Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Co powiecie na takie żarówki ?
Co powiecie na takie żarówki ?
Witam!
Będę musiał wymienić żarówki - moje jakoś kiepsko świecą...
Co powiecie na ten wynalazek:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39359857
WARTO ?
Będę musiał wymienić żarówki - moje jakoś kiepsko świecą...
Co powiecie na ten wynalazek:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39359857
WARTO ?
<(k)night rider>
miałem probe
miałem probe

- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511
kurde no nie iszukujmy sie zeby miec ksenony to trzeba niec prawdziwe ksenowy
po porstu w tym wypadku bedziesz mial niebieskie swiatelkka ktore czasami potrafia bardzo oslepiac ja bym byl za zwyklymi swiatelkami h4 i bedzie ladnie
takie jest moje zdanie ale wybor i tak nalezy do ciebie
po porstu w tym wypadku bedziesz mial niebieskie swiatelkka ktore czasami potrafia bardzo oslepiac ja bym byl za zwyklymi swiatelkami h4 i bedzie ladnie
takie jest moje zdanie ale wybor i tak nalezy do ciebie
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio 
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko

Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....

Na wypady poza miasto jest już inne autko

- nikosnikos
- Galeria: viewtopic.php?t=5618
Szczerze powiem, ze tez sie zastanawialem nad kupnem takich zarowek - Yaneeck - kup
... i nam opowiesz jak wyglada 

Kiedyś był mój... 

PROBE II GT 2.5 V6 24V USA Version
Teraz same ople - VECTRA B 2.5 V6 24V CDX 00' i 2.0 16V CD Sport 96' & ASTRA II 1.6 16V 04'
Moje V6 w całej okazałości
GG 2435630

PROBE II GT 2.5 V6 24V USA Version
Teraz same ople - VECTRA B 2.5 V6 24V CDX 00' i 2.0 16V CD Sport 96' & ASTRA II 1.6 16V 04'
Moje V6 w całej okazałości
GG 2435630
Ja mam PHILIPS blue vision H4 kupiłem w komplecie z postojówkami w Norauto i jestem zadowolony, polecam z daleka jak ktos patrzy to wygladaja jak xenony, ale tylko z daleka.Pozatym dają jasniejsze swiatło i mniej meczą wzrok w nocy.
Cena - 79,00 zł za 4 szt. (2x H4 i 2 postojowe)
a czy oslepiają nie wiem
Cena - 79,00 zł za 4 szt. (2x H4 i 2 postojowe)
a czy oslepiają nie wiem

-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Jakoś nie mam zaufania do tych błękitnych wynalazków. Sam wybrałem Osram All Weather i jestem zadowolony. Świecą mocno, widoczność jest ok a nikogo nie oślepiam. Kolor światła jest trudny do określenia, mają jakiś delikatnie zielonkawy a czasami lekko żólty kolor patrząc na reflektor z przodu. Polecam.
..........
.........
.....The Power of Dreams.....

.....The Power of Dreams.....
A ja nie wiem co mam. Jutro powiem. Jedeno jest pewne, świecą ...
białym, śnieżnym światłem. Cynki widział może potwierdzić, z resztą sporo osób już widziało.
Co do Xenon "wiocha" LOOK
to nie widziałem jeszcze takich co by świeciły jak xenony.
Ja do takich kloszy założył bym te co ja mam komplet bodaj 12 zł he he
a świecą śnieżnie.
białym, śnieżnym światłem. Cynki widział może potwierdzić, z resztą sporo osób już widziało.
Co do Xenon "wiocha" LOOK

Ja do takich kloszy założył bym te co ja mam komplet bodaj 12 zł he he
a świecą śnieżnie.
Chyba rodzaj żarówek ma niewiele do oślepiania - wieksze znaczenie ma ustawienie świateł.Sh(.)(.)ters pisze:[...] widoczność jest ok a nikogo nie oślepiam. [...]
Dobijają mnie debile co jeżdżą z krótkimi świecącymi gdzieś w niebo. Poprostu szlag mnie trafia!
Marcin / Probe 2.2 GT '91
http://www.motonet.pl
http://www.motonet.pl
Zgadza się trafiją się idioci.FlasH pisze: Chyba rodzaj żarówek ma niewiele do oślepiania - wieksze znaczenie ma ustawienie świateł.
Dobijają mnie debile co jeżdżą z krótkimi świecącymi gdzieś w niebo. Poprostu szlag mnie trafia!
Jechałem kiedyś jakąś drogą na wsi. Z naprzeciwka jechał polonez który nimiłosiernie mnie oślepiał. No to się w końcu wkurzyłem bo mryganie nic nie dało i zapaliłem długie na stałe. A w tym momencie jak mi dał ogni swoimi długimi po oczach to nie miałem pytań.
Drobna rada stanąć sobie przed jakąś ścianą zmierzyć odległość samochodu od ściany, a na ścianie zaznaczyć np. kredą jak świecą. Wymienić żarówki i znów stanąć przed ścianą w takiej samej odległości. Jeśli strumiń światła będzie identyczny to ok, a jeśli nie to wiadomo co trza zrobić... pokręcić magiczną śrubką.
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Yaneeck - w Katowicach masz niejeden duży sklep moto typu NorAuto, FeuVert albo inne, podjedź, zobacz, czasem mają zainstalowane na próbę w reflektorach aby zobaczyć jak świecą (tak było w Jankach, ale skasowali sklep).
A na stronie aukcji bardzo mi się podoba ten obrazek:

Jak szybko zmienili żarówki! Chmury nawet nie drgnęły
A na stronie aukcji bardzo mi się podoba ten obrazek:

Jak szybko zmienili żarówki! Chmury nawet nie drgnęły

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
- strober
- Samochód: none
- Galeria: viewtopic.php?t=7957
U siebie (w vw) zmieniłem na blue vision philips'a , różnica była kolosalna. Niebieskich efektów jakoś nie widać, droga doświetlona bialutkim mocnym światłem. Prospekt jest dość mocno przesadzony, jedynie z dużej odległości widać nikłą niebieską poświatę. Sęk w tym, że polskie drogi szybko wytrzepują żarniki w dobrych żarówkach. Osobiście uważam , że warto (philips'y, innych nie sprawdzałem). Służą mi od 2,5 roku i nie zżółkły.
Ostatnio zmieniony 2005-01-23 01:09 przez M-Pro, łącznie zmieniany 1 raz.
IIgen. 2,5 GT, USA-black
- Ivaho
- Galeria: viewtopic.php?t=6336
Te żarówki ktore znalazleś na allegro nie swiecą na nie biesko, tylko dają jaśniejsze swaitlo. Mam takie wiec ,oge Cie powiedzieć ze różnica w porównaniu z normalnymi jest duża, jednakże nie kupuj tych z Allegro bo cena jest za wysoka. Takie same możesz znależć taniej. np ja za moje nie dalem 42zl tylko 33 (uwaga!!!! W Castoramie
)
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Dee Jay
- Samochód: II gen V6 1993
- Galeria: viewtopic.php?t=8900
Jak dla mnie te żarówki z allegro po 4 dychy i mniej to kicz. Wiem bo brat to zamontował do audi 80 i byłem zmuszony ostatnio troche nim pojeździć. Nie są wcale jaśniejsze a w czasie mgły albo deszczu to tragedia. Ja na pewno tego nie kupie i bym zamontował jakieś dobre H4. Pozatym podrabianie xenonków niebieskami zarówkami to troche wiocha. Ale jak ci sie podobają to spróbuj ale poszukaj może lepszej firmy bo te z hella to szajs.
- Kędziorek
- Galeria: viewtopic.php?t=8098
- Kontakt:
elo. jak mialem Scorpio to zamontowalem Blue Vision Philipsa, ale te zwykłe BV, bo BV+ są mocniejsze i droższe. Niebieskiej poświaty nie ma ale światla świecą o niebo lepiej. Swiatło jest jaśniutkie i świeci o kilka metrów dalej, wiem bo sprawdzalem. Wyjechałem pod misto z jedna zwykłą, a drugą Blue Vvisiom, różnica była kolosalna. Philipsy są bardzo dobre i kosztują (przynajmniej BV około mniej niz 30zł za zarówkę). Mi udało się trafić w kąplecie z postojówkami blue.

Witam!
Sprawdź tą ofertę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38740177. Mam takie same i jestem bardzo zadowolony.Polecam
Sprawdź tą ofertę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38740177. Mam takie same i jestem bardzo zadowolony.Polecam
Przepraszam ale pierwszy adres może być nie prawidłowy.
Ten powinien być dobry: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=40490267
Ten powinien być dobry: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=40490267
u mnie dziala :)
nie zgodze sie z tym ze zarowki rodem z allegro za 40zl to wiocha. Kupilem 100W H4 wlasnie pseudo "wiocha" ksenon i swieca mi bardzo ladnie przy czym klosz nagrzewa sie porywnywalnie tak samo jak wczesniejsze. Teraz juz na autostradzie nie musze zwalniac ze 180 zeby wczesniej mnie cien nie zaskoczyl.
/Roofio Probe II 1995 USA
- darel
- Samochód: Probe II 2.5V6 1993, AUDI A6 C7 3.0 TDI 2016
- Galeria: viewtopic.php?t=5509
- Kontakt:
Taka moc musi ładnie świecić (kierowcom z przeciwka po gałach teżSqad pisze:100W nic dziwnego że ładnie świeci,

Tu się nie zgodzę. Jeżeli coś ma prawie dwa razy większą moc to raczej powinno wydzielać też więcej ciepła. Cudów nie ma...Roofio pisze:przy czym klosz nagrzewa sie porywnywalnie tak samo jak wczesniejsze
Probe II GT 2.5 V6
Audi A6 C7 3.0 TDI
Audi A6 C7 3.0 TDI