Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
wiedziałęm że tak będzie, procz Miha nikt nie potrafi powiedzieć coś sensownego, jade dzisiaj do mechaników, co do "chipa" sciągłem go dzien po zamontowaniu, a te 150 było chwilowe, zresztą...
Wzrost spalania moze miec przyczyne: w spadku temperatury otoczenia, w zuzyciu silnika w skutek zmeczenia materialu, w zwiekszeniu oporow toczenia (np. zapieczony ktorys zacisk albo montaz) lub jest nastepstwem "zbyt grubych podeszw i ciezszego zimowego obuwia"
Jesli chcesz zawezic krag podejzanych to sprawdz czy benzyny tez wiecej pali czy tylko "gaziu".
Byłem dzisiaj u gazownika i powiedział mi, że to jakaś fala! Tzn, zjeżdżają sie do niego samochody z podobnym problemem do mnie, nawet jego bmw 735 na trasie na plenym baku zrobił 370km, a teraz robi 270, podobno jest teraz bardzo kiepski gaz i polecił mi pewną sprawdzoną stacje, powiedział ze jeśli nadal tak będzie to wtedy mam przyjechać i będzie grzebał.
PS. w dziale technicznym się bardzo rzadko wypowiadam bo po prostu się na tym nie znam, nie wiń mnie za to...
1. Powiedz mi - ile razy dziennie odpalasz probka i na jak długo? Jeśli Twój cykl jazdy wygąda tak, że wsiadasz do zimnego auta, przejeżdżasz parę kilometrów i kończysz jazdę, a następna jest za np. godzinę i znów kilkuminutowa jazda i znów ostygnięcie silnika to nie ma się co dziwić -autossanie.
2. Sprawdź tylnie zaciski - podnieś auto i pokręć kołami. Jeśli nie śmigają swobodnie - wiesz co Cię hamuje.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam (mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)