Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Vertical Door Kit (LSD - Lambo Style Doors)
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
Będzie widać jakieś zmiany z zewnątrz przy zamkniętych drzwiach? Podejrzewam, że tak jak na filmikach ze strefy traeba będzie jedynie wyciąć "tylną" część błotnika - tę od strony zawiasu. W sumie to i tak jak się już przerobi drzwi to bezsensem byłoby wracać do poprzedniego stanuŁUKASZ pisze:zapomniałem o jednym , muszę zasmucić posiadaczy jedynek będzie konieczna malutka przebudowa błotników, a w II zobaczymy nie dysponuje egzemplarzem do sprawdzenia

- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
spiesze się bo w przyszłym tygodniu wyjeżdzam na jakiś czas do francji
imusze wiedzieć jakie ewętualne niespodzianki moą mnie spotkać ,jerzeli wszystko pójdzie po mojej myśli ten projekt będzie można zastosować do każdego auta (wiadomo małe przeróbki)szkoda że musze jechać taka praca bo w BORKACH 18 mój probek byłby już gotowy.
pozdro.
imusze wiedzieć jakie ewętualne niespodzianki moą mnie spotkać ,jerzeli wszystko pójdzie po mojej myśli ten projekt będzie można zastosować do każdego auta (wiadomo małe przeróbki)szkoda że musze jechać taka praca bo w BORKACH 18 mój probek byłby już gotowy.
pozdro.
PROBE I 89' GL
Witam!
To i moje moje 3 grosze
może to coś pomoże, a jak nie to przynajmniej można popatrzeć
http://www.autoscout24.at/aut/detail.as ... fo1a4b1wob
Powodzenia
To i moje moje 3 grosze

http://www.autoscout24.at/aut/detail.as ... fo1a4b1wob
Powodzenia

- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511
- RX
- Kontakt:
Witam
Przeglądałem sobie allegro no i znalazłem dowód, że da się to zrobić, reklamuje się typ, który za 2800zl zrobi i zamontuje lambo doors do prawie każdego auta. Dużo, szczególnie gdy znajdziemy na allegro konkurencyjną ofertę lambo doorsów (oryginalnych) za 2300zl! Ceny spadają i fajnie, ale to ciągle dużo pieniędzy
Ps. dlaczego ten temat jest w dziale "Klub"?
Przeglądałem sobie allegro no i znalazłem dowód, że da się to zrobić, reklamuje się typ, który za 2800zl zrobi i zamontuje lambo doors do prawie każdego auta. Dużo, szczególnie gdy znajdziemy na allegro konkurencyjną ofertę lambo doorsów (oryginalnych) za 2300zl! Ceny spadają i fajnie, ale to ciągle dużo pieniędzy

Ps. dlaczego ten temat jest w dziale "Klub"?

Sprawa wygląda następująco:
Kolega Łukasz z Tczewa przebywający obecnie we francji z powodu pracy tamże, był skonstruował takie właśnie zawiasy na podstawie materiałów z różnych stron internetowych. Zawiasy do jedynki są już całkowicie kompletne natomiast do 2 są konieczne małe zmiany. Najdroższym i najgorszym elementem całości są sprężyny (teleskopy) - około 100e/szt i trzeba czekać 2 tygodnie.
No ale do brzegu. Łukasz będzie w kraju dopiero w lipcu. Druga sprawa to to że kombinuje bardziej złożony zawias - po pierwsze zabezpieczenie, po drugie - drzwi uchylno unoszone
Niestety czas nie chce być z gumy i doba mi się kończy za szybko, dlatego prace trochę wolno się posuwają. Mam nadzieję jednak, że na koniec czerwca będziecie montować już gotowe zawiasy...
Koszty to głównie będą teleskopy - nia nie trzeba wydać aż!!! 200e. Reszta to betka.
Kolega Łukasz z Tczewa przebywający obecnie we francji z powodu pracy tamże, był skonstruował takie właśnie zawiasy na podstawie materiałów z różnych stron internetowych. Zawiasy do jedynki są już całkowicie kompletne natomiast do 2 są konieczne małe zmiany. Najdroższym i najgorszym elementem całości są sprężyny (teleskopy) - około 100e/szt i trzeba czekać 2 tygodnie.
No ale do brzegu. Łukasz będzie w kraju dopiero w lipcu. Druga sprawa to to że kombinuje bardziej złożony zawias - po pierwsze zabezpieczenie, po drugie - drzwi uchylno unoszone

Niestety czas nie chce być z gumy i doba mi się kończy za szybko, dlatego prace trochę wolno się posuwają. Mam nadzieję jednak, że na koniec czerwca będziecie montować już gotowe zawiasy...
Koszty to głównie będą teleskopy - nia nie trzeba wydać aż!!! 200e. Reszta to betka.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
- RX
- Kontakt:
- Qki G
- Klubowicz
- Qki G
- Klubowicz
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
MiHu a te siłowniki nie da sie czyms zastąpić tańszym?
np jakies podwójne mocne siłowniki od klap tylnych?
może jakieś inne ramię żeby słabszy siłownik dął radę...
no holerka 200euro to sporo kasy.
i na ile to bezpieczne, bo wiadomo ogólnie że i drzwi mają konkretny wpływ na stabilnosć budy na dziurach i takietam...
np jakies podwójne mocne siłowniki od klap tylnych?
może jakieś inne ramię żeby słabszy siłownik dął radę...
no holerka 200euro to sporo kasy.
i na ile to bezpieczne, bo wiadomo ogólnie że i drzwi mają konkretny wpływ na stabilnosć budy na dziurach i takietam...