Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
KITT ja mam dokładnie taki sam kokpit , łącznie z kierką po prawej. Dokładnie takie sterowanie nawiewem.
Mam Probka 97' 2.5 GT i sądząc po innych szczegółach mam wersję euro.
Kokpit wygląda od czegoś japońskiego typu toyota
porażka
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
hej
to jest japonska wersja probaska rok 93. widzialem joz na zdjeciach.
a swoja droga to mi sie bardzo podoba!!!
pozd
"Byłoby lepiej, gdyby ludzie bardziej przypominali zwierzęta (...) i w większym stopniu kierowali się instynktem; czyniąc coś, nie powinni być aż tak dalece świadomi tego, co robią."
"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."
Drzymek nie jest źle, guziki nie są takie niewygodne.
Kwestie przyzwyczajenia.
Kupując mojego Probka nie miałem pojęcia o istnieniu innego kokpitu, chociaż Probe nie jest tu wyjątkiem różne sposoby sterowania nawiewem spotkałem prędzej w Lagunie gdzie z kolei ja miałem pokrętła a były też guziki.
PS.
Labudin nie wszystko co w calibrze, jest złe.
poza tym są gusta i guściki.
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
pytanie co z linką ciepło/zimno, no i nie ma ac norm i ac max, ale to idzie pominąć. I jaki ma wymiar czy będzie pasować w miejsce seryjnego, i czy jest sterowanie do silniczków czy podciśnieniami.
Funkcjonalnie taki sterownik jest o niebo lepszy a to dlatego, że ma oddzielny wyłącznik od klimy. Dodatkowo są przyciski do włączania nawiewu w obiegu zamkniętym. Normalnie w wersji z pokrętłami obieg zamknięty włącza się w pozycji AC MAX a więc tylko z klimą (znowu porażka). Szczerze mówiąc też się zastanawiałem nad tym sterownikiem bo na allegro już chyba 5 razy był wystawiany ale nie wiem jak wyglądałoby podłączenie sterowania podciśnieniem. Czuję, że może być kłopot.
Prawdopodobnie nic z tego nie będzie, ponieważ panel jest od sterowania elektrycznego. Prawie identyczny ma mój ojciec w Nissanie, który to obsługuje silniczki krokowe, a nie tak jak u nas podciśnienie.
Ale wszędzie się mówi, że ten panel jest od prawdziwej wersji Euro, czyli jak? Auta przychodziły do Europy i tutaj montowali całkowicie inny mechanizm nawiewu?
Edit:
Zrobiłem właśnie zdjęcie naszego panelu, może ktoś znajdzie zdjęcie tamtego od tyłu dla porównania...
a nie czasem z mazdy MX-6? BTW dodatkowy przelacznik do klimy jest bardzo prosty do zrobienia. najwiekszy problem to ladnie wkomponowac go w cala reszte.
Właśnie o tym wcześniej pisałem. Jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda to może podjechać do Dywit pod Olsztynem, tam stoi jakiś Probe 2,0 do rozbiórki właśnie z kierą po prawej.