Z mojej wiedzy to jest tak:
Komora silnika:
1. Sprężarka klimy z osadzeniem (być może jest przy silniku)
2. Chłodnica klimy (ta przed chłodnicą właściwą)
3. Zestaw wentylatorów (przy klimie są 2 wenty)
3. Osuszacz
4. Przewody
5. wiążka (2 przewody do sprężarki o ile się nie myle + 3 od wentylatora klimy -idzie dołożyć jeśli nie ma w org. wiązce)
Wewnątrz:
1. pokrętło z atrapą
2. Dystrybutor z chłodnicą wewnętrzną
trochę kabelków
Jeśli chodzi o sterowanie CPU to no problemo gdyż jest po prostu podawane CPU sygnał - zgodny z tym który załącza spręzarkę - resztą zajmie się już sam CPU.
Jeśli robić to tylko cały na takiej zasadzie że z robitka masz calutki komplet. Łącznie najlepiej z dystrybutorem, nagrzewnicą, chłodnicą klimy i komorą z wentylatorem.
Instalacja na zewnątrz - intuicyjna

Poradzisz sobie.
W Środku:
1. zdjęcie kokpitu ( w h... roboty ale nie jest tragicznie)
a: pozdejmowanie plastików, schowka, ramki oraz obudowy kanału (pomiędzy fotelami - trzeba) (nie wyciągac plastiku przy szybie!!!)
b: odkręcenie plastików kierownicy, oraz odkręcenie kolumny od kokpitu (2 śruby od dołu)
c: odkręcenie kokpitu od samochodu (2x2 śruby pod płatkami przy drzwiach oraz 2x2 śruby na środku przy podłodze)
d: odłączenie wtyczek ( wiadomo że aku dawno wcześniej odpięty) wtyczki co pamiętam: 2 przy bezpiecznikach, 1 przy radiu i jedna chyba od strony pasażera - ale z tym to wiadomo - zawsze się coś zaplącze
e: wyciągamy kokpit - łapiemy za górną krawędź i ciągniemy do siebie - inaczej nie wyjdzie. Może być lekki opór materii ( nie myślę tu i niepoodpinanych kablach

) - bo nieraz partacze przy wymianie szyby walną zbyt grubo kleju i przyklei on wtedy szybę do plastiku. Nic na siłe - tylko większy młotek. Jak zdejmiemy kokpit - ukazuje nam się cały tor nawiewu
f: cały nawiew jest modułowy ( składa się jak lego) - jak bedziesz miał komplet to na pewno zamiana nie zajmie Ci dużo czasu.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)