Oryginalny zawias w poliftowym 2.0 to przecież porażka. Wysoki i miękki:/ teraz nawet miejskie auta mają mniejszy prześwit i lepiej wypełnione nadkola. Zamontuj Vogtlandy a nie pożałujesz, wystarczająco obniżają a na komforcie praktycznie się nie traci.
To nie chodzi o to, żeby to auto było na glebie. Mówimy o spójności nadwozia z kołami. Auto masz zadbane i ładne ale zawieszenie psuje efekt.
Założenie zawieszenia choćby od V6 baaaaaaaardzo by pomogło.
Staramy Ci się doradzić, by Twoje auto wyglądało jak najlepiej. Obecnie ktoś może pomyśleć, że kupiłeś koła i na zawias nie starczyło.
Bo w Biblii nie ma napisane aby nie cisnąc gazu do dechy
Kumam Krecio ale ja staram się modyfikować mój egzemplarz tak żeby mi się podobał a nie innym, ważne że ja się nim jaram a inni nie muszą, robię auto pod siebie na tyle ile mogę
Ładny...już wiem jak moje felgi na żółtych zaciskach będą wyglądać
Wspomnienia..Probe 2,2 GL 89 USA jest......
Jedyna w Polsce Mazda Probe GT V6 93r.......a może i na świecie ?
"...nie mam RWD , bokiem jeździć nie muszę
wolę mieć przód napęd ale taki co ma Duszę ..."
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."
Dziex Sallmo zaciski sam malowałem jeszcze na oryginalnych szesnastkach co prawda na klocki ale i tak za niedługo będę je wymieniał, pierwotny plan był taki żeby były czerwone ale ostatecznie stwierdziłem że do tego koloru nadwozia bardziej pasuje żółty