Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Energy Gaz Polska <-- Warszawa
- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
Energy Gaz Polska <-- Warszawa
Witam prawdopodobnie w niedługim czasie pojadę w mała wycieczkę do Warszawy po instalację gazową. Pytanko czy ktoś zna ten warsztat Energy Gaz Polska niby duża firma ale wolę się zapytać jakie macie z nimi doświadczenia. Są strasznie uparci i proponują mi do 2.2 Turbo sekwencję firmy KME bo podobno BRC 24 Sequent nie przystosuje się do mojego silnika. I co wy na to?
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93
Titanium Fox
Ja znam firmę, polecali ja na mazdaspeed, koleś się nawet wypowiadał w chyba TVN turbo o gazie. Mi akurat nie pomógł, chociaż oferował się pożyczeniem swojego parownika na testa ale sie spoźnilam, godziny sztywne więc mnie nie przyjął. Z opinii godna polecenia, ceny jednak dość wysokie.
I like Mx-3
Mazda Dexelia 10W 40 Semi Synthetic
Mazda Dexelia 10W 40 Semi Synthetic
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Po pierwsze zapraszamy do W-wy, będzie okazja do spotkania.
Po drugie, jeżeli to ta firma, którą pokazywali na TVN TURBO, to wygląda ok. Strojenie auta po montażu instalacji na własnej hamowni, to nieczęsty widok w warsztatach gazoli.
Po drugie, jeżeli to ta firma, którą pokazywali na TVN TURBO, to wygląda ok. Strojenie auta po montażu instalacji na własnej hamowni, to nieczęsty widok w warsztatach gazoli.
Ostatnio zmieniony 2006-02-28 11:24 przez Sh(.)(.)ters, łącznie zmieniany 1 raz.
..........
.........
.....The Power of Dreams.....

.....The Power of Dreams.....
- ZENiTH
No i coś mi się zdaje że pojawię się gdzieś w przyszłym tygodniu. Ale to jeszcze zobaczymy. Teraz pytanko do klubowiczów. Ma ktoś w swoim 2.2 Turbo instalację marki VSI Prins? proponują mi taką i trochę już czytałem że to rewelacja ale wolę się zapytać użytkowników
Titanium Fox
Titanium Fox
Re: Energy Gaz Polska <-- Warszawa
A to niby dlaczegozenith839 pisze: bo podobno BRC 24 Sequent nie przystosuje się do mojego silnika.

Jakie maja argumenty przeciw BRC

pozdro.
Szczęśliwy posiadacz Sequent24
- ZENiTH
Problemy, jakie problemy powiedzieli coś dokładniej
Na Sequent24 przejechałem już 17 tys km i jedyny problem jaki wystąpił to wynikał z mojej nadgorliwości.
Tzn. sam sobie skróciłem długość dolotu do wtryskiwaczy (te gumowe kable) i powyżej 5200 obrotów silnik szarpał.
Pojechałem na ustawienie mapy wtrysków i teraz silnik na gazie wkręca się do czerwonego pola aż do odcienia.
Gdybym sam nie grzebał w instalacji to nie było by z nią żadnych problemów.
Gazowik co mi ja zakładał to twierdził ze w tej klasie cenowej to bardzo dobra instalacja ... no ale może on się nie zna a ci ze stolycy lepiej wiedzą

Na Sequent24 przejechałem już 17 tys km i jedyny problem jaki wystąpił to wynikał z mojej nadgorliwości.
Tzn. sam sobie skróciłem długość dolotu do wtryskiwaczy (te gumowe kable) i powyżej 5200 obrotów silnik szarpał.
Pojechałem na ustawienie mapy wtrysków i teraz silnik na gazie wkręca się do czerwonego pola aż do odcienia.
Gdybym sam nie grzebał w instalacji to nie było by z nią żadnych problemów.
Gazowik co mi ja zakładał to twierdził ze w tej klasie cenowej to bardzo dobra instalacja ... no ale może on się nie zna a ci ze stolycy lepiej wiedzą

- ZENiTH
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- ZENiTH
oki dam znać. Wracając do tematu właśnie miałem telefon z Łodzi. Oni twierdzą że BRC Sequent 24 nie pasuje to turbiny i trzeba założyć BRC Sequent a to już 4800zł. Wawa jest cały czas aktualna w szczególności cena za jaką chcą mi założyć SGI Prins.
Titanium Fox
Titanium Fox
Jestem bardzo ciekawy dlaczego ? Jakie sa merytoryczne argumenty przeciw BRC Sequent 24 (może faktycznie ta jest do dupy?!?)
Wiadomo ze te za 5 tys będą lepsze tylko po co aż tyle pakować w instalacje ?
Sequent24 w porównaniu do tzw. "pełnego" Sequent (ten za prawie 5 tyś) jest bardziej uproszczony.
Nie ma on podzespołów typowych dla instalacji zasilanych metanem, zamiast układu 4 niezależnych wtryskiwaczy Keihin ma 4 wtryskiwacze włoskie osadzone na wspólnej listwie Rail.
Pracują one głośniej niż Keihin'y inaczej się przełączają na gaz.
W "pełnym" sequencie układ sterowania zastępuje zasilanie benzyny gazem po kolei po jednym cylindrze w zasadzie jedynie po kontrolce w kabinie wiadomo ze auto jedzie na gazie. W wersji 24 wyłączane są naraz wszystkie wtryskiwacze benzyny i włączane wtryski gazu, tu odczuwa się szarpniecie przy przejściu na LPG (jak pracuje turbina to odczuwam to a jak jade lajtowo to nie).
W 24 nie ma możliwości indywidualnego mapowania wtrysku gazu.
W jeździe to nie przeszkadza w tuningu tak!!!
Pewnie oni wiedza lepiej ale ja jeszcze raz powtórzę mam Sequent 24 i nie mam z tą instalacja żadnych powtarzam żadnych problemów.
To tyle o BRC24
Życzę bezproblemowej eksploatacji LPG
pozdro.
Wiadomo ze te za 5 tys będą lepsze tylko po co aż tyle pakować w instalacje ?
Sequent24 w porównaniu do tzw. "pełnego" Sequent (ten za prawie 5 tyś) jest bardziej uproszczony.
Nie ma on podzespołów typowych dla instalacji zasilanych metanem, zamiast układu 4 niezależnych wtryskiwaczy Keihin ma 4 wtryskiwacze włoskie osadzone na wspólnej listwie Rail.
Pracują one głośniej niż Keihin'y inaczej się przełączają na gaz.
W "pełnym" sequencie układ sterowania zastępuje zasilanie benzyny gazem po kolei po jednym cylindrze w zasadzie jedynie po kontrolce w kabinie wiadomo ze auto jedzie na gazie. W wersji 24 wyłączane są naraz wszystkie wtryskiwacze benzyny i włączane wtryski gazu, tu odczuwa się szarpniecie przy przejściu na LPG (jak pracuje turbina to odczuwam to a jak jade lajtowo to nie).
W 24 nie ma możliwości indywidualnego mapowania wtrysku gazu.
W jeździe to nie przeszkadza w tuningu tak!!!
Pewnie oni wiedza lepiej ale ja jeszcze raz powtórzę mam Sequent 24 i nie mam z tą instalacja żadnych powtarzam żadnych problemów.
To tyle o BRC24
Życzę bezproblemowej eksploatacji LPG

pozdro.
- Bierkuś
- Galeria: viewtopic.php?t=7986
Ja właśnie tam zakładałem sekwencje do mojego Probka. Rezultaty najlepiej widać na wykresach z hamowni tutaj.
Na instalacje dają 2 lata gwarancji z limitem 60 tyś km.
Generalnie jestem z nich bardzo zadowolony.
Na instalacje dają 2 lata gwarancji z limitem 60 tyś km.
Generalnie jestem z nich bardzo zadowolony.
-
-
- ZENiTH
- ZENiTH
-
- ZENiTH
- ZENiTH
temat co prawda dość stary, ale dalej aktualny - instalacje gazowe zakładane w Energy Gaz Polska są dobrej jakości, na prawdę fachowa obsługa i pomoc w wielu innych sprawach - parę lat wstecz gazowałem tam auto i teraz po raz kolejny i nic się w kwestii jakości nie zmieniło
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
Powiedział organiczny bot