Podświetlanie

Awatar użytkownika
dodge
Samochód: brak

Podświetlanie

Post autor: dodge »

Witam
Poszukuje żaróweczek które są odpowiedzialne za piękny efekt świetlny w postaci podświatlania "pokrętła" od nawiewu.

może ktoś ma albo wie gdzie mozna takowe "urządzenie" kupić
'93 24V6 ver. kanadyjska

Pozdrawiam
Damian

Post autor: Damian »

nie wiem czy kanadyjska wersja ma inaczej, bo u mnie na całe podświetlenie sterowania ogrzewaniem są dwie żarówki całe szklane spłaszczone u podstawy.Są to dość typowe żarówki "dostałem na CPN"tylko musisz pytać o moc ok. 2 - 3 W.Większa moc zbyt jasno świeci i prawdopodobnie ponadtapia plastiki.
2.0 16v 94r + LPG. Full wypas:)
Awatar użytkownika
krzysx

Post autor: krzysx »

Poziom jasności żarówek zawsze można podregulować pokrętłem (po lewej stronie kierownicy). W taki sposób unikam przegrzewania się plastików, bo po kilku godzinach u mnie też robią się gorące...

Post autor: Damian »

Podregulować zawsze można ale gdy w desce zostawisz orginalne, a do podświetlenia ogrzewania zamontujesz większej mocy to jak ustawisz odpowiednią jasność ogrzewania to deska zgaśnie całkiem. Przerabiałem już to u siebie. Musiałem zmienić z 5 na 3W.
2.0 16v 94r + LPG. Full wypas:)
Awatar użytkownika
krzysx

Post autor: krzysx »

Racja! Nie pomyślałem...
Ale teraz zaczynam się zastanawiać, bo skoro u mnie grzeje się plastik, to może już ktoś tam "majstrował" z mocą tych żarówek...
Przy okazji będę sprawdzał :)

Post autor: Gość »

krzysx pisze:Poziom jasności żarówek zawsze można podregulować pokrętłem (po lewej stronie kierownicy). W taki sposób unikam przegrzewania się plastików, bo po kilku godzinach u mnie też robią się gorące...
:shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
dodge

Post autor: dodge »

dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”