Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
alufelgi-renowacja,chrom,piaskowanie,malowanie,prostowanie,.
alufelgi-renowacja,chrom,piaskowanie,malowanie,prostowanie,.
w czarnym probe 95, 2,5 mam fele alu chromowane (ciekawy kształt) , lecz niestety zaczyna chrom się odwarstwiać od alu
miał ktoś podobny problem?
jak temu zaradzic, dodam że warstwa chromu ma grubość około 0,25 mm, i np. przy czyszczeniu można sobie zrobic ziazi w rączkę
miał ktoś podobny problem?
jak temu zaradzic, dodam że warstwa chromu ma grubość około 0,25 mm, i np. przy czyszczeniu można sobie zrobic ziazi w rączkę
była piękna, a te jej długie, czarne, kręcone zęby...
Jeśli to oryginały tak jak moje to ciężka sprawa, tak mi się wydaje przynajmniej. Robione są jak widzisz metodą nakładania jakiejś osobnej powłoki metalowej, która po latach jednak odłazi
podejrzewam, że regenaracja nie przywróci oryginalnego stanu, można to zedrzeć i dać do wypolerowania ale też pewny nie jestem bo aluminum na tej feldze nie jest gładkie i może być ciężko a malowanie na a'la chrom to też porażka. Widziałem niedawno na E-bay komplet prawie nowych coś za ok. 500$ 

PROBE GT '95 USA electric blue
Jeżeli jest to oddzielna powłoka metalowa,to wyglądałoby to na chrom,ale nie wiem czy proces chromowania elektrolicznego w przypadku aluminium w ogóle przebiega.
No i jeżeli można o to pokaleczyć rączki jak pisał lolek,to też jakby chrom.
Lub były malowane mokro.
Może jednak da się nałożyć chrom tak jak na metal,lecz po prostu nie trwale?
No i jeżeli można o to pokaleczyć rączki jak pisał lolek,to też jakby chrom.
Lub były malowane mokro.
Może jednak da się nałożyć chrom tak jak na metal,lecz po prostu nie trwale?
2.2 GT I '92 BLACK METALIC
I am a baaad boy!
I am a baaad boy!
-
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
-
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
POLEROWANIE FELG - RAZ JESZCZE !!!
Jako że pora na zmianę ogumienia a niektórzy szczęśliwcy posiadają drugi komplecik felg, które to zakładają swoim probaskom na zime - felgi aluminiowe leżą sobie i czekają. Natknąłem się na gościa, który wypoleruje komplecik takich felg (wysłałem mu zdjęcie trójramiennych, oryginalnych) za 350 PLN
- jeśli kogoś to zainteresuje to jego adres: szymon40@op.pl lub tel. 509518245. Poznań

"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)
Można można, był pijany tak jak mówisz.enduro15 pisze:pytałem w lakierni proszkowej o piaskowanie i lakierowanie alusków,i o dziwo pan poinformował mnie że tego się nie robi!?!?!?!?Qrde chyba był pijany....dlaczego nie możnaby proszkowo pomalować alusków????
Przynajmniej u mnie robią i dają gwarancje.
- Brychu
- Galeria: viewtopic.php?t=8101
- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511
sluchajcie jesli chodzi o malowanie to tylko proszkowo wtedy nie odpada farba platami hehe.Do tego najlepiej jak sie pomaluje tak to dobrze jak pokrywaja felge lakierem bezbarwnym ktory dodaje uroku.Felga w tedy lekko sie swieci. U mnie po wareszawa jest koles ktory zrobi jedna taka felge za 65 zl jesli chodzi o felge powyzej 16cali i jesli sie nie myle to 50 zl za do 15 calowych\
pozdro
pozdro
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio 
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko

Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....

Na wypady poza miasto jest już inne autko

Wysyłka mnie drożej wyjdzie 4 felg, a z tego co wiem to masz jakieśAXEL pisze:Ja za swoje cztery płaciłem jakieś 60 zł(szlikowanie,kąpiel i proszek).Teraz robię dla Boyasa,więc zobaczę,czy ceny się nie zmieniły.
Jeżdżę na swoich już X czasu i muszę przyznać,że są nie do za.......,po każdym myciu wyglądają jak nowe.
dojścia do lakierni

- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Prostowanie/centrowanie felg
Szukam speca najlepiej z okolic Warszawy od prostowania/centrowania alufelg. Na letnim komplecie kierownica tlucze powyzej 120 km/h. Na zimowych wszystko jest ok. wiec wnosze, ze to felgi.
Sory za brak polskich znakow, nawet restart nie pomogl - alt umarl
.[/u][/i]
Sory za brak polskich znakow, nawet restart nie pomogl - alt umarl

..........
.........
.....The Power of Dreams.....

Witam
Jak chcesz to moge podac ci namiar do mnie do Piaseczna. Firma nazywa sie Gumo-Hurt i maja naprawde dobry sprzet. Oczywiscie nie odbywa sie to za pomoca mlotka i przecinaka tylko naprawde pozadna maszyna. Juz raz u nich prostowalem 17-stki i wygladaly jak nowe. A ceny tez maja OK.
pozdro.
Jak chcesz to moge podac ci namiar do mnie do Piaseczna. Firma nazywa sie Gumo-Hurt i maja naprawde dobry sprzet. Oczywiscie nie odbywa sie to za pomoca mlotka i przecinaka tylko naprawde pozadna maszyna. Juz raz u nich prostowalem 17-stki i wygladaly jak nowe. A ceny tez maja OK.
pozdro.
Probe II 2,5 V6
Re: Prostowanie/centrowanie felg
Wyżuć swoje letnie gumy i nie gadaj że są w dobrym stanie bo je widziałemSh(.)(.)ters pisze:Szukam speca najlepiej z okolic Warszawy od prostowania/centrowania alufelg. Na letnim komplecie kierownica tlucze powyzej 120 km/h. Na zimowych wszystko jest ok. wiec wnosze, ze to felgi.
Sory za brak polskich znakow, nawet restart nie pomogl - alt umarl.[/u][/i]

PS. Mam klawiature COMPAQ'a za 15zł podłączana pod USB kolor szaro czarny
Jutro wezme z firmy.pelot pisze:Jakbyscie mogli dac namiary na te lakiernie w Wa-wie i okolicach???? to bede bardzo wdzieczny bo moim sie klania taki zabieg mialem to robic samemu po zimie ale jak mowicie ze sa takie ceny za malowanie proszkowo to sie nie oplaca
A jak byś dzwonił i by ci sypneli chorą cene to daj znać to się przekręci do
nich
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Re: Prostowanie/centrowanie felg
Alt nie dziela jedynie na forum, wiec problem nie lezy po mojej stronie. Prosze o ten namiar Uki.
..........
.........

No AxelSqad pisze:Wysyłka mnie drożej wyjdzie 4 felg, a z tego co wiem to masz jakieśAXEL pisze:Ja za swoje cztery płaciłem jakieś 60 zł(szlikowanie,kąpiel i proszek).Teraz robię dla Boyasa,więc zobaczę,czy ceny się nie zmieniły.
Jeżdżę na swoich już X czasu i muszę przyznać,że są nie do za.......,po każdym myciu wyglądają jak nowe.
dojścia do lakierni

Jak będą już na miejscu to cykne jakieś fotki, co by było można podziwiać ich błysk

czas się rozejżeć za jakimiś ładnymi laczkami na zimę...
Boyas
'90 USA Silver Arrow