Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Gazol w Bydgoszczy
Gazol w Bydgoszczy
Zdecydowałem! Zagazuję mojego Proba (ale nie na śmierć
). Obdzwoniłem warsztaty i polecili mi instalkę za 2 tysie. Mam jeden warsztat na oku, w którym ponoć koleś miecha temu zakładał do Proba 2.0. I mam pytanko czy to może był ktoś od nas z forum bo chciałbym pogadać na to i owo. Jeśli nie to może znacie jakiegoś dobrego gazola w Bydgoszczy. Będę wdzięczny za pomoc.

Czarne Probe II 2.0 1995 manual + LPG
Niestety 3300 to za dużo, poza tym najtańsza instalacja nie wróży nic dobrego. Jakbym się zdecydował na sekwencję to za min 4000. Zaczynam teraz dodatkowo studia i nie stać mnie na nią, a nie wiem czy będę w stanie wsiąść ponownie do autobusu. Jutro objeżdżę warsztaty w Bydgoszczy w celu wyciągnięcia jak największej ilości informacji.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Właśnie wyjechałem z warsztatu z nowiuśką instalacją mieszalnikową. Zrobiłem parenaście km i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Autko nie gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania, pod maską prawie nie widać, że mam gaz (byłem cały czas w warsztacie i patrzyłem im na łapy). Odczuwam mały spadek mocy ale rekompensuje mi to tankowanie do pełna. 66 zł a nie 230
Pojeżdżę trochę to będę mógł więcej powiedzieć. Przy okazji jeśli ktoś potrzebuje płytę na koło dojazdowe i śrubę z nakrętką mocującą zapas to odstąpię za free. Walcie na pw.

Ul. Gdańska 76, wjazd od ul.20 Stycznia 21 tel. 3210174. Mają dość długie kolejki więc jak jesteś zdecydowany to wal jak najszybciej. U mnie gaz działa bez zastrzeżeń, na butli (36l) robię 210-300km nie oszczędzając prawej nogi
Uważaj na ostatnim skrzyżowaniu bo we mnie tam karawan przy...ał

Uważaj na ostatnim skrzyżowaniu bo we mnie tam karawan przy...ał