Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
I tu mam pytanie:
Czy są różnice pomiędzy licznikami z eu a usa? Dokładnie chodzi o podłączenie?
Czy jakie żarówki są odpowiedzialne za podświetlenie zegarów?
I jeśli miałby ktoś nieco taniej niż na alledrogo to się chętnie zgłoszę
Wskazania prędkościomierza us są zdecydowanie dokładniejsze niż eu. Przykładowo na oponach 225/40/18 licznik eu powyżej 150kmh zawyżał o ok 10-13km/h. Natomiast na oponach 225/35/18 i licznikach us do 120kmh pokazuje idealnie, natomiast przy wyższej prędkości zaczyna zaniżać. I przykładowo przy 160kmh licznikowych (100mph) w rzeczywistości jedziemy prawie 170kmh.
Testowane ta sama nawigacja.
W drugim samochodzie (chrysler ściągnięty ze stanów) jest dokładnie ta sama sytuacja, tez powyżej jakiejś tam prędkości zaczyna zaniżać.
Odświeżę ten stary i zakopany temat bo nie znalazłem rozwiązania mojego problemu na forum. Chciałem zmienić sobie zegary z Euro na USA. Niestety po zamienieniu liczników są problemy. Wskaźnik benzyny w ogóle nie działa, a temperatury po przekręceniu kluczyka podnosi się do góry aż poza skalę i już nie opada aż do wyłączenia silnika. Pozostałe zegary działają jak należy. Słyszałem tylko że można mieć problemy ze wskaźnikiem ciśnienia oleju ale ten pokazuje takie same wskazania w obydwóch licznikach. Ktoś już miał taki problem albo po przełożeniu działo wszystko jak trzeba?
Ford Probe 2,5 V6 93 ubezpieczony przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie
Prawdopodobnie masz uszkodzony moduł od temp i wskazania benzyny, zegary składają się z trzech części możesz spróbować przełożyć te wkłady ze swoich poprzednich zegarów powinno być to samo w eu i us ale sprawdź dokładnie zanim się za to weźmiesz aha nie wyciągaj wskazówek wyjdą z całym modułem trzeba tylko paluchami ustawić wskazówki w miejscu dogodnym do wyciągnięcia modułu w eu da sie je przekładać być może da sie połączyć elementy eu z us