Po drodze zaczalem sie zastanawiac, ze takie zamykanie samochodu musi sie odbyc po okreslonym czasie od _ruszenia_ a nie po odpalenia - inaczej zimą na pewno sobie zatrzasnę kluczyki w środku

Hehe - gdybyśmy się spotkali to mógłbyś u mnie zobaczyćmachel pisze:Widziałem coś takiego gdzieś - ruszasz to Ci zamyka centralny żeby Ci ktoś na światłach nie wyciągnął czegoś z samochodu.
Żeby odpalić - tak, a potem silniczek się grzeje a my skrobiemy, skrobiemy. Alarm zamyka drzwi po odpaleniu z jakąś kilku- kilkunastosekundową zwłoką, więc albo poczekamy, aż zamknie i dopiero wysiadamy (i skrobiemy, skrobiemy), albo mamy w pilocie otwieranie (i jest opdpięty od kluczy - w naszej kieszeni), albo to samo i wozimy 2 piloty, albo mamy drugi kluczyk, albo - korzystając z bezobsługowej identyfikacji użytkownika dostajemy się do środka w inny sposób (zapewne wymieniony w instrukcji obsługi alarmu - ale mieliśmy nie pisać o konkretnych rozwiązaniach jak kto zabezpiecza).Sqad pisze:...no ale przecierz żeby samochód odpalić trza być w środku
Ojciec ma u siebie jest to nie realnie żeby kluczyki samochód zamknąRobert pisze: Żeby odpalić - tak, a potem silniczek się grzeje a my skrobiemy, skrobiemy. Alarm zamyka drzwi po odpaleniu z jakąś kilku- kilkunastosekundową zwłoką,
Tak, jeśli się wcześniej zdążyło zamknąć. Jeśli zamyka się z opóźnieniem i zdążysz wysiąść i szybciutko, cichutko zamknąć drzwi (PROSIMY NIE TRZASKAĆ) to zapewne domknie centralny. A po automatycznym zamknięciu centralnego i następnie otwarciu drzwi powinna zadziałać funkcja antyporwaniowa i wyłączyć silnik po 30s.Sqad pisze:...jeśli drzwi są zamknięte odpali się otworzy i trzaśnie to też się nie zamkną. Więć nie wiem w czym problem. Shooters ma zaraz po od paleniu i nie przypominam sobie żeby dzwonił kiedyś do mnie żebym z kluczykami przyjechał
Tak zrobiłem jak powiedziałeśMiH pisze:darel - daj se na luz z blokadą. Nie dość że niszczy mieszek to każdy, ale to każdy nawej największy patałach wie, że wystarczy aerozolem zamrozić blokadę a potem - lekko młoteczkiem... całość kilkanaście sekund.