Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
No właśnie MiH-u
bo tu sporawo osób jest zainteresowane tymi drzwiami:)
ja też i to bardzo:)
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
Witam,witam po dłuuugiej przerwie urlopowej....nonono trochę się ze mnie ponabijaliście. Zwłaszcza podobały mi się ta "jajorka" i "jajajka" co do zawiasu to tak jak pisałem przed urlopem jest "prawie "gotowy...."prawie" bo brakuje mi w dalszym ciągu tego cholernego siłownika,oraz jeszcze chcę zmienić (podnieść do góry)położenie osi pionowej w celu zwiększenia prześwitu drzwi nad błotnikiem....to tyle....od poniedziałku idę do pracy to się za to wezmę.pozdrawiam.
"Zawiasy mozna zamaontowaćdo praktycznie każdego samochodu jest to tylko kwestja pracy. Zawiasy sa proste w montarzu i każdy mechanik powinien sobie z tym poradzić. Aukcja obejmuje komplet składający sie z 2 zawiasów (lewa i prawa strona) i 2 siłowników o mocy 750 N jeden. siłowniki posadająwentyl dziek iczemu mozna je napompowaćdo prawie 5000 N lub zmniejszyć ciśnienie dzieki czemu bedąone słabsze - dzieki temu nie zależnie od wagi dzwi nie powinno byc problemu w dzwiach mogąbyćpomontowane głośnieki a zawiasy i tak dadząrade. ....Jeśłi jestes zainteresowany wieksza iloscia tych zawiasów to wyslij maila a co do ceny i ilosci sztuk na pewno sie dogadamy...."
Co o tym sądzicie, a z tym pompowaniem siłownika??
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
No to jest dobry pomysł tylko ciekawe jakie musi być ciśnienie w tym siłowniku i czy on wytrzyma Ale wydaje mi się że powinien. Na pewno takie rozwiązanie jest tańsze i to o wiele. Ale wykonanie tego zawiasu pozostawia dużo do życzenia.
MiH-u i jak postępują u Ciebie prace nad tym cholernym zawiasem???miałeś wrzucić fotki..... ja niestety stoję z pracą z powodu braku odpowiedniego siłownika....zamontowałem nawet dwa po 900N(bo takie mam akurat leżące)ale i to jest za mało....Probek ma jednak baaaardzo duże i ciężkie drzwi....
Blaszki są gdzieś w garażu zapieprzone innym dziadostwem. Jak się przeprowadzałem z garażu do garażu to wszystko szło "jak leci" a teraz nie mogę tego znaleźć.
Co do siłowników to z moich obliczeń (a niekoniecznie wą one dobre) do mojego zawiasu będzie potrzeby siłownik 2800N
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam (mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)