo coś wykombinuję, albo przestanie całkowicie jeździć
Zmieniłem przepustnicę ale brak efektu. Minimalnie niższe obroty na jałowym a szarpie tak samo jak wcześniej. Co ciekawe w trybie diagnostycznym obroty na tej przepustnicy spadały a na wcześniejszej minimalnie rosły... Pora wziąć się za aparat
-- dodano 2014-05-13 11:39 --
Cewka podmieniona, samochód odpalił ale dalej to samo... Nie wiedzialem nawet ze były 2 rodzaje modułów zapłonowych w aparatach s1. Po zamianie modułu ze sprawnego aparatu samochód w ogóle nie odpala. Już tracę cierpliwość do tego auta...