-- oryginalny post 2015-10-12 14:36 --
Hahaha
Jutro jadę po silnik, obecnie sie wyciąga z mazdy mx6, wiec na części będę mieć tylko swoj silnik- masełko gratis
-- dodano 2015-10-21 23:51 --
Ostatnia odcinka zaliczona. Samochod trafił na podmiankę serducha.
-- dodano 2015-11-01 19:46 --
Samochód jeździ już na nowym silniku.
Przy okazji przekładki zostały wymienione wszystkie paski (w tym rozrząd), manszety, gumy stabilizatora przód, uszczelniacz wału.
Do tego wleciało nowe sprzęgło (nabicie kevlarem) oraz łożysko oporowe- bajka.
Silniczek jest w bdb stanie, fajnie się odpycha (lepiej niż poprzedni), cały czas jeżdżony na oleju syntetycznym.
Zostaje mi jeszcze uporać się układem chłodzenia- cały czas wyłazi jeszcze masełko (mimo kilkukrotnego płukania), więc obroty szaleją.
-- dodano 2016-02-07 22:24 --
Żeby nie było, że się nic nie dzieje:
- jeszcze w zeszłym roku doszedł katalizator ceramiczny magnaflow'a- więc teraz cały układ wydechowy jest na podzespołach tej marki- jest głośno, ale przynajmniej piesi nie pakują mi się pod maskę.
- zegary US wyleciały z racji tego, że ostro zaniżały prędkość- wleciały standardowe europejskie (dzięki Spider)
Powoli zaczynam kończyć temat CA. Wczoraj wleciał:
- wzmacniacz monacor hpb-602 do głośników na tył (w sumie mam 3 wzmacniacze- na przód/tył/suba)
- głośniki dwudrożne infinity kappa 682.7cf- membrana z włókna szklanego, tweetery mmd, które można dowolnie regulować, zewnętrzna zwrotnica- bardzo udane głośniki.
Zostaje jeszcze w przyszłości zmienić radio oraz suba