-- oryginalny post 2016-04-21 22:08 --
Tak to te przewody
-- dodano 2016-04-24 16:06 --
Panowie czy opłaca się taki zestaw?
http://www.ebay.com/itm/Full-Gasket-Set ... ~C&vxp=mtr
-- dodano 2016-04-26 21:40 --
W końcu osiągnąłem zadowalający efekt.
Najpierw oczyściłem komorę z nagaru, do tego celu użyłem szlifierki trzpieniowej z papierem ściernym na rolce na rolce, dość gruby bo 80 ale przy delikatnym traktowaniu do usunięcia nagaru się nadaje, później też papier ścierny na trzpieniu ale z listkami o gradacji 150. Oto moje narzędzia, nie ma tylko papieru.
Później to już z górki, wszystko czyściłem papierami wodnymi kolejno 150, 180, 240, 320, 600, 1800 i 2500

każdy z papierów był w użyciu dopóki nie stwierdziłem że całość komory jest zmatowiona jednakowo, tzn wszystkie ryski są tej samej głębokości. Na samym końcu w ruch poszła pasta polerska o dwóch gradacjach, nawet nie wiem jak się to określa. Pasta firmy wolfcraft nr 1 i nr 2. Naprawdę robi dobrą robotę

Teraz pozostało jeszcze tylko 3 komory, które liczę do końca tygodnia skończyć i 4 kanały wydechowe, które na razie są z grubsza wyczyszczone, jeszcze muszę je wypolerować, ale to już po weekendzie majowym nastąpi.
-- dodano 2016-04-27 21:46 --
Trochę dziś podgoniłem
Wszystkie komory wypolerowane i dodatkowo wskoczył dziś nadprogramowo jeden kanał wydechowy, jestem o jeden kanał i dwie komory przed moim harmonogramem

Coraz bliżej radość składania wszystkiego do kupy, ciekawe tylko czy uda mi się odpalić a później wszystko dobrze zestroić.