Witam - moze cos pomozecie - mialem uszkodzony przepływomierz (tak myslę że był uszkodzony) - odpalany był przy włączonym przepływomierzu lecz cały czas trzeba było kontrolować obroty bo by zgasł, a jak odpięło się kabelek od przepływomierza wchodził na obroty i trzymał tak około 1100 (i tak za dużo) ale pracował stabilnie. Wymieniłem przepływomierz i znów jest to samo - na włączonym ma tendencje do gaśnięcia a dipiero jak się odepnie trzyma te 1100 obrotów - nie wiem co jest przyczyną - w sumie kupiłem przepływomierz po regeneracji i jest możliwość że też był uszkodzony, ale może jest to zła diagnoza - jutro jade żeby podpieli go pod komputer i wtedy wyjdzie - w warsztacie mi mówią że na 90% ten też jest uszkodzony ale nie wiem.
Jeżeli ktoś ma pomysł co jest przyczyną albo na co zwrócić uwagę byłbym wdzięczny - bo być może to jakaś błacha sprawa.
Probe - 94r. 2.0 16V
Pozdrawiam
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Ciągły problem! - przpływomierz?
- el_talerzos
- Samochód: model wiadomy,94r 2.0
- Galeria: viewtopic.php?t=7985
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Jeżlei byłby padnięty to nie wchodził by na obroty i nie mógł byś jeździć
Tak miał Greg jak mu padł przepływomierz.
Być może problem tkwi w silniku krokowym przy przepustnicy
albo łape Ci lewe powietrze (to bym obstawiał majprędzej)
Tak miał Greg jak mu padł przepływomierz.
Być może problem tkwi w silniku krokowym przy przepustnicy

albo łape Ci lewe powietrze (to bym obstawiał majprędzej)
Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
- el_talerzos
- Samochód: model wiadomy,94r 2.0
- Galeria: viewtopic.php?t=7985
THX
Dzięki za zainteresowanie - muszę powalczyć ze swoim probkiem, bo dopiero co go nabyłem a juz takie problemy się pojawiają.