Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
dziwne wtyczki...
a zreszta faktycznie o gl to niewiele wiem heh..
co do tego podlaczenia, to pisalem ze powinna byc wlaczona, gdyz za ch nie wiem jak sie zachowa zawor i czy nie bedzie przez caly czas otwarty uklad.. moze wy wiecie jak to sprawdzic, gdyz koncepcja powrotu spalin do komory spalania jakos mi nie halo...
co do tego podlaczenia, to pisalem ze powinna byc wlaczona, gdyz za ch nie wiem jak sie zachowa zawor i czy nie bedzie przez caly czas otwarty uklad.. moze wy wiecie jak to sprawdzic, gdyz koncepcja powrotu spalin do komory spalania jakos mi nie halo...
PROBE 2,2 GT '91 /lekko dlubniety/
- Marcos
- Galeria: viewtopic.php?t=5568
dziwne wtyczki...
może ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć do czego służą te wtyczki?
tą z pierwszego zdjęcia znalazłem gdy wykręcałem skrzynię biegów i nie wiem czy jej od czegoś nie odpiąłem...
1. jest ona w wiązce kabli biegnącej nad skrzynią biegów

2. są to dwie wtyczki pod siedzeniem kierowcy, jedną trzymam w ręku a drugą widać w tle

tą z pierwszego zdjęcia znalazłem gdy wykręcałem skrzynię biegów i nie wiem czy jej od czegoś nie odpiąłem...
1. jest ona w wiązce kabli biegnącej nad skrzynią biegów

2. są to dwie wtyczki pod siedzeniem kierowcy, jedną trzymam w ręku a drugą widać w tle

89r. 2.2 GT (I) USA
- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117
fotel mam sterowany elektrycznie i wszystko chodzi jak trzeba czyli te wtyczki muszą być od czegoś innego...Lisiu pisze:te z fotki nr. 2 są od elektrycznego sterowania fotela. skoro nie są podłąćzone to wnioskuje że masz manualne sterowanie
coś w tym może być, bo nie mogę znaleźć żadnego miejsca na nią...wingerman pisze:Ta wtyczka nad skrzynia wyglada mi na podlaczenie predkosciomierza do wersji digital ktora wtyka sie w czujnik predkosci w skrzyni (GL i GT tam maja linke).
Pamietaj by nie pisac postow jednego pod drugim.
Klania sie pomoc.
Tym razem polaczylem.

89r. 2.2 GT (I) USA
Ta z 4 pinami na 2 zdj. jest do testowania komputera od ABS-u (zwiera sie chyba ktores piny i sprawdza na kontrolce AntiLock czy jakos tak - wybacz nie pamietam bo przerabialem to ze 2 lata temu) generalnie jak masz sprawny ABS to zostaw ja w spokoju i niech sobie zyje, natomiast ta z 2 pinami nie pamietam, ale nie wiem czy nie ma cos wspolnego z komputerem od wspomagania, ktory tez sie tam znajduje (jesli masz ta opcje). Ewentualnie sprawdz czy po otwarciu drzwi podswietlaja Ci sie gniazda pasow biodrowych czerwona diodka tak jak York sugerowal 

widzę że duch nad nami czuwaduch? pisze:Pamietaj by nie pisac postow jednego pod drugim.
Klania sie pomoc.
Tym razem polaczylem.

Dzięki za pomoc w sprawie wtyczek...
Może przy okazji może mi ktoś napisać jakie są średnice.....
Przy okazji zapewne tak, lecz nie w temacie dot. wtyczek.

Istnieja tematy dot. przegubow wiec wystarczy poczytac i/lub rozwinac.

89r. 2.2 GT (I) USA
- skorik
- Galeria: viewtopic.php?t=9986
- skorik
Dobra. Powiem inaczej: Wszystko u mnie działa. Włącznie z fotelem i z podświetleniem zapinki. Do zapinki idą cieniutkie przewody, a te są bardzo grube. Więc ponawiam pytanie? Co to jest?
EDIT:
Wtyczka o którą chodzi to ta (jest tylko pod fotelem kierowcy i z niego wychodzi):

A wtyczka od zapinki pasa dla tych którzy nie wiedzą wygląda następująco
: (i ma inne kolory przewodów)

Więc do czego jest ta pierwsza z niebiesko - białym i czarno - białym przewodem?
EDIT:
Wtyczka o którą chodzi to ta (jest tylko pod fotelem kierowcy i z niego wychodzi):

A wtyczka od zapinki pasa dla tych którzy nie wiedzą wygląda następująco

Więc do czego jest ta pierwsza z niebiesko - białym i czarno - białym przewodem?
- skorik
- wargawiesiek
- Galeria: viewtopic.php?t=11379
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Błędna sugestia...
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- kicur
- Samochód: I GT 90' 2,2 Turbo - Pełne wyposażenie
- Galeria: viewtopic.php?t=6637
- skorik
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Kicur rozszyfrowywał pierwszą wtyczkę w wątku. Tę z postu Philipe'a - nie Twoją.

Co do ABSu pod fotelem, to jak napisał gość (Simones?) ta po prawej w Twoim pierwszym poście jest wlaśnie od jego testowania.

Ale nadal nie mam pomysłu od czego jest pierwsza (a też mam ją rozpiętą
)

Co do ABSu pod fotelem, to jak napisał gość (Simones?) ta po prawej w Twoim pierwszym poście jest wlaśnie od jego testowania.

Ale nadal nie mam pomysłu od czego jest pierwsza (a też mam ją rozpiętą

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- skorik
- skorik
Wtyczka pod fotelem kierowcy i z niego wychodzi - o ta:

bo ponieważ nikt nie wiedział to rozkręciłem to i owo aby przekonać się do czego jest ta wtyczka.
I prawdę mówiąc wiem już gdzie są podłączone te przewody ale nie wiem co by można było podpiąć pod tą wtyczkę.
A mianowicie te dwa przewody łączą się z zielonym oraz z zielono czarnym, które są podłączone do przełącznika sterującego fotelem kierowcy.
Zauważyłem, że te obydwa przewody we wtyczce mają pomiędzy sobą przejście. Jest tylko jeden wyjątek kiedy się rozwierają - przy przesuwaniu fotela kierowcy do przodu.
Macie jakieś pomysły do czego była wykorzystywana taka wtyczka?

bo ponieważ nikt nie wiedział to rozkręciłem to i owo aby przekonać się do czego jest ta wtyczka.
I prawdę mówiąc wiem już gdzie są podłączone te przewody ale nie wiem co by można było podpiąć pod tą wtyczkę.
A mianowicie te dwa przewody łączą się z zielonym oraz z zielono czarnym, które są podłączone do przełącznika sterującego fotelem kierowcy.
Zauważyłem, że te obydwa przewody we wtyczce mają pomiędzy sobą przejście. Jest tylko jeden wyjątek kiedy się rozwierają - przy przesuwaniu fotela kierowcy do przodu.
Macie jakieś pomysły do czego była wykorzystywana taka wtyczka?
- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
Czy to podłączenie jeste seryjne czy ktos to robiła amatorsko???
Musze popatrzeć ale chyba nic takiego nie mam .
Skorik może ty miałes grzanie , albo jakies 4 ustawienie działające przy włączeniu któregoś z tych 3 ???
Musze popatrzeć ale chyba nic takiego nie mam .
Skorik może ty miałes grzanie , albo jakies 4 ustawienie działające przy włączeniu któregoś z tych 3 ???
BYŁ - PROBE 2.2GT 90' był od 2007 do 2009
I JEST ZNOWU
. Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny 
I JEST ZNOWU