To przestaw aparat z auto na manuala, ustaw przesłone jak najmnięszą, dlugi czas naświetlania, balans bieli zmniejsz do minimum i powinno być git, tylko statyw potrzebny albo z ziemi też może wyjść ładnie.
Witam wszystkich klubowiczów.Mam pytanie,które juz pewnie nie raz padało na forum.Przeszukalem wszystkie posty i odpowiedzi nie znalazlem.Chodzi mi o przerobienie świateł na soczewkowe,a konkretnie o to jakie i z jakiego auta soczewki beda sie nadawaly do tego zabiegu?Za odpowiedzi z góry dzięki.Pozdro.
Ostatnio zmieniony 2006-03-16 09:48 przez strike22, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie dokonca o to mi chodzi.Zbyt duze koszta no i swiatla wolalbym zeby podnoszone byly-jak to w PROBKU.Chodzi mi poprostu o wstawienie 2och soczewek w miejsce normalnego klosza.Cos takiego ma Ktorys z klubowiczow:
W tym probe sa soczewki z punciaka II. Ogolnie rzecz biorac nie trzeba miec soczewek z konkretnego auta - trzeba poszukac takie, ktore sie poprostu zmieszcza w lampie i pobawic w zamocowanie. Na allegro soczewki mozna dostac juz za 25zl - też tylko szukac i dzialac
Ostatnio zmieniony 2006-03-16 10:04 przez nikosnikos, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś był mój...
PROBE II GT 2.5 V6 24V USA Version
Teraz same ople - VECTRA B 2.5 V6 24V CDX 00' i 2.0 16V CD Sport 96' & ASTRA II 1.6 16V 04' Moje V6 w całej okazałości
GG 2435630
Wlasnie cos mi sie o uszy obilo ze od punto moga byc ale juz 3 mce szukam i nie moge znalesc,a nie ma sensu kupowac calych reflektorow.Na allegro widzialem uszkodzony reflektor za grosze,ale tylko jeden i w dodatku z tego co gosc mi mowil to te punta maja rozne soczewy w roznych wersjach,wiec najlepiej odrazu 2 kpl kupic.
Strike22 to Probe które wstawiłeś to probe TheBestCarsa. Zgłoś się do niego a powie Ci co i jak. Oto jego GG: 3946740 Krzysiek. Z tego co wiem, to troche się z tym bawił, ale nie było to kosztowne.
Żarówki H1 i H3 są halogenowymi, natomiast H4 i H7 standardowymi żarówkami świateł mijania. Różnią się też budową wewnątrz.
Wszystko zależy, do czego dane soczewki mają służyć, bo o ile się nie mylę różna jest też budowa odbłyśników.
Jeśli to mają być mijania, to tylko H7 i H4. Osobiście polecałbym na H7.
Hej
Skąd Wy to macie??? Ja jestem na kupnie lamp (chciałem sobie kupić przezroczyste). Ale te soczewki cycki mi rozwaliły
Probe 2.2 GL 89' Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Może trzeba by poszukać na stronie www.tining24.pl która to jest napisana na tamtej fotografii
Swoją drogą sprzedaja tam całe Lambo drzwi z zawiasami ale cena nie schodzi ponizej 6 tys. I tak nie ma do probka, ale jest aż do 60 modeli aut
Sqad a kiedy bedziesz zamawiał soczewki, bo jak pamiętasz naszą rozmowę , to ja też się piszę na nie, więc tylko powiedz, kiedy mam Ci dać hajsik i ile ?? :):):)
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko