gaz juz jest
gaz juz jest
witam dzis udało mi się założyć gaz jak narazie rewelacja autko śmiga jak trzeba i z portwela się nie wylewa , polecam zakładajcie dałem za instalacje 1700 zł butla w koło 45l odjazd jeszcze tylko blacha i będę już mógł śmigać na całego pozdrawiam i życze zadowolenia z probków... 

- Robert
 - Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
 - Galeria: viewtopic.php?t=6900
 - Kontakt:

Będziesz w Borkach? Byś pokazał...

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: 
 Lekcja 1 (bardzo krótka) i 
 Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

'89 2.0 Turbo downgrade- Robert
 - Kontakt:

Ja bym po wcześniejszych wypowiedziach emo obstawiał turbinkę i dlatego chętnie obejrzę 

Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

'89 2.0 Turbo downgradespoko
mam probka 1 z turbinką instalacja jutro napiszę części instalacji bo nie mam papierów przy sobie opisze teraz tak bez nazw ; zaraz przy wylocie z filtra powietrza jest wtryskiwacz gazu idzie do turbiny poczym z turbinki do interkulera i goli lepiej niz na benzyncebutla w kole i komputerek tez jest zrobię fotki to wyślę i pokarze naprawde jest rewelacja pozdrawiam was  

- Robert
 - Kontakt:

Borki?

Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

'89 2.0 Turbo downgrade- Pelot
 - Samochód: F4
 - Galeria: viewtopic.php?t=5515

Emo -> Cynki ma rację. Jeśli masz założony tak jak mówisz gaz to strach pomyśleć co będzie jak Ci....... J E B N I E (przepaszam za wulgaryzm ale w tym przypadku jest on nieodzowny). 
Po pierwsze - dlaczego. Ano mianowicie przy w pełni rozgrzanym aucie i po kiku urzyciach turbinki, ta właśnie turbinka potrafi podgrzać powietrze nawet do 300st C. Jeśli zamiast powietrza będzie tam mieszanka wybuchowa (bo taką jest mieszanina probanbutanu z powietrzem) oraz ciśnienie powiedzmy 8-9 PSI to nawet iskra nie jest potrzebna..........
Ja bym obstawiał następujące zniszczenia:
- rozwałka wirnika turbiny
- rozwałka intercoolera
- rozwałka wszystkich przewodów powietrza
- uszkodzona chłodnica odłamkami
- podniesiona maska
Wniosek drugi - to że 90% gazowników to partacze - to wszyscy wiedzą. Ale to że są w śród nich zamachowcy - to nie wiedziałem. LUDZIE! POWIEM SZCZERZE! JAKBYM TAKIEGO DOSTAŁ W SWOJE ŁAPY, TO WŁASNORĘCZNIE BYM MU JE Z D U P Y POWYRYWAŁ!!! KTO TAKIM LUDZIOM DAŁ PRACĘ? KTO IM DAŁ UPRAWNIENIA!!!!

Po pierwsze - dlaczego. Ano mianowicie przy w pełni rozgrzanym aucie i po kiku urzyciach turbinki, ta właśnie turbinka potrafi podgrzać powietrze nawet do 300st C. Jeśli zamiast powietrza będzie tam mieszanka wybuchowa (bo taką jest mieszanina probanbutanu z powietrzem) oraz ciśnienie powiedzmy 8-9 PSI to nawet iskra nie jest potrzebna..........
Ja bym obstawiał następujące zniszczenia:
- rozwałka wirnika turbiny
- rozwałka intercoolera
- rozwałka wszystkich przewodów powietrza
- uszkodzona chłodnica odłamkami
- podniesiona maska
Wniosek drugi - to że 90% gazowników to partacze - to wszyscy wiedzą. Ale to że są w śród nich zamachowcy - to nie wiedziałem. LUDZIE! POWIEM SZCZERZE! JAKBYM TAKIEGO DOSTAŁ W SWOJE ŁAPY, TO WŁASNORĘCZNIE BYM MU JE Z D U P Y POWYRYWAŁ!!! KTO TAKIM LUDZIOM DAŁ PRACĘ? KTO IM DAŁ UPRAWNIENIA!!!!
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)

Re: spoko
Ja mam identycznie. Niedawno odebralem i smiga ok. Mam lekki spadek mocy na niskich obrotach, ale jak turbo sie wlacza to jest ok.emo pisze:; zaraz przy wylocie z filtra powietrza jest wtryskiwacz gazu idzie do turbiny poczym z turbinki do interkulera![]()
![]()
![]()
Pytalem gazownika co on na to ze w turbinie jest kilkaset stopni i tam ma gaz wejsc. Stwierdzil ze to nie przeszkadza
- Bogdan9999
 - Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
 - Galeria: viewtopic.php?t=7485

Stary - powiedz mi który to gazownik - podjadę tam z Szymonem i Robertem i porozmawiamy sobie z panem o gazie.... Zaczniemy od podgrzewania butli z propanem butanem palnikiem... Ciekawe czy też mu nie będzie to przeszkadzało....
JA PIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!

JA PIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!

Nie robcie mu krzywdy! Sympatyczny człowiekMiH pisze:Stary - powiedz mi który to gazownik - podjadę tam z Szymonem i Robertem i porozmawiamy sobie z panem o gazie.... Zaczniemy od podgrzewania butli z propanem butanem palnikiem... Ciekawe czy też mu nie będzie to przeszkadzało....
JA PIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja tylko tak dla poparcia kolegów podrzuce tekscik z forum Saaba - czasem tam poczytam conieco bo to fajne autka 
...
Niestety kolega ma racje, nie rozumiem zacietrzewienia ludzi jeżdżącymi zagazowanymi turbo na zwracaną im uwagę, wiele razy widziałem wypalone dziury w tłokach, wypalone zawory i turbiny którym spadło ciśnienie doładowania z powodu za dużej szczeliny, pokrzywionych od temperatury łopatek czy popękanego zaworu upustowego, rozumiem że ich nie stać na benzynę, dziwne tylko że za to stać ich na naprawy.
i coś ode mnie - instalacja kosztuje 1700zł .... hmmm koszt gazu to połowa ceny paliwa.. hmm, wychodzi tak: - wezme pod uwagę ze jezdzisz jakies 20.000km. - inaczej jaki jest sens wkładać gaz ?... spalasz jakies 12 gazu do 10 paliwa... i mamy :
w pierwszym roku zyskujesz 1500zł na czysto - na ile napraw turbiny to wystarczy?

Niestety kolega ma racje, nie rozumiem zacietrzewienia ludzi jeżdżącymi zagazowanymi turbo na zwracaną im uwagę, wiele razy widziałem wypalone dziury w tłokach, wypalone zawory i turbiny którym spadło ciśnienie doładowania z powodu za dużej szczeliny, pokrzywionych od temperatury łopatek czy popękanego zaworu upustowego, rozumiem że ich nie stać na benzynę, dziwne tylko że za to stać ich na naprawy.
i coś ode mnie - instalacja kosztuje 1700zł .... hmmm koszt gazu to połowa ceny paliwa.. hmm, wychodzi tak: - wezme pod uwagę ze jezdzisz jakies 20.000km. - inaczej jaki jest sens wkładać gaz ?... spalasz jakies 12 gazu do 10 paliwa... i mamy :
w pierwszym roku zyskujesz 1500zł na czysto - na ile napraw turbiny to wystarczy?
<(k)night rider>
miałem probe

miałem probe
a ja widziałem skrzywiony korbowód - na benzynie...
a ja widziałem urwany zawór i jakie spustoszenie dokonał on w cylindrze.... - na benzynie...
i wiele innych rzeczy na benzynie...
Wiele rzeczy ma wpływ na kondycje naszych autek. Gaz jest jedną z nich. Pytanie - czy lepiej jeździć na dobrze wyregulowanym gazie czy na chrzczonym paliwie acetonem i innymi rozpuszczalnikami?

a ja widziałem urwany zawór i jakie spustoszenie dokonał on w cylindrze.... - na benzynie...
i wiele innych rzeczy na benzynie...
Wiele rzeczy ma wpływ na kondycje naszych autek. Gaz jest jedną z nich. Pytanie - czy lepiej jeździć na dobrze wyregulowanym gazie czy na chrzczonym paliwie acetonem i innymi rozpuszczalnikami?

Napewno masz racje, ale ja zakładając gaz kierowałem sie czym innym. Otóż mam znakomity komfort psychiczny że jeżdze tanio. Cenie sobie ten komfort, bo mam duużo lepszy humorYaneeck pisze: w pierwszym roku zyskujesz 1500zł na czysto - na ile napraw turbiny to wystarczy?