Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
przewód paliwowy
-
- Samochód: brak
przewód paliwowy
Witam.Chcę sobie założyć coś takiego do probka http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=164125735 aby go jakoś przynajmniej troche zabezpieczyć i mam pytanie którędy biegnie przewód paliwowy z pompy? Dołem pod samochodem czy w środku auta.A może macie jakieś sugestie w którym miejscu najlepiej założyc ten elektrozawór i czy bedzie pasować przekrój jago do naszych przewodów.Pozdro
Ford probe 2.5V6 94r.
- Tomasz S
- Galeria: viewtopic.php?t=5611
- Tomasz S
- Galeria: viewtopic.php?t=5611
Można , ale po co ? Zresztą wszystko zależy od inwencji twórczej .pablos11 pisze:Tak chodzi o jakieś zabezpieczenie.A czy np.tak jak piszesz odciąć prąd do pompy to czy potrzeba jakiś przekażnik czy cos w tym stylu?
Może to być zwykły wyłącznik ; może być kontaktron (reagujący na pole magnetyczne) ; może być to odbiornik podczerwieni czy fal radiowych który steruje przekaźnikiem . Jak wcześniej napisałem :
.... wszystko zależy od inwencji twórczej
Tomek
ps. Jeśli to by był odbiornik fal radiowych a nadajnik miałbyś przy sobie , to w razie kradzieży Pan złodziej byłby niepocieszony gdyby auto mu zgasło po oddaleniu się od nadajnika (umieszczonego np. w Twojej kieszeni

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Darel w wątku
Zabezpieczamy nasze probki... wklejał dziś odsyłacz do tego sklepu:
http://www.amt-alarmy.nazwa.pl/sklep/pr ... ucts_id=48 - tu masz ten sam zawór za 45 zamiast 49 na WszystkoGro.

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- jarsonik
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
Re: przewód paliwowy
Witam. Nie chcę zakładać nowego wątku, a ten wydaje mi się odpowiedni.
Mianowicie, zauwazyłem, ze pod samochem, po stronei kierowcy na wysokości fotela mam jakiś malutki wyciek. Podejrzewam, ze paliwo, bo co innego po jest stroni ei w tym miejscu. Wyciek to tez moze za duże słowo, bo to dosłowni ekapiejak wyłączę silnik i tylko kilka kropel,ale denerwuje mnie ubywające, nawet w znikomych ilościach, paliwo. I teraz mam pytanie, czy da się taki prsewód czymś zakleić, żeby nie przepuszczał paliwa?? Dzisiaj wejdę do kanału i zobaczę, zrobię fotki jak duży jest wyciek.
Mianowicie, zauwazyłem, ze pod samochem, po stronei kierowcy na wysokości fotela mam jakiś malutki wyciek. Podejrzewam, ze paliwo, bo co innego po jest stroni ei w tym miejscu. Wyciek to tez moze za duże słowo, bo to dosłowni ekapiejak wyłączę silnik i tylko kilka kropel,ale denerwuje mnie ubywające, nawet w znikomych ilościach, paliwo. I teraz mam pytanie, czy da się taki prsewód czymś zakleić, żeby nie przepuszczał paliwa?? Dzisiaj wejdę do kanału i zobaczę, zrobię fotki jak duży jest wyciek.
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."