Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Reflektory przednie?
- mysz
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=18115
Re: Reflektory przednie?
Myślę, że bez soczewki nie będzie odcięcia. Czyli efekt taki jak przy xenonie
Było: Probe '94r
Jest: ST220 2005r
Jest: ST220 2005r
- vitek
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=13010
Sprzedawcy piszą zazwyczaj, że ledowe H4 czy też H7nie nadają się do jazdy w nocy. Też o nie pytałem.
był Ford Probe 2.0 16V - '96 Grey Green Metallic
jest Mondeo MK3 2.0 16V 145 KM ATX
- kombiwars
- Samochód: Probe 96r 16v
- A nie! Te (>220 zł), ponoć są do jazdy po zmroku, jako drogowe i mijania - taką inf. zawierają opisy aukcji tych zamienników. Pytanie pozostaje otwarte: czy ktoś ma założone ledowe zamienniki sprzedawane w wersji mijania/drogowe?vitek pisze:Sprzedawcy piszą zazwyczaj, że ledowe H4 czy też H7nie nadają się do jazdy w nocy. Też o nie pytałem.
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
ja bym odradzał taki manewr, może do jazdy dziennej tak ale jazda non stop dzień i noc to nie
- zacanaheim
- Samochód: Ford Probe 2.2 GT 92' (biały)/ Subaru Impreza MY07 2.5 USA
- Galeria: viewtopic.php?t=23411
widziałem na żywo komplet h4 led , z radiatorami na plecionkach...i powiem tak - w nocy bardzo dobrze świecą...troche słabiej od zenonów chińskich ale na pewno mocniej niż zwykle H4 halogenowe...tylko cena tych co je widziałem 390zł. Najlepsze w nich jest przełączenie miedzy długimi - trwa milinanosekundy
super efekt. jak stroboskop. Myśle ze Ci na lewym pasie to zjadą szybko po mrugnięciu. 
niestety próbowałem w jedynce zmieścić tą żarówkę bo chciałem sprawdzić jak będzie świecić. Niestety nie mieści sie brakuje 3mm , gdyby troche nasade żarówki nadpiłować i pokombinować może by się zmieściło. W dwójce jest chyba więcej miejsca - niestety na 100% Ci tego nie potwierdzę bo mierzyłem w jedynce.

Pytania do klubowiczów: czy ktoś ma zamontowane w chowanych oprawach ledowe zamienniki H4, jak one się spisują, czy nie stwarzają kłopotów w kontaktach z drogówką?.
Czekam na rozwinięcie tematu.
niestety próbowałem w jedynce zmieścić tą żarówkę bo chciałem sprawdzić jak będzie świecić. Niestety nie mieści sie brakuje 3mm , gdyby troche nasade żarówki nadpiłować i pokombinować może by się zmieściło. W dwójce jest chyba więcej miejsca - niestety na 100% Ci tego nie potwierdzę bo mierzyłem w jedynce.
"nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani..."
- kombiwars
To jest wyczerpująca odpowiedź. Dziękuję. Pozostaje jeszcze kwestia, czy zamienniki zaopatrzone w wiatraczki w tylnej części korpusu mieszczą się w oprawie?
Zatem wątek jest nadal aktualny. Czekajmy na dalsze relacje.
Pozdrawiam piszących. M
ps. pytanie do sprzedawcy:
"Panie Krzysztofie, drążąc dalej temat: czy ma pan uszkodzony zamiennik H4, - taki który mógłym użyć do sprawdzenia możliwości montażowych? Mam samochód z uchylnymi lampami, więc zachodzi realna obawa, że nie zmieszczą się w oprawie. Pieniądze na wysyłkę przeleję. Pozdr. MŚ"
- ciewkaw jestem odp.
Zatem wątek jest nadal aktualny. Czekajmy na dalsze relacje.
Pozdrawiam piszących. M
ps. pytanie do sprzedawcy:
"Panie Krzysztofie, drążąc dalej temat: czy ma pan uszkodzony zamiennik H4, - taki który mógłym użyć do sprawdzenia możliwości montażowych? Mam samochód z uchylnymi lampami, więc zachodzi realna obawa, że nie zmieszczą się w oprawie. Pieniądze na wysyłkę przeleję. Pozdr. MŚ"
- ciewkaw jestem odp.
- zacanaheim
Na bank z wentylatorami nie wejdą - wentylator musi mieć możliwość wydmuchania cieplego powietrza. Niestety diody które tam są użyte osiagają dosyć wysokie temperatury graniczne. Po 30minutowej jeździe w samochodzie osobowym z klasycznymi lampami - czyli dużo miejsca z tyłu wąsy miedziane - bo taka wersje moglem testować - były bardzo ciepłe, dlatego trzeba je rozkładać w całym kloszu- generalnie myśle ze gdybym je miał w swoim pokusiłbym się o wydłużenie tych wąsów - plecionkami (takimi którymi sie łączy mase - silnik - karoseria) takie oddanie ciepłoty może przedłużyć ich żywot. CHoć jak chcesz zobaczyć to pisałem ostatnio post o oświetleniu w gen1 i spalonym "cpu" właśnie przez diody. BYłbym ostrożny w zakupie - a jesli sprzedający ch*** wie o tym co sprzedaje i sam na nich nie jeździ i nie można ich zobaczyć na żywo to sobie odpuść. Wiadomo że takie diody to już wyższy pułap i mają dobre zabezpieczenia natomiast - chińskich klonów do nowego roku bedzie miliony i pewnikiem ponad 70^% to będzie gówno w błyszczącym dresie. Ale tak jak pisałeś - gdyby miał egzamplarz z wentylatorem i egz z wąsami - taki testowy to ma sens - przymierzyć itd. Zresztą marketingowo to normalne , ale wiekszość z tych sprzedawców to grubaski z kompleksami co kupują na ebayu i aliexpress a potem liczą na to że zostaną tygrysami europy - a ich odpowiedzialnosc konczy sie na mieszkaniu m3 ich rodziców w ktorych czasami mają zerejestrowana dzialanosc. Dlatego - szukaj sklepu normalnego , z ladą i kasą i możłiwością pomacania.. Yo pozdrawiam
- kombiwars
Prawdą jest, że nie chciałbym spalić CPU, ale nowalijki mnie korcą, tym bardziej, że światła w Probe są niewiele wydajniejsze niż w maluchu - 15 m. Zatem, może nie teraz, ale "drugą razą" czymś zabłysnę. Pozdrawiam. M
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
mam malucha i mam probe ,i chyba nie wiesz z autopsji jak świecą w jednym i w drugim 

Zaczyna się rodzić nowa teoria jakoby ledy paliły CPU.
Chopy dajta spokój.
Zacanaheim kupiłeś źle zaprojektowany/zmontowany egzemplarz diodowego zamiennika żarówki ale to nie znaczy że diody psują CPU, bo to lekkie naciąganie rzeczywistości.
Chopy dajta spokój.
Zacanaheim kupiłeś źle zaprojektowany/zmontowany egzemplarz diodowego zamiennika żarówki ale to nie znaczy że diody psują CPU, bo to lekkie naciąganie rzeczywistości.
„czysta krew, trzeźwy umysł”
- kombiwars
Prawdą jest, że doświadczenia autopsyjne z oświetlaniem nocnym dróg przez reflektory F126 zostały zatarte w pamięci, ale myślę też, że rozmijam się z prawdą. Pozostaje otwarte pytanie, kto ma zaistalowany surogat H4 w FP?Romas pisze:mam malucha i mam probe ,i chyba nie wiesz z autopsji jak świecą w jednym i w drugim
- zacanaheim
Absolutnie daleki jestem od siania paniki....ale tak!! predzej led upali cpu niż tradycyjna zarowka...i to jest pewne. Oczywiscie mozna kupic w5w philipsa za 90 zl kpl , i nabank sa lepsze. Opisalem realna sytuacja ktora mi sie przytrafila. Kolegi scenic gasl na wolnych obrotach przez zaroweczke led - smieszne ale prawdziwe. Pozdr.duracell pisze:Zaczyna się rodzić nowa teoria jakoby ledy paliły CPU.
Chopy dajta spokój.
Nawet nie wiedziałem jak wiele ryzykuję mając grubo ponad 200 ledów w aucie......
powodzenia
powodzenia

- kombiwars
Duracell'u wprawiłeś mnie w zadziwienie. Gdzie ulokowałeś te ledy?
Tam gdzie uważałem za stosowne 
Oświetlenie kabiny 8dziesiąt kilka (nie liczyłem). Wiozłem ginekologa i był zachwycony że idealne miejsce do pracy, ale dziewczyny nie bardzo chciały majtki zdejmować więc zmieniłem na zielony i zrobiły się mniej wstydliwe. Jednak kobiety są bardziej wyczulone na kolory.
Drzwi pod spodem pod schowkiem żeby w kałuże nie wdeptać po ciemku, po jakieś 15 na stronę. Pod nogami po ileś tam...ale nie dużo.
Pod maską miałem 198 ale po paru latach od temperatury część popadała i zdemontowałem, ale ogólnie polecam najbardziej.

Oświetlenie kabiny 8dziesiąt kilka (nie liczyłem). Wiozłem ginekologa i był zachwycony że idealne miejsce do pracy, ale dziewczyny nie bardzo chciały majtki zdejmować więc zmieniłem na zielony i zrobiły się mniej wstydliwe. Jednak kobiety są bardziej wyczulone na kolory.
Drzwi pod spodem pod schowkiem żeby w kałuże nie wdeptać po ciemku, po jakieś 15 na stronę. Pod nogami po ileś tam...ale nie dużo.
Pod maską miałem 198 ale po paru latach od temperatury część popadała i zdemontowałem, ale ogólnie polecam najbardziej.
- Załączniki
-
- oswietlenie2.jpg (146.02 KiB) Przejrzano 15022 razy
- kombiwars
Ha ha!
Przypomniał mi się dowcip, jak na cmentarzu przy grobie zaopatrzonym w potężne ucho zaśmiewał się do rozpuku niemłody już człowiek. Przechodzący, zgorszony tym zdarzeniem spytał się rechoczącego - co, go tak rozbawiło? Otrzymał odpowiedź: tu leży wzięty larygolog, - jaki będzie mój nagrobek, - bo, ja jestem g i n e k o l o g i e m ?
A co będzie się działo w Twoim aucie po kursie z kardynałem?
Przypomniał mi się dowcip, jak na cmentarzu przy grobie zaopatrzonym w potężne ucho zaśmiewał się do rozpuku niemłody już człowiek. Przechodzący, zgorszony tym zdarzeniem spytał się rechoczącego - co, go tak rozbawiło? Otrzymał odpowiedź: tu leży wzięty larygolog, - jaki będzie mój nagrobek, - bo, ja jestem g i n e k o l o g i e m ?
A co będzie się działo w Twoim aucie po kursie z kardynałem?
Ostatnio zmieniony 2016-09-01 23:03 przez kombiwars, łącznie zmieniany 1 raz.
- zacanaheim
Nie rozumiem tego cynizmu... ? Stanowczo poniżej poziomu....choinki na 4 kółkach.duracell pisze:Nawet nie wiedziałem jak wiele ryzykuję mając grubo ponad 200 ledów w aucie......
powodzenia
- vitek
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=13010
Panowie, nieco odbiegacie od tematu 

był Ford Probe 2.0 16V - '96 Grey Green Metallic
- abramowicz
- Samochód: Ford Probe 2 2.0 '96
Witam, wracając trochę do tego tematu, co sądzicie o takich:
http://motoledy.pl/c-50,wg-typu-zarowki ... t,171.html
i czy w ogóle warto zaprzątać sobie tym głowę?
http://motoledy.pl/c-50,wg-typu-zarowki ... t,171.html
i czy w ogóle warto zaprzątać sobie tym głowę?
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą."
Mam Proba i dużo walki przy nim

- Benet
- Samochód: Ford Probe 96' 2.0
- Galeria: viewtopic.php?t=23694
Niby to świeci fajnie i mało energii zużywa w porównaniu do tradycyjnej żarówki, tylko że w Polsce jest nielegalne.
Probe 96' 2.0 EURO
- abramowicz
Warto wiedziećBenet pisze:Niby to świeci fajnie i mało energii zużywa w porównaniu do tradycyjnej żarówki, tylko że w Polsce jest nielegalne.

- Benet
- Samochód: Ford Probe 96' 2.0
- Galeria: viewtopic.php?t=23694
Zagotować się to by się nie zagotowały bo ledy wydzielają ciepła tyle co kot napłakał w porównaniu do normalnych żarówek, ale z upchnięciem tego do tych naszych reflektorów może być ciężko bo tam jest taki radiatorek co ciepło odprowadza.
https://d114hh0cykhyb0.cloudfront.net/i ... aid-h4.jpg
już prędzej taki miękki radiatorek bym obstawiał że wejdzie bo można go poupychać w zakamarki
już prędzej taki miękki radiatorek bym obstawiał że wejdzie bo można go poupychać w zakamarki
Ostatnio zmieniony 2017-02-10 12:48 przez Benet, łącznie zmieniany 1 raz.
Probe 96' 2.0 EURO
- Scyzor
- Samochód: 2.0'95 ; Jag X-Type 2,5'02
A widziałeś cenęabramowicz pisze:i czy w ogóle warto zaprzątać sobie tym głowę?

- abramowicz
Ciężko się z Tobą nie zgodzić, ale czy dobrze oświetlą w nocy drogę?Benet pisze:Zagotować się to by się nie zagotowały bo ledy wydzielają ciepła tyle co kot napłakał w porównaniu do normalnych żarówek, ale z upchnięciem tego do tych naszych reflektorów może być ciężko bo tam jest taki radiatorek co ciepło odprowadza.
Cena jest powalająca, ale może bym Mikołaja namówił na prezentScyzor pisze:A widziałeś cenęabramowicz pisze:i czy w ogóle warto zaprzątać sobie tym głowę?![]()
![]()
![]()

- Scyzor
- Samochód: 2.0'95 ; Jag X-Type 2,5'02
Nie no... tak pytam
Kto bogatemu zabroni