Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
POTRZEBNA SKRZYNIA BIEGOW
POTRZEBNA SKRZYNIA BIEGOW
Sluchajcie potrzebuje pomocy.
Ma ktos moze dojscie do skrzyni biegow do I gen. gt 92r?
Albo moze ktos sie orientuje ile kosztuje?
Wlasnie zaczal mi jeczec 4 bieg.Najprawdopodobniej lozysko a dowiedzialem sie ze jak juz sie sypie jedno to pewnie wszystkiej juz sa poluzowane i taniej wyjdzie zmiana calej skrzyni.
Za wszelkie info z gory dziekuje
Ma ktos moze dojscie do skrzyni biegow do I gen. gt 92r?
Albo moze ktos sie orientuje ile kosztuje?
Wlasnie zaczal mi jeczec 4 bieg.Najprawdopodobniej lozysko a dowiedzialem sie ze jak juz sie sypie jedno to pewnie wszystkiej juz sa poluzowane i taniej wyjdzie zmiana calej skrzyni.
Za wszelkie info z gory dziekuje
2.2 GT 92r
-
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5495
- Kontakt:
-
- Galeria: viewtopic.php?t=7505
- Kontakt:
- wingerman
- Klubowicz
- Samochód: Probe 3.0L
Pisalem juz wczesniej ze jest taka skrzynia.
Proponuje zobaczyc tu http://www.probe.kim.pl/forum/viewtopic ... niezalezny
Proponuje zobaczyc tu http://www.probe.kim.pl/forum/viewtopic ... niezalezny

Rowy dla rowerzystow.
I gen 90r. LX 3,0L V6
- ANULKA1980
- Samochód: brak
nie chcialam zakladac nowego temtu wiec odswiezam ten dawny temat ze skrzynia biegow w tytule:D mam problem z napedem,ale nikt niewie co to moze byc:((wymienili mi wewnetrzny przegub i nadal to samo:/jadac na wprost cos mi trajkocze:((wrzuce na luz jak sie toczy wszystko jest OK.Przeguby i lozyka podobno sa sprawne wiec co to moze byc?? cos w skrzynii??Gdzie mozna kupic w Wawie czesci do skrzynii??Japancars maja takie czesci??czy moze lepiej kupic uzywana??
- Roswell
- Galeria: viewtopic.php?t=9688
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Ale zupełnie inna obudowa chyba wyklucza (dyskusja tyczyła oferowania skrzyni od dwójki do jedynki).
Anulka: uzupełniłabyś może profil, bo podpięłaś się w dziale ogólnym i nie wszyscy wiedzą, że masz 2.5'94 - napisz to w stopce.
Anulka: uzupełniłabyś może profil, bo podpięłaś się w dziale ogólnym i nie wszyscy wiedzą, że masz 2.5'94 - napisz to w stopce.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- Roswell
- Galeria: viewtopic.php?t=9688
To zmienia postać rzeczy, myślałem tylko że przełożenia inne są, bo tak trochę na to wskazywała ta wypowiedzRobert pisze:Ale zupełnie inna obudowa chyba wyklucza (dyskusja tyczyła oferowania skrzyni od dwójki do jedynki).

Ostatnio zmieniony 2006-11-25 17:05 przez Roswell, łącznie zmieniany 2 razy.
Probe II 2.0 93 USA
Jeżeli wsadzę ci palec do oka, to ty masz palec w oku i ja mam palec w oku, ale to nie to samo
Jeżeli wsadzę ci palec do oka, to ty masz palec w oku i ja mam palec w oku, ale to nie to samo
- wingerman
- Klubowicz
- Samochód: Probe 3.0L
Anulka obstawiam sworzen w ukladzie roznicowym, jesli sie troche wysunie to bedzie terkotal, jesli wyjdzie wiecej to niestety moze rozerwac obudowe skrzyni w miejscu ukladu roznicowego. Jedyna zaleta tego (jesli mozna mowic wogle o zaletach) jest taka ze to miejsce mozna potem pospawac bez obaw ze bedzie cos nietak z biegami czy ogolnie ze skrzynia. Dodam ze sam swozen bez problemu dorobi kazdy tokarz za niewielkie kilkanascie zl.
Widze ze jestes z warszawy, wiec do tego zadania polecam KALLI'ego uz przerabial kwestie swoznia.
Widze ze jestes z warszawy, wiec do tego zadania polecam KALLI'ego uz przerabial kwestie swoznia.

Rowy dla rowerzystow.
I gen 90r. LX 3,0L V6
- ANULKA1980
- Samochód: brak