Byłem ostatnio w serwisie (JC Auto Perfect Service), wymiana płynów itp. Próbowaliśmy coś dobrać z filtrów powietrza jednak bezskutecznie Od Mazdy nie pasował (za mała uszczelka na około). Próbowaliśmy i filtrów JC i japońskich. Powiedzcie mi proszę jaki filtr włożyć.
w JC mają coś pochrzanione w katalogach, bo mi sprzedali kiedyś z za dużą uszdczelką i nie mogłem zamknąć obudowy filtra..... musiałem jechać i wymieniać.
niestety nie pamiętam nr katalogowego
medici pisze:w JC mają coś pochrzanione w katalogach, bo mi sprzedali kiedyś z za dużą uszdczelką i nie mogłem zamknąć obudowy filtra..... musiałem jechać i wymieniać.
niestety nie pamiętam nr katalogowego
...jest nieciekawie...też miałem problemy z doborem filtra powietrza
sprawa jest skomplikowana bo jeszcze nie spotkałem się żeby któryś katalogowy nr mazdy pasował idealnie do probe 2.0 Metodą prób i błędów dzieki zaprzyjaźnionemu warsztatowi serwosowemu udało się dobrać odpowiedni filtr bodajże firmy fiam
Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)
Ja też szukałem pasującego filtra i niestety ale wszyscy mają właśnie te mniejsze od mazdy z zaokrąglonymi rantami.
Ale zamówiłem u jednych taki jak być powinien, jak go będę miał podam nr katalogowy i będzie git.
Sam w sklepie dobierałem - po prostu wg wymiarów: wysxszer.xdł. i wyszło mi, że pasuje od Mazdy 2.5V6 24 zawory , a typ filtra AP117. Pasuje jak cholera.
Kosztu nie pamiętam, ale chyba coś około 30 zł.