Voodoo pisze:
Trzeba wtedy jeszcze pomyśleć o estetyce tego nowego klawisza.

Pomyślmy nad tym.

No właśnie

Kiedyś widziałem chyba w jakimś Citroenie taki fajny przycisk do klimy, który miał w sobie (mniej więcej na środku) taką malutką niebieską diodkę. Jak się włączało klimę to diodka się zapalała. Estetyka była super bo fajnie sygnalizowało pracę klimy, diodka nie wystawała z tego guzika ponad powierzchnię a do tego była na tyle malutka, że nie dawała po gałach. Całość moim zdaniem była bardzo estetyczna i ergonomiczna. Ciekawe tylko czy można takie przyciski gdzieś kupić.
Inna bajka to umiejscowienie tego pstryczka. Jakoś nie znalazłem sensownego miejsca, żeby było pod ręką a do tego nie psuło wyglądu tego co już jest
EDIT
Właśnie grzebałem po serwisówce i wydaje mi się, że już wiem jaki kabelek trzeba przełączyć na dodatkowy wyłącznik.

O ile dobrze rozumiem ten schemat to wystarczy odpiąć biały kabelek od mode selector switch'a (ta wajcha od regulacji nawiewów) i podpiąć pod jakiś inny wyłącznik, który będzie zwierał to do masy. Muszę tylko sprawdzić czy kabelek rzeczywiście jest biały i czy to zadziała. Może w sobotę się pobawię. Pozostaje tylko znalezienie ładnego wyłącznika i umieszczenie go w jakimś sensownym miejscu.
Tak przy okazji jasno ze schematu wynika, w jakiej pozycji klima działa a w jakiej nie: off, vent, floor klima nie działa w pozostałych pozycjach działa