Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
oświetlenie wnętrza
oświetlenie wnętrza
Witam co niektórzy pewnie sobie przypominają że ostatnio miałem kłopot z dyskoteką w aucie ale to już przeszłość naprawiłem alternator i się skończyła teraz mam inny problem a mianowicie po tym wszystkim po zamknięciu drzwi oświetlenie wewnętrzne ładnie mi przygasa tak jak to ma być ale po przekręceniu kluczyka znowu się zapala i aż do odpalenia samochodu się świeci potem gaśnie nie wiem czy to jest normalne czy nie dodam że mam probiaka w wersji amerykańskiej w pełnym wyposażeniu oprócz skóry jeżeli ktoś wie może mi to wyklaruje .dzięki
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
Re: oświetlenie wnętrza
Heh tylko teraz jak ktoś ma Ci pomóc to będzie się magikował czy I a może II,nie łatwiej byłoby umieścić takie dane w stopceKay pisze: dodam że mam probiaka w wersji amerykańskiej w pełnym wyposażeniu

- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
jeśli masz taką sytuację że po podjechaniu pod dom wyłączeniu silnika i trzepnięciu drzwiami światełko ci gaśnie powoli i już się nie zapala więcej to jest normalna sytuacja.
Jeśli jest tak że te światełko zgaśnie ale po minucie sie zapala spowrotem i świeci już non stop to leży ci CPU nad bezpiecznikami.
takie życie.
Jeżeli wsiadasz włączasz stacyjkę i zapala się to światełko aż do momentu kiedy uruchomisz silnik to też masz conieco do bani....
i pewnie ci siadł właśnie CPU.
Jeśli nie podświetlają ci się gniazda od pasów bezpieczeństwa przy ręcznym oraz klawisze lock/unlock w drzwiach to masz walnięte CPU
Jeśli masz tempomat i chciałbyś go odsprzedać koledze to mogę się zamienić na niewalnięte CPU ...
:D:D:D:D:D:D:D:D
Jeśli jest tak że te światełko zgaśnie ale po minucie sie zapala spowrotem i świeci już non stop to leży ci CPU nad bezpiecznikami.
takie życie.
Jeżeli wsiadasz włączasz stacyjkę i zapala się to światełko aż do momentu kiedy uruchomisz silnik to też masz conieco do bani....
i pewnie ci siadł właśnie CPU.
Jeśli nie podświetlają ci się gniazda od pasów bezpieczeństwa przy ręcznym oraz klawisze lock/unlock w drzwiach to masz walnięte CPU

Jeśli masz tempomat i chciałbyś go odsprzedać koledze to mogę się zamienić na niewalnięte CPU ...

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Bo lepiej wymienić najpierw CPU (np. za tempomat) niż same żaróweczkiCynki pisze:Jeśli nie podświetlają ci się gniazda od pasów bezpieczeństwa przy ręcznym oraz klawisze lock/unlock w drzwiach to masz walnięte CPU

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

tylko krotkie pytanko o lampki wewnatrz probka
w bardzo krotkim czasie rozladowuje sie mia kumulator w Probe. zauwazylem ze po zamknieciu auta (drzwi - przyciskiem lock) i zatrzasnieciu drzwi, swieca mi sie lampki na drzwaich (lock i unlock) oraz czerwone swiatelko w uchwytach pasow tuz przy recznym hamulcu.tez tak macie???czy moze gasna wam te swiatla???jak tak to w jakim momemcie????prosze pomozcie......po zamknieciu auta sciemniaja sie lampy wewnatrz auta, tylko te sie swieca.
Probe to już przeszłość, teraz jest Suzi!!!!!
- Marcos
- Galeria: viewtopic.php?t=5568
niestety. bylem sprawdzic w garazu te 20sek. zamknalem auto i czekalem 20 sek, 1min, 2 min.swiatelka nadal sie pala.czyli to jest na pewno przyczyna. nie wiecie moze co odpowiada za gaszenie tych swiatelek???
mam jeszcze jeden problem, a mianowicie: nie swieci mi tylnia lampa przeciwmglowa, ani ona ani lapmka na przycisku. moze to bedze wspolana przyczyna.jak myslicie.prad nie dochodzi do przycisku. też chyba wizyta u elektryka mnie czeka. a jak narazie to noc z odlaczonym akumulatorem.
mam jeszcze jeden problem, a mianowicie: nie swieci mi tylnia lampa przeciwmglowa, ani ona ani lapmka na przycisku. moze to bedze wspolana przyczyna.jak myslicie.prad nie dochodzi do przycisku. też chyba wizyta u elektryka mnie czeka. a jak narazie to noc z odlaczonym akumulatorem.
Probe to już przeszłość, teraz jest Suzi!!!!!
- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
a mnie wlasnie zrobilo sie zwarcie przy kostce od diody w zapince pasa pasazera (tzn wyskoczyla wsuwka i dotknela masy) i w tym momencie rodzi sie pytanie czy ja tez mam walniete CPU?Cynki pisze:

byla czarna jedyneczka 2.2 GT USA
zbieram na 2.5v6...
zbieram na 2.5v6...
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
No to na przyszlosc jak bedziesz jeszcze szukal jakiejs innej przyczyny to mimo wszystko odepnij, bo szkoda byloby cala wiazke wymieniac (wiesz ile to roboty? wiecej, duuzo wiecej niz zdjecie klemy
) Jak naprawic juz powiedzial nasz klubowy widze omnibus Skorik, a jak chcialbys kupic to zadzwon do Zbyszka z Lubania (jesli nie masz tel. do daj znac na pw). Skorik co Ty, pisales prace dr pod tytulem sam naprawiam czy co?
Prawie w kazdym temacie znasz rozwiazanie
Nie przeprowadzasz sie do Szczecina? Jakby co to pomoge Ci cos znalezc... heh-pomoge; co ja gadam, co ja gadam 

- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
Dokładnie. Link Wingerman'a to ECU - główny komputer. A koledze potrzebny jest sprawny CPU - sterownik oświetlenia.Simones pisze:Nie o ten, o taki czarno-bialy plastikowy.
Ech, do Szczecina...?
Co prawda zmieniam miejsce zamieszkania, ale w obrębie swojego miasta. Teraz Probek nie będzie stał na podwórzu koło domu tylko pod blokiem wsród innych szarych, zwykłych samochodów...
- kosmita
- Galeria: viewtopic.php?t=8651
Witam
Czy pod linie która zasila żarówki podswietlania nog kierowcy i pasazera moge podlaczyc dodatkowe zarowki, neony. Chcialem zrobic mocniejsze podswietlenie w kabinie ale tak aby bylo sterowane CPU od wygaszania.
Pytam bo podobno można go łatwo uszkodzic jak sie go zabardzo obciąży.
Dziki za odpowiedz.
Czy pod linie która zasila żarówki podswietlania nog kierowcy i pasazera moge podlaczyc dodatkowe zarowki, neony. Chcialem zrobic mocniejsze podswietlenie w kabinie ale tak aby bylo sterowane CPU od wygaszania.
Dziki za odpowiedz.
Black Shadow GT 92r
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Nie radzę bo uszkodzisz CPU.kosmita pisze:Witam
He, he poproszę 2 szt (najlepiej w płomieniach) na 30.11 - adres na PWkosmita pisze: Dziki za odpowiedz.

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(