Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
Problem z dmuchawą
- P.I.M.P.O.
- Samochód: brak
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
a co ma wspolnego klima?? i jej nabicie?? bo ja walcze ztym juz 2 tydzien dmuchawe nawet jak włacze to przednia mi odparuje a tyl wogule dopiero musze przelaczyc nawiew na tyl ogrzewanie tylniej szyby i po jakims czasie dopiero cos widac po dlugim czasie nawet bylem u swojego znajomego blacharza to odrazu sie pytal czy jest szczelny i nic mi nie cieknie a dywaniki i wszystko mam suche;))

Klima z odparowywaniem szyb ma bardzo dużo wspólnego wbrew pozorom
. Powietrze wdmuchiwane do środka z klimy jest suche a co za tym idzie nie wydziela się dodatkowa para która zaparowywuje szyby. Najlepiej jeszcze do tego zamknąć obieg tak żeby nie pobierał powietrza z zewnątrz. Zobaczysz jak szybko szbyki się odparują. Poprostu będziesz to widział
.

Probe 2.2 GL 89'
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
- Pelot
- Pelot
czy ma ktoś zdjęcie gdzie znajduje sie ten rezystor nie moge tego znależć
nic przy silniczku nie znalazłem ale naprawiłem to już sobie to nie był rezystor tylko miałem tam jakiś przekażnik który był zardzewiały i włożyłem podobny i dlatego działał na cały nawiew , wywaliłem go i jest ok
Jeżeli bym to znalazł to zmierze go dla was

nic przy silniczku nie znalazłem ale naprawiłem to już sobie to nie był rezystor tylko miałem tam jakiś przekażnik który był zardzewiały i włożyłem podobny i dlatego działał na cały nawiew , wywaliłem go i jest ok

Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek
- Pelot
ciężko mi opisać gdzie on był ale ten przekażnik miał kostke na cztery kable i niewiem od czego on był wywaliłem go i wszystko działa.dino1 pisze:Piotrek - w którym miejscu jest ten przekaźnik, który miałeś zardzewiały ?
no i oczywiście koło silniczka wentylatora

Ostatnio zmieniony 2004-11-19 21:08 przez piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mechanika samochodowa
- Pelot
W moim klima działa i jest OK.
Na przykład: kiedy włączę sam ciepły nawiew, szyby zaparowują, a kiedy nawiew na szyby (automatycznie włącza się wówczas klima - była już o tym mowa na forum), to w ciągu kilku sekund szyby są czyste...
To zawsze tak działa, bo klimatyzacja nie tylko chłodzi, ale i osusza wdmuchiwane powietrze, a że ma ono zmniejszoną zawartość wilgoci, to skutecznie pochłania rosę z szyb.
Klimatyzacja powinna się włączać na A/C oraz przy nadmuchu na szyby i MIX (szyby + podłoga) więc buty i dywaniki też łatwiej osuszyć klimą niż samym ciepłym nadmuchem
Na przykład: kiedy włączę sam ciepły nawiew, szyby zaparowują, a kiedy nawiew na szyby (automatycznie włącza się wówczas klima - była już o tym mowa na forum), to w ciągu kilku sekund szyby są czyste...
To zawsze tak działa, bo klimatyzacja nie tylko chłodzi, ale i osusza wdmuchiwane powietrze, a że ma ono zmniejszoną zawartość wilgoci, to skutecznie pochłania rosę z szyb.
Klimatyzacja powinna się włączać na A/C oraz przy nadmuchu na szyby i MIX (szyby + podłoga) więc buty i dywaniki też łatwiej osuszyć klimą niż samym ciepłym nadmuchem

- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
- DUKE
- Galeria: viewtopic.php?t=3451
piotrek pisze:czy ma ktoś zdjęcie gdzie znajduje sie ten rezystor nie moge tego znależć![]()
![]()
nic przy silniczku nie znalazłem ale naprawiłem to już sobie to nie był rezystor tylko miałem tam jakiś przekażnik który był zardzewiały i włożyłem podobny i dlatego działał na cały nawiew , wywaliłem go i jest ok![]()
Zmierzyłes moze??
ja zalozylem ceramiczne i mi znowu spalilo na 1 i 2 biegu...zle dobralem wartosci a teraz nie mam jak zmierzyc:(
pozdrawiam
DUKE(CiNeK) PROBE 2,2GT
:(:( BYL KIEDYS PIEKNY
:(:( TERAZ 2gen 2,5 V6

<br>
<b><center>Stara miłość nie rdzewieje
:)</b>

- DUKE
wyglada na uszkodzony rezystorGacek Wrocław pisze:mam dziwny objaw:
klima działa tylko na pierwszym biegu wentylatora - jak dam na drugi bieg to gaśnie kontrolka i sprzęgło elektromagn. tez się rozłącza...
w lecie działało normalnie...

jesli klima CI chodzi tylko na tych kanalach co dmuchawa nie chodzi

pozdrowionka
DUKE(CiNeK) PROBE 2,2GT

<br>

Nie zmierzyłem bo nie moge tego znależć może tego nie mamDUKE pisze:piotrek pisze:czy ma ktoś zdjęcie gdzie znajduje sie ten rezystor nie moge tego znależć![]()
![]()
nic przy silniczku nie znalazłem ale naprawiłem to już sobie to nie był rezystor tylko miałem tam jakiś przekażnik który był zardzewiały i włożyłem podobny i dlatego działał na cały nawiew , wywaliłem go i jest ok![]()
Zmierzyłes moze??
ja zalozylem ceramiczne i mi znowu spalilo na 1 i 2 biegu...zle dobralem wartosci a teraz nie mam jak zmierzyc:(
pozdrawiam
jak ktoś zrobiłby zdjęcie w którym to miejscu oczywiście chodzi o zdjęcie silniczka to napewno zmierze
Mechanika samochodowa
- DUKE
Aha mam nadzieje ze masz wersje Europa...czyli z pokretelkami...a nie przyciskami...bo jak USA to chyba tego nie maszpiotrek pisze:Nie zmierzyłem bo nie moge tego znależć może tego nie mamDUKE pisze:piotrek pisze:czy ma ktoś zdjęcie gdzie znajduje sie ten rezystor nie moge tego znależć![]()
![]()
Zmierzyłes moze??
pozdrawiam
jak ktoś zrobiłby zdjęcie w którym to miejscu oczywiście chodzi o zdjęcie silniczka to napewno zmierze

pozdrowionka
DUKE(CiNeK) PROBE 2,2GT

<br>

- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o zrobienie takiego rezystora to proponuję zrobić go z drutu oporowego z np. grzałki od boilera. im dłuższy drut tym większa rezystancja.DUKE pisze:
pozdrawiam
Ten drut wytrzyma wszystko.

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
- Pelot