Spowiadaj się skąd to masz, co to jest i jak to załatwićpaput3000 pisze: pokazywalem dowodzik z notką dotyczącej odstępstwa od przepisów świateł zewnętrznych![]()

Spowiadaj się skąd to masz, co to jest i jak to załatwićpaput3000 pisze: pokazywalem dowodzik z notką dotyczącej odstępstwa od przepisów świateł zewnętrznych![]()
Inne są. Dokładniej jest inna obsadka od kierunku. Od obrysu jest taka sama.Dee Jay pisze:Witam podepnę się pod temat z trochę innym pytaniem ale też o kierunki USA. Czy obsadki przednich kierunkowskazów pasują z wersji Euro czy są inne niż w USA??? Nie chodzi mi tu o dodatkowy kabelek do 2 włókna w żarówce kierunkowskazu, ale czy kształt obsadki jest taki sam w obu modelach.
By trochę odświeżyć przy okazji właściwy temat, to czy ktoś próbował może instalować żarówki SMD do czerwonych kierunków?? Ja kiedyś jeździłem na zwykłych diodowych LEDach i o ile w nocy faktycznie świeciły na pomarańczowo to w dzień były niestety słabo widoczne. Teraz mam znów czerwone kierunki, ale nie chcę mi się wciąż wozić w bagażniku 2 zestawu lamp euro na dalsze trasy więc chcę pokombinować znów w temacie zanim zapał minie.
quarth pisze:jest inny, nie pasuje, nie da sie. zarowki ledowe to syf i bieda
esencja. zaskocze cie ale smd to tylko sposob montowania a nie zrodlo swiatla.MatiLP640 pisze:Smd sa duzo mocniejsze niz ledy i maja wiecej lumenow a co za tym idzie sa lepiej widoczne i tak samo mozna kupic dwukolorowa, jedyny minus to to ze sa drozsze ale i tak uwazam ze warto wydac te kilka zlotych wiecej
widzialem. i sa drozsze od zarowek. i swieca gorzej. a efektywnosc jest taka ze strumien swietlny spada wraz ze zuzywaniem sie zlacza. oszczedniejsze? zyski ze zmniejszonego poboru pradu (ktory i tak musisz zrownowazyc rezystorem, wiec gowno a nie zysk) rekompensuja wyzszy koszt zakupu?Bogdan9999 pisze:quarth pisze:jest inny, nie pasuje, nie da sie. zarowki ledowe to syf i bieda
A ceny ich widziałeś ?
Tak czy inaczej głową ściany nie obalisz żarówki to przeszłość powoli zostaną wyparte przez efektywniejsze i oszczędniejsze źródła światła.