Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
program na PC do LPG
program na PC do LPG
ma ktoś może program komputerowy do obsługi instalacji LPG? jeśli tak to bardzo bym prosił o przesłanie na adres m3f3@o2.pl
chyba że jest zbyt duży to na priva podałbym adres żeby wysłać za pobraniem.
z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
chyba że jest zbyt duży to na priva podałbym adres żeby wysłać za pobraniem.
z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam

89r. 2.2 GT (I) USA
- P.I.M.P.O.
- Samochód: brak
- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
Ale przejściówki USB na RS nie zawsze się sprawdzają, najlepiej do laptopa jest mieć PCMCIA, ponieważ czasami trzeba zmieniać ustawienia RS, które przy USB nie są możliwe. Nie wiem jak się to ma w przypadku gazu, jeśli działa, to chwała, bo np. przy tunerach tv, sat niezbyt...
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot

Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
A masz Paskudo taką kartę? Bo mnie "laptok" jak moja Ewuś mówi tylko został i to baran bez seriala i równoległego, bardziej mi nawet na równoległym zależy...spown pisze:Ale przejściówki USB na RS nie zawsze się sprawdzają, najlepiej do laptopa jest mieć PCMCIA, ponieważ czasami trzeba zmieniać ustawienia RS, które przy USB nie są możliwe. Nie wiem jak się to ma w przypadku gazu, jeśli działa, to chwała, bo np. przy tunerach tv, sat niezbyt...
- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
Re: program na PC do LPG
mam trochę softu do lpg, nie wiem czy najnowszy czy nie bo nie bardzo jak mam sprawdzić 
jak coś to na maila mogę podesłać
PS jak zrobić kabelek też mam (nie sprawdzone) - na com i na usb

jak coś to na maila mogę podesłać
PS jak zrobić kabelek też mam (nie sprawdzone) - na com i na usb
PROBE I, 2,2 GT, 92 r.
gg 16101475
gg 16101475
- Natan
- Samochód: IIGen 95' 2,5 V6 24V
- Galeria: viewtopic.php?t=7333
był F Probe 1 GT 89r USA ( ful opcja ) zginął śmiercią wypadkową ( CZECHY )
był F Probe 2 6V 24 V 96r zginał śmiercią wypadkową ratując życie właścicielowi !!!!!!!!!!! ( okolice Zielonej Gory )
jest F Probe 2 6V 24 V 95r jeszcze żyje ..............
........................................................................................
Nie bądz pewien,że czas masz,bo pewność niepewna.
był F Probe 2 6V 24 V 96r zginał śmiercią wypadkową ratując życie właścicielowi !!!!!!!!!!! ( okolice Zielonej Gory )
jest F Probe 2 6V 24 V 95r jeszcze żyje ..............
........................................................................................
Nie bądz pewien,że czas masz,bo pewność niepewna.
Napisz co potrzebujesz bo do 20 mam ograniczony transfer, przekroczyłem limit, a całość trochę waży
PROBE I, 2,2 GT, 92 r.
gg 16101475
gg 16101475
- matix84
- Samochód: był Ford Probe II, 2,5 V6 '94 163KM
- Galeria: viewtopic.php?t=16857
- Kontakt:
Schematów takich kabli jest sporo w necie. Bowiem jest to zwykły interfejs Rx, Tx (FBUS)- był nawet używany w starszych nokiach. Ale większość schematów jest pod złącze RS 232. Generalnie bardziej bym polecał zrobić taki pod RS niż USB (jeżeli jest to możliwe) ponieważ przy niektórych czynnościach kabel na USB nie zawsze radzi sobie (np. zmiana softu w stagu 300)
Klima Systems - Chłodnictwo, Klimatyzacja, Wentylacja, Elektryka, Automatyka
www.klima-systems.pl
www.klima-systems.pl
- Prezes
- Klubowicz
- Samochód: Probe 2.2 GT 92r.
- Galeria: viewtopic.php?t=15588
A załóżmy np. że mam program i kabel do instalki i mogę wszystko sam kalibrowac to czy jest taka możliwośc, że można wgrywac gotowe mapy tzn. zapisac jakieś ustawienia pracy układu na komputerze i potem po ponownym wgrywaniu mapy jak mi się skasuje nie zmieniac jeszcze raz ręcznie wszystkich ustawień tylko wgrac gotową mapę z takimi samymi ustawieniami jak poprzednio od razu, czy jest konieczna ponowna kalibracja urządzenia, zmiana samemu wszystkich parametrów - punktów itp.? 

„Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.”
- matix84
- Kontakt:
Jest taka możliwość, u mnie w stagu 300 jest coś takiego. Mapy benzynowe i gazowe rysuje w locie ale za to zapisuje linię mnożnika - czyli generalnie wystarczy. W Bingo u kumpla też widziałem możliwość zapisu/odczytu ustawień. Sprawdź u siebie ale wydaje mi się, że będzie taka możliwość.
www.klima-systems.pl
www.klima-systems.pl
- Prezes
- Klubowicz
Właśnie ściągnąłem najnowsze oprogramowanie do zenita i faktycznie są takie opcje
. Na razie bawię się nim ''na sucho'' na kompie
, ale kupuje niedługo interfejs i sam sobie będe ustawiał bo już mnie te gazole do czarnej rozpaczy czasem doprowadzają
.

„Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.”
- matix84
- Kontakt:
Mnie gazownicy już dawno wkurzyli... dużo jest partaczy, którzy mają własne genialne teorie (bez obrazy) choćby w stylu, żeby "zostawić mnożnik taki jaki wyjdzie po autokalibracji gdyż w przeciwnym wypadku silnik może dziwnie się zachowywać" albo inne bzdety... dawno podziękowałem im za współpracę i odkąd sam nauczyłem się ustawiać sterownik auto super chodzi
Więc to jest najrozsądniejszy i najtańszy sposób.

www.klima-systems.pl
www.klima-systems.pl
- Prezes
- Klubowicz
A żebyś wiedział - nie ma się co bac, do odważnych świat należy
. Są instrukcje, wszystko jest dokładnie opisane krok po kroku co i do czego służy a więc trochę teorii i można ruszac do przodu. Kupię niedługo kabel i podzielę się moimi wynikami, zobaczymy co wyjdzie.

Na chomiku mam założony profil
. Jest tam trochę softu zebranego z netu. Soft nie jest sprawdzony więc bez reklamacji 
Poniżej link:
http://chomikuj.pl/miculek
Oprócz softu do lpg jest tam też parę innych "materiałów" związanych z autami.

Poniżej link:
http://chomikuj.pl/miculek
Oprócz softu do lpg jest tam też parę innych "materiałów" związanych z autami.
PROBE I, 2,2 GT, 92 r.
gg 16101475
gg 16101475
- Prezes
- Klubowicz
To ja jeszcze dorzucę paczkę z softami i instrukcjami obsługi programów do zenka. Nawet jeśli nie mamy się zamiaru bawic tym w domu, to warto przeczytac za co są odpowiedzialne poszczególne ikony i parametry, żeby nikt nam potem nie próbował wciskac kitu
.
http://hotfile.com/dl/106105507/7c4b1b2/Zenit.rar.html