Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Doloty zimnego powietrza - propozycja...
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Skoro firma z ponad trzydziestoletnim doświadczeniem (tak twierdzą) nie zostawia stożka w komorze silnika...
Może zdjęcie będzie lepsze...

Chodzi Ci o to, że schematyczny, nieprawidłowy, czy w Twojej przeglądarce wyświetla się w inwersie?Sqad pisze:Beznadziejny ten rysunek.

Może zdjęcie będzie lepsze...

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- Sqad
- Kontakt:
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
- Sqad
- Kontakt:
- Lukask
- Samochód: Bardzo szybki :P
- Galeria: viewtopic.php?t=6860
- Kontakt:
- Sqad
- Kontakt:
- jagger
- Galeria: viewtopic.php?t=5666
-
- Galeria: viewtopic.php?t=6696
Aż tak extremalnie to nie będzie ponieważ każda 2ka ma plastikową obudowę która uniemożliwia dostawanie się wody,błota itp.-a dolot jest tak wyspawany żeby filtr który jest na nim zamontowany był tuż nad obudową w zimnym miejscu.Natomiast napewno będzie trzeba co jakiś czas czyścić filtr sprężonym powietrzem z kurzu.moto pisze:a jak na ten filetr bedzie sie dostawac woda snieg i takie rozne ine np sól
i wiele incy zeczy ktore moga sie znales na drodze ??

I jak sprawa dolotów? Nadal aktualna? Czy cena obejmuje też gume łączącą oraz opaski? Bo wiem że ze znalezieniem odpowiedniej gumy mogą być problemy ( sam szukałem cały dzień gumę o sred 70mm do polączenia blosa z przepustnica). Na kiedy może być dolocik? Jaka jest średnica rury przy stożku?
PS. Cena nie jest rewelacyjna jak za kawał wygiętej rury - ale to tak jak z Tepsą - MONOPOLIK, hehe - taki mały żarcik
PS. Cena nie jest rewelacyjna jak za kawał wygiętej rury - ale to tak jak z Tepsą - MONOPOLIK, hehe - taki mały żarcik

Nie wazne czym się jezdzi, wazne jak sie jezdzi
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- laptop
- Galeria: viewtopic.php?t=5531
- Sqad
- Kontakt:
To nie żaden monopol tylko takie są ceny stali w Polsce. Od czasu kiedy wszystkie polskie huty zostały sprzedane hindusowi, a cała stal jest eksportowana do Japonii i Chin (dlaczego my na to nie wpadliśmy), wyroby metalowe poszły o 200% do góry, to się nazywa monopol.
Jak pisałem wyżej, jak wróce z urlopu to się biore za doloty, teraz mnie nie stać żeby zamrozić sobie kase.
Jak pisałem wyżej, jak wróce z urlopu to się biore za doloty, teraz mnie nie stać żeby zamrozić sobie kase.
- laptop
- Galeria: viewtopic.php?t=5531
Nie mądruj sie taklaptop pisze:Mi to pasuje, jesli ktoś uważa że za drogo niech sam taniej zrobi...

- Sqad
- Kontakt:
Gumy łączeniowe z przepływką będą, i cybant też będzie - wysokociśnieniowy. Jest jeden problem z którym każdy z was będzie musiał sobie poradzić. Do puszku z filtrem powietrza wpada jeszcze malutki wężyk, leci nim delikatne powietrze gdzieś z okolic kolektora ssącego.
W przypadku gdy ten wężyk będzie zaślepiony samochód zgaśnie jak zejdzie ze ssania, w przypadku kiedy wężyk puszczał powietrze w atmosfere to silnik będzie trzymał troche niższe obroty niż normalnie, można z tym jeździć. Ewentualnie każdy z was bedzie musiał sobie jakoś przedłużyć ten wężyk i wpuścić go przed przepływomierz. Ja moge w rurach porobić otwory ale przedłużenie węża to partyzantka no chyba że wpadne gdzieś mi w ręce idealny wężyk który będzie dało się nasadzić i przedłużyć, stuki co patentu rozwiązującego problem. Nie wiem jak silnik będzie się zachowywał jeśli ów ciśnienie podepniemy za przepływką.
W przypadku gdy ten wężyk będzie zaślepiony samochód zgaśnie jak zejdzie ze ssania, w przypadku kiedy wężyk puszczał powietrze w atmosfere to silnik będzie trzymał troche niższe obroty niż normalnie, można z tym jeździć. Ewentualnie każdy z was bedzie musiał sobie jakoś przedłużyć ten wężyk i wpuścić go przed przepływomierz. Ja moge w rurach porobić otwory ale przedłużenie węża to partyzantka no chyba że wpadne gdzieś mi w ręce idealny wężyk który będzie dało się nasadzić i przedłużyć, stuki co patentu rozwiązującego problem. Nie wiem jak silnik będzie się zachowywał jeśli ów ciśnienie podepniemy za przepływką.
- Sqad
- Kontakt:
Jak ma się sprawa dolotów? Wczesniej zakupiłem stożka (K&N) i zamontowałem go bezpośrednio na przepływce. Dlatego z niecierpliwoscia czekam na dolocik
.
Z racji tego że pozbyłem sie puszki z filtrem musiałem coś zrobic z tym wężykiem. Zrobiłem małą dziurke w kolanku (przepływka-przepustnica) wkleiłem kawałek rurki (srednica tej z puszki) na silikon do szyb. Teraz nie mam problemu a i autko ma rowniejsze obroty.

Z racji tego że pozbyłem sie puszki z filtrem musiałem coś zrobic z tym wężykiem. Zrobiłem małą dziurke w kolanku (przepływka-przepustnica) wkleiłem kawałek rurki (srednica tej z puszki) na silikon do szyb. Teraz nie mam problemu a i autko ma rowniejsze obroty.
- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
- Qki G
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5511