Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
Gdzie znajde popychacze??
- Ivaho
- Galeria: viewtopic.php?t=6336
Gdzie znajde popychacze??
Witam wszystkich. Nadeszła pora na robote popychaczy w moim 2.0 wiec miałbym wielką prośbe. Prosze o cynk gdzie znajde najtańsze bo orginalne kosztują kolo 140 zloty, przynajmniej tak mi w jakimś mądrym sklepie powiedziano. Bede bardzo wdzieczny, bo słyszałem ze już nawet za 45 zł można znaleźć jakieś badziewia do mazdy.
Probe II 2.0 16V euro, granatowy
Każdy kto się zna na silnikach mazdy Ci to powie, jak się robi góre to trzeba robić dół, bo inaczej robiąc góre poleci dół i na odwrót.
Monataż nie seryjnych (nie orginalnych) popychaczy daje żywotność ich ok 50tyś, to nie jest dużo. Wymień ten co Ci klepie inaczej Ci poleci coś jeszcze po tej wymianie.
Monataż nie seryjnych (nie orginalnych) popychaczy daje żywotność ich ok 50tyś, to nie jest dużo. Wymień ten co Ci klepie inaczej Ci poleci coś jeszcze po tej wymianie.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5493
- Kontakt:
Jeśli robić popychacze to jeśli trzonki nie są rozklepane, wystarczy je rozebrać oczyścić i zmontować na czystym oleju.
Nie masz ich tak wiele tylko 16, ja robiłem tak 24szt. w Maździe.
A te które mówisz po 45zł. to JC i jest to Hiszpański shit.
Kupiłem takie na zapas 2szt. i wcale ich nie montowałem bo od razu się zacięły.
Jest trochę z tym roboty, ale warta zachodu.
A jeśli faktycznie masz w planach jakiś remont silnika, to tak jak Sqad mówił góra i dół.
Nie masz ich tak wiele tylko 16, ja robiłem tak 24szt. w Maździe.
A te które mówisz po 45zł. to JC i jest to Hiszpański shit.
Kupiłem takie na zapas 2szt. i wcale ich nie montowałem bo od razu się zacięły.
Jest trochę z tym roboty, ale warta zachodu.
A jeśli faktycznie masz w planach jakiś remont silnika, to tak jak Sqad mówił góra i dół.
Ford Probe 2.0 '94r.