heyah...
czy wie ktos z Was co to jest mikser supersoniczny w instalacji gazowej do samochodow turbinowych i gdzie to mozna kupic?
POZDRAWIAM!
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
mikser supersoniczny
heee...wiec kontynujac temat! pytanie zadalem w imieniu kolegi z www.turbokillers.prv.pl (200SX S13)! przy zwyklej instalacji LPG montują zwykly mikser, jakis taki krotki i na dodatek z jakas zwezka ograniczajaca moc! tzn.nie pozwalajaca wyjsc z doladowaniem poza jakies normy! w przypadku mojego kumpla to 0.5bara! a ma on zastasowane w swoim Nissanie cos na podobe naszych zwezek do turbiny zwiekszajacych doladowanie! tylko ONI to nazywaja MBC (Manual Boast Control) i maja mozliwosc regulowania doladowania... a nie jak My wsadzimy jedna zwezke i koniec! oczywiscie u NAS tez mozliwe jest wsadzenie tego MBC, ale jakos nikt u Nas sie tym nie zajal! jak uzbieram kase to sie po to zglosze... to jakis patent prezesa klubu Nissana, tego co Skylina sprowadzil z Japonii! no wiec mikser supersoniczny...z tego co mi wiadomo to jest dluzszy, wiekszy, bez zadnych zwezek! i jesli doladowanie ustawione jest na 0.8 bara...to tyle bedzie trzymac!
nie wiem czy w czyms pomoglem...heee!
podobno juz takich mikserow juz nie produkuja...i zostaja tylko uzywki do szukania! a i o te nielatwo...najgorsze w przypadku mojego kolegi jest to, ze ograniczenia doladowania wystepuje i na LPG i na PB!
POZDRAWIAM!
nie wiem czy w czyms pomoglem...heee!
podobno juz takich mikserow juz nie produkuja...i zostaja tylko uzywki do szukania! a i o te nielatwo...najgorsze w przypadku mojego kolegi jest to, ze ograniczenia doladowania wystepuje i na LPG i na PB!
POZDRAWIAM!