Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
Padł bendiks
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
Padł bendiks
Mam ogromny problem. Padł mi bendiks, czy jakos tak to sie nazywa. Nigdzie nie mogę dostac. W Toruniu i Włocławku nigdzie nie ma w hurtowniach. Teraz siedze w Poznaniu, a car zostal w domu (Włocławek). Potrzebuje namiaru na jakies dobre sklepy, hurtownie albo cos takiego gdzie moglbym dostac ta czesc od reki (najlepiej w poznaniu i ostatecznie w Wawie). Wszystkie kontakty i namiary mile widziane. mam probka takiego jak w opisie. Dzieki za wszelka pomoc. nie zycze nikomu zeby jego dziecinka stala uziemiona na parkingu. pozdro
Ostatnio zmieniony 2004-12-30 14:15 przez Kędziorek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kędziorek
- Kontakt:
koszt jest niewielki, okolo 100 zl, tak jak pisze Proboszcz. To autko chyba nie przestanie mnie zaskakiwac. Auto jest Fordowskie, produkcji Mazdy, a z tego co się dowiedziałem to bendiks jest podobno Mitsubishi. Dzięki za wszelka pomoc, szukam dalej. Jak tylko go ożywię to dam znać. pozdrawiam
Ah, jeszcze mi się przypomniało. Ktoś mi kiedyś powiedział, że Probe II ma montowany oryginalny Fordowski wzmacniacz za platikami obok tylnych glłośników, tylko że nie każdy wzmacnoiacz jest podłączony, ja nawet głośniki tylne mam odłączone. Mam USA wersje z wyświetlaczem equalizerem zamiast schowka na okularki pod sterowaniem klimą. czy to prawda z tym wzmacniaczem?? jeszcze raz dzięki za pomoc
Ah, jeszcze mi się przypomniało. Ktoś mi kiedyś powiedział, że Probe II ma montowany oryginalny Fordowski wzmacniacz za platikami obok tylnych glłośników, tylko że nie każdy wzmacnoiacz jest podłączony, ja nawet głośniki tylne mam odłączone. Mam USA wersje z wyświetlaczem equalizerem zamiast schowka na okularki pod sterowaniem klimą. czy to prawda z tym wzmacniaczem?? jeszcze raz dzięki za pomoc

właśnie dziś miałem to samo. Bez problemu dałem elektykowi w Wejherowie do zrobienia. On go zregenerował (cokolwiek miałoby to znaczyć:)) i odpala. Mówił mi, że bendiks w Probe jest od Mitshubishi i powiedział, że jego koszt to około 200 zł (ale myślę, że dołożył trochę żeby samemu zarobić. Za tą regenerację zapłaciłe 90 zł.
Z tego co ja wiem i prubowalem robic,to bendiks iest nie rozbieralny przynajmniej w scierze i wielu innych samochodach.Prawdopodobnie wlozyl ci uzywke swoja,ale przynajmniej mozesz sie cieszyc,ze twoje autko zostalo wyleczone bo moje non stop jest uziemione i musze katowac swoja sierrke

PROBASEK I 2.2GT 93r a teraz dwujka tyyylko 2,0
- Kędziorek
- Kontakt:
jezeli bendiks padnie to koniec, on jest chyba raczej nierozbieralny
Elektryk w moim tez podłubał troszeczkę (wymiana łożysk i takie tam) i samochodzik o dziwo zapalił, ale tylko 3 razy
Za takie zrobienie na szybko wziął tylko 50 zł, ale później powiedział że się;poddaje. Całe szczęście, że sprawdziłem bo około pół godzinki później miałem lecieć w trasę, pojechałem Scorpiakiem. Jeżeli nigdzie nie dostanę bendiksa to kupuję rozrusznik. regenerowany około 350 zł , a używka okoł 300 zł. Obdzwoniłem prawie całą polske i temat jest prawie nieosiągalny. Czekam na odpowiedz z jeszcze paru miejsc. Proboszcz nie martw się, musimy wskrzesić swoje bolidy. Pozdro for @ll

- Kędziorek
- Kontakt:
Dasz radę. Mój Probek mam nadzieję, że nigdy nie zobaczy warsztatu. Ja w kwestii napraw autka jestem troszkę zielony delikatnie ujmując, ale całe szczęście mój tatusiek potrafi wszystko rozłożyć i złożyć, no czasami pare części zostanie
Kiedyś pojechał do warsztatu to sam ich uczył wymieniać pompę wodną w Windstarze
Pod tym względem mam ..., pewnie trochę czasu minie zanim sam będę potrafił sam skutecznie dłubać w autku.

- Kędziorek
- Kontakt:
Hura!!!!!
Autko od kilku dni znów jest na chodzie. Niestety nie udało mi się załatwić bendiksa, a wieżcie obdzwoniłem całą Polskę. Byłem zmuszony kupić rozrusznik. Dostałem w Poznaniu regenerowany z gwarancją za 350zl. Polecam firmę "Rozruch Servwis" na Fabrycznej tylko nie pamiętam dokładnie ile. jeżeli czegoś nie mają to postarają się ściągnąć.
Pozdro i życze jak najmniej problemów ze swoimi skarbami.
Autko od kilku dni znów jest na chodzie. Niestety nie udało mi się załatwić bendiksa, a wieżcie obdzwoniłem całą Polskę. Byłem zmuszony kupić rozrusznik. Dostałem w Poznaniu regenerowany z gwarancją za 350zl. Polecam firmę "Rozruch Servwis" na Fabrycznej tylko nie pamiętam dokładnie ile. jeżeli czegoś nie mają to postarają się ściągnąć.
Pozdro i życze jak najmniej problemów ze swoimi skarbami.

wzmacniacz
tez mialem odlaczony ale chyba dlatego ze poprzedni wlasciciel nie widzial co jest 5 i porobil wlasne instalacje ucinajac kable przy wtyczce :/ . Na performance probe sa schematy jak to podlaczyc ja sobie wydrukowalem i podlaczylem i dziala ok. zmarnowalem pol dnia ale sie oplacalo. Ma byc tak jak fabryka dala a nie jakas manufaktura... to PROBE przeciez... kurcze a moze jakiegos patrona mu zapodac? bo sw Krzysztof juz nie wyrabia tyle aut z UE posciagali...
/Roofio Probe II 1995 USA