Witajcie koledzy mam pytanie odnosnie probika 2 niedawno zakupilem i mam problem z wymiana rozrzadu co ile km sie wymienia i jeszcze przy zimnym silniku stukaja mi zawory lub jeden i co moze byc przyczyna
Taaaaak
1.Kraków to piękne miasto ...
2.Forum też serdecznie wita i zaprasza do działu powitań
3.Tak w ogóle jak byś "pogmyrał" (funkcja "szukaj")zapewne doznał byś olśnienia .
4. ...A gdybyś jeszcze zdradził jaki motorek ma Twoje auto (chociaż i to nie jest konieczne...) ...
Nara
Moj probik ma motorek oczywiscie 2,5 v6 i niewiedzialem ze motor jest bezkolozijny ijest z 1995 roku i czy wymiana oleju na mineralny pomoze jezeli na zimnym silniku klepie jakis zaworek a potem sie uspokaja no moze tak cos tam delikatnie tyka obecnie jezdze na polsyntezie prosze o rady
dzieki za rady ale martwi mnie to stukanie zaworow a raczej chyba jednego co potem prawie przechodzi i ktos mi doradzil abym olej zmienil na mineralny gesciejszy i czy napewno v6 jest bezkolizyjny i czy lepiej zmienic pasek i rolki rozrzadu
Bezkolizyjny czy nie, pasek powinieneś zmienić zgodnie z tym jak przewiduje plan przeglądów. A jak stuka ci popychacz zaworu to wymień trochę to kosztuje ale jak trzeba to trzeba.
Ostatnio zmieniony 2005-11-07 21:53 przez ZENiTH, łącznie zmieniany 1 raz.
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93
Chyba nie zawór tylko poychacz zaworu. Tzw szklanka. Ale ja myslalem ze to noramlne ze na zimnym stuka. A u mnie jest na odwrót. Na zimnych cisza, a jak sie rozgrzeje to zaczyna klekotać.
Dzieki ale czy napewno jest bezkolizyjny poniewaz dopiero co go kupilem i poprzedni wlasciciel twierdzi ze z paskiem rozrzadu robil jakies 45000 temu bo jezeli mozna by bylo jeszcze jezdzic to poco pakowac sie w koszty
Na pewno - malo osob bardziej niz ja moze to potwierdzic Bynajmniej moj byl
Kiedyś był mój...
PROBE II GT 2.5 V6 24V USA Version
Teraz same ople - VECTRA B 2.5 V6 24V CDX 00' i 2.0 16V CD Sport 96' & ASTRA II 1.6 16V 04' Moje V6 w całej okazałości
GG 2435630
nikosnikos pisze:Na pewno - malo osob bardziej niz ja moze to potwierdzic Bynajmniej moj byl
...A docisk Ty wymieniał ???
- Może to nie popychacz tylko w/w
Nie bardzo wiem o co Ci chodzilo - mi chodzilo o to, ze przechodzilem pekniecie paska - i dlatego mowie, ze v6 jest bezkolizyjne!
Kiedyś był mój...
Teraz same ople - VECTRA B 2.5 V6 24V CDX 00' i 2.0 16V CD Sport 96' & ASTRA II 1.6 16V 04' Moje V6 w całej okazałości
GG 2435630
nikosnikos pisze:
Nie bardzo wiem o co Ci chodzilo - mi chodzilo o to, ze przechodzilem pekniecie paska - i dlatego mowie, ze v6 jest bezkolizyjne!
Niedawno miałem podobny kłopot z motorkiem . Dźwięk jak by popychacz nawalał . Okazało się , że to docisk paska . A co do bezkolizyjności - ZGODA . Tyle , że lepiej wymienić wcześniej bo unikamy wtedy kłopotu z ustawianiem , jak pęknie w naj mniej oczekiwanej chwili
Kiedyś był mój...
GG 2435630
A chodziło mi o to że jak na trasie walnie, to jest problem bo w mieście to zawszektoś pomoże.
A nie tak ja ja stoi sie godzine w lesie i czeka na zbawienie Dodatkowo w totalnej nieswiadomosci, ze pasek sie skonczyl
Kiedyś był mój...
GG 2435630
kalii pisze:Koledzy jaki jest koszt wymiany szklanek.Chodzi mi o same części nie o robocizne.Ile sztuka?
Orginał od 100 do 140 zł sztuka
A co do stukania, to przy takich temperaturach, po nocy jak się samochód odpala to jest to normalne że chwile pocyka popychacz. To jest mazda panowie smarowanie musi dojść w każde miejsce.
Potrzebuje namiar na dobrego machera w Krakowie do mojego probka v6 95 rocznik i jeszcze jedna sprawa moze mi ktos pomoze a mianowicie chodzi o straszne chuczenie podczas jazdy dobiegajace z przednich kol podejrzewam ze lozyska ale czy napewno prosze o rade Pozdrawiam