2 przycisk w pilocie dający sygnał na dodatkowym wyjściu alarmu, najlepiej programowanej długości. Mierzysz w jakim czasie zamykają Ci się w pełni otwarte szyby i ustawiasz troszkę więcej (albo wybierasz model z podobnym czasem). Nawet proste (tzn. tanie) alarmy mają teraz tę funkcję. Możesz wtedy - jak już wspominałem - zostawić wietrzącego się Probka z uzbrojonym alarmem. Chyba, że nie zauważasz (przez roztargnienie) zostawionych niedomkniętych szyb, kluczy w stacyjce, włączonych świateł, szeroko otwartych drzwi i oczek (świateł), braku koła, chodzących wycieraczek, itp... To musisz pokombinować z WIELOMA

modułami dodatkowymi i oprócz zamykania centralnego po odpaleniu dorobić automaty włączające światła, wycieraczki (pasy automatyczne może już masz), puszczające "ręczny" i wrzycające lewy kierunkowskaz przy włączaniu się do ruchu.
Sqad pisze:...jeśli drzwi są zamknięte odpali się otworzy i trzaśnie to też się nie zamkną. Więć nie wiem w czym problem. Shooters ma zaraz po od paleniu i nie przypominam sobie żeby dzwonił kiedyś do mnie żebym z kluczykami przyjechał
Tak, jeśli się wcześniej zdążyło zamknąć. Jeśli zamyka się z opóźnieniem i zdążysz wysiąść i szybciutko,
cichutko zamknąć drzwi
(PROSIMY NIE TRZASKAĆ) to zapewne domknie centralny. A po automatycznym zamknięciu centralnego i następnie otwarciu drzwi powinna zadziałać funkcja antyporwaniowa i wyłączyć silnik po 30s.