Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Mam reduktor potrzebuję resztę.
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
Mam reduktor potrzebuję resztę.
Witojcie chłopoki!
Sprawa jest prosta. Mam reduktor od sekwencji Dream`a OMVL i nic więcej. Potrzebuję skompletować resztę instalacji gazowej, tak aby:
-samochód pracował na gazie do 2500obr/min
-pow 2500obr/min przełączał się na benzynę
-gaz nie miał najmniejszego wpływu na zasilanie auta benzyną kiedy cisnę (tzn. żeby chodził jak teraz)
-jak najmniejszy zbiornik z gazem
Chodzi oto, że jak spokojnie jeżdżę po mieście czy w trasie (do 2500obr) to auto jedzie na gazie i jest oszczędnie. A jak depnę i załączę turbinę, to od razu przerzuca się na benzynę i jest odejście. W związku z tym instalacja gazowa nie musi być wysoko wydajna, bo nie ukrywam że mi bardzo na kosztach zależy - żeby było jak najtaniej.
-Pomożecie?
-Pomożemy!!!
POZDRO!
Sprawa jest prosta. Mam reduktor od sekwencji Dream`a OMVL i nic więcej. Potrzebuję skompletować resztę instalacji gazowej, tak aby:
-samochód pracował na gazie do 2500obr/min
-pow 2500obr/min przełączał się na benzynę
-gaz nie miał najmniejszego wpływu na zasilanie auta benzyną kiedy cisnę (tzn. żeby chodził jak teraz)
-jak najmniejszy zbiornik z gazem
Chodzi oto, że jak spokojnie jeżdżę po mieście czy w trasie (do 2500obr) to auto jedzie na gazie i jest oszczędnie. A jak depnę i załączę turbinę, to od razu przerzuca się na benzynę i jest odejście. W związku z tym instalacja gazowa nie musi być wysoko wydajna, bo nie ukrywam że mi bardzo na kosztach zależy - żeby było jak najtaniej.
-Pomożecie?
-Pomożemy!!!
POZDRO!
BEAUTY...POWER...SOUL...
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
czyli potrzebujesz całą instalacje bez reduktoraPotrzebuję skompletować resztę instalacji gazowej,
raczej na odwrót będzie ciężko, bo co z powrotem na gaz, a może też będzie się przełączał jak zejdzie z 2500rpm?? jak dla mnie absurd, nonsens, totalna bzdurapow 2500obr/min przełączał się na benzynę

jak założysz sekwencje to nie będziesz miał żadnych spadków na benzyniegaz nie miał najmniejszego wpływu na zasilanie auta benzyną kiedy cisnę (tzn. żeby chodził jak teraz)
zapalniczkajak najmniejszy zbiornik z gazem

A teraz powiedz jak załatwisz sobie wbitkę w dowód rejestracyjny? przecież ktoś musi CI dać papier że Ci to zamontował no i legalizacje butli z gazem

- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
No jak to, jak będzie cisnął to na benzynie, a jak zwolni na spokojną jazdę (czytaj przy każdej zmianie biegupelot pisze:raczej na odwrót będzie ciężko, bo co z powrotem na gaz, a może też będzie się przełączał jak zejdzie z 2500rpm?? jak dla mnie absurd, nonsens, totalna bzdurapow 2500obr/min przełączał się na benzynę![]()

- Pelot
i raz w miesiącu będzie wymieniał zawór w butlikocureq pisze:No jak to, jak będzie cisnął to na benzynie, a jak zwolni na spokojną jazdę (czytaj przy każdej zmianie biegupelot pisze:raczej na odwrót będzie ciężko, bo co z powrotem na gaz, a może też będzie się przełączał jak zejdzie z 2500rpm?? jak dla mnie absurd, nonsens, totalna bzdurapow 2500obr/min przełączał się na benzynę![]()
) to z powrotem na gaz, i tak 50 razy na dzień :]

- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
Dzrzmek to załóż konkretną sekwencję i na niej pomykaj, nie oczujesz spadku mocy a i przy zmienie parametrów pobawić się możesz(patrz Kalii i jego sekwencja). To co napisałeś to dla mnie też absurd. Zresztą jak jezdzisz po mieście i kręcisz do 2500 to chyba też nie pali zbyt dużo?
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth...
Young men - enjoy with Your youth...

- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
Nie znam sie zbytnio na gazie ale czy to w ogóle jest możliwe
Jakieś czary
Myślę że przy zmianie z gazu na benzynę może wystapić jakis przeskok albo wystrzał , bo gdyby tak gaz nie zdążył się wypalić a juz poszło by paliwko to co w tedy ???? buuuumm
Aby tego uniknąć musiał byc jakis odstep czasu , przynajmniej 1s (chodzi o to że byś od razu nie dawał po garach)
Więc sprawa wygląda tak jedziesz na gazie dajesz mu powyżej 2500 (czytaj pędzel) i elektro zawór odcina dopływa gazu i odcinane zostają wtryski .
A w tym momencie przepustnica jest odwarata ma max , komp zczytuje to położenie i dostajesz niesamowitego kopa albo wystrzał
Jak dostaniesz kopa to jeszcze nic (choć skrzynia i inne elementy na 100% nie beda nie naruszone), w przypadku wystrzału olbo idzie uszczelka albo cały filter ,a nie daj Boże turbinka
Mogę sie mylic wiec nie traktuj tego jak w 100% prawda to tylko moja opinia

Jakieś czary

Myślę że przy zmianie z gazu na benzynę może wystapić jakis przeskok albo wystrzał , bo gdyby tak gaz nie zdążył się wypalić a juz poszło by paliwko to co w tedy ???? buuuumm
Aby tego uniknąć musiał byc jakis odstep czasu , przynajmniej 1s (chodzi o to że byś od razu nie dawał po garach)
Więc sprawa wygląda tak jedziesz na gazie dajesz mu powyżej 2500 (czytaj pędzel) i elektro zawór odcina dopływa gazu i odcinane zostają wtryski .
A w tym momencie przepustnica jest odwarata ma max , komp zczytuje to położenie i dostajesz niesamowitego kopa albo wystrzał

Jak dostaniesz kopa to jeszcze nic (choć skrzynia i inne elementy na 100% nie beda nie naruszone), w przypadku wystrzału olbo idzie uszczelka albo cały filter ,a nie daj Boże turbinka

Mogę sie mylic wiec nie traktuj tego jak w 100% prawda to tylko moja opinia

BYŁ - PROBE 2.2GT 90' był od 2007 do 2009
I JEST ZNOWU
. Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny 
I JEST ZNOWU
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Faq! Że też o tym nie wiedziałem i dawałem w palnik przy przełączaniu benzyna
gaz. Może czary, albo jakiś kiepski gaz, bo przecież benzyna nie zdążyła się wypalić i ... buuuumm!
A może ze starości nie zauważyłem jednosekundowej przerwy. Gdzie mam szukać tego elektrozaworu, żeby sprawdzić, czy mi gazole założyli? Bo jeśli nie, to będę musiał poszukać w googlu i zamontować.
I gdzie szukać skrzyni, filtra i uszczelki by zobaczyć, czy nie uszkodziłem?

A może ze starości nie zauważyłem jednosekundowej przerwy. Gdzie mam szukać tego elektrozaworu, żeby sprawdzić, czy mi gazole założyli? Bo jeśli nie, to będę musiał poszukać w googlu i zamontować.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- davidlive
- Kontakt:
Wezmi napisz wreszcie co ty masz do mnie robert
Czytaj co pisze na końcu poprzedniego posta
Kużwa człowieku pisałem że takie jest moje zdanie"Mogę sie mylic wiec nie traktuj tego jak w 100% prawda to tylko moja opinia "
Napisz mi wreszcie o co ci biega .
Po za tym Drzymek pisał Gaz
benzyna

Czytaj co pisze na końcu poprzedniego posta

Kużwa człowieku pisałem że takie jest moje zdanie"Mogę sie mylic wiec nie traktuj tego jak w 100% prawda to tylko moja opinia "
Napisz mi wreszcie o co ci biega .
Po za tym Drzymek pisał Gaz

I JEST ZNOWU
I JEST ZNOWU
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Ale o co Ci chodzi?
Przestraszyłeś mnie nie na żarty, mój nie przełącza gaz
benzyna, tylko - jak napisałem - benzyna
gaz, więc podzieliłem się swym przerażeniem, podzieliłem wątpliwościami i zadałem po prostu pytania.

Przestraszyłeś mnie nie na żarty, mój nie przełącza gaz

I nie traktuj tego jak 100% prawdy - to tylko moja bazgranina, bo muszę, muszę, muszę... (a jeszcze tyle wątków nietkniętych)Robert pisze:Faq! Że też o tym nie wiedziałem i dawałem w palnik przy przełączaniu benzynagaz. Może czary, albo jakiś kiepski gaz, bo przecież benzyna nie zdążyła się wypalić i ... buuuumm!
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- pytlar
- Galeria: viewtopic.php?t=8824
- Pelot
- davidlive
- Kontakt:
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
Panowie spoko ja śledzę temat ale doszedłem do wniosku że może faktycznie macie rację...
I chętnie bym założył sekwencję, tylko u mnie w Sączu śpiewają za to do Probka 3500-4000tys zł

A poza tym, ja lubię się pobawić autkiem, podnieść mu ciśnienie, jakieś nowe czary pod maską i boję się że za każdym razem do galzoi i od nowa ustawiać mapy i tak 10razy w tygodniu...
I chętnie bym założył sekwencję, tylko u mnie w Sączu śpiewają za to do Probka 3500-4000tys zł

A poza tym, ja lubię się pobawić autkiem, podnieść mu ciśnienie, jakieś nowe czary pod maską i boję się że za każdym razem do galzoi i od nowa ustawiać mapy i tak 10razy w tygodniu...

BEAUTY...POWER...SOUL...
- Pelot
http://www.allegro.pl/item179441593_sek ... utora.html
jak zestaw montazowy można bez butli kupić za 1100zł to ile oni chcą za montaż?
jak zestaw montazowy można bez butli kupić za 1100zł to ile oni chcą za montaż?

- Tomo
- Galeria: viewtopic.php?t=7365
Siemka, sorry ale muszę zapytać: po co Ci gaz skoro modyfikujesz auto?? ja np zrezygnowałem z gazu i jakoś daję radę na paliwie i nawet zalewam cały czas V-power 100 oktanowy
(mniej pali
) przecież wiadomo że im więcej mocy tym więcej oktanów musi pożerać auto. Dłubane auta muszą dużo palić żeby szybko jeździć! Ale to tylko moje zdanie niedoświadczonego kierowcy przepraszam
Pozdro

Pozdro
- davidlive
- Kontakt:
"....zeta N (150KM)...." tylko czy to wystarczy bo Drzymek ma raczej troszke ponad 150 km
No ale trzeba też wliczyć gwarancje, wpis w dowód i chomologacje , no i nie wiem czy była tam butla i potrzebne elektrozawory

No ale trzeba też wliczyć gwarancje, wpis w dowód i chomologacje , no i nie wiem czy była tam butla i potrzebne elektrozawory

I JEST ZNOWU
I JEST ZNOWU
- Pelot
- davidlive
- Kontakt:
To spokojnie co sie tak drzesz od razu
Spokojnie bo ci zyłka pęknie
A co do tematu to chyba lepiej aby zestaw założyli ludzie którzy sie na tym znaja (bynajmniej tak twierdzą)

Spokojnie bo ci zyłka pęknie

A co do tematu to chyba lepiej aby zestaw założyli ludzie którzy sie na tym znaja (bynajmniej tak twierdzą)

I JEST ZNOWU
I JEST ZNOWU
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Flyke
- Galeria: viewtopic.php?t=10424
Witam ,,, mam do kupienia instalke uzywana , powiedzcie mi czy jest wogole jakas opcja zeby na niej legalnie jezdzic ?? czy potrzebne sa jakies papiery jak beda ja kupowal ? jestem kompletnie nie w temacie jesli chodzi o LPG;P
24v wykorzystane az do granic - BYłOOOOOOOOOOOOO
e46 z ....
- JEsttttttttttt
e46 z ....

- pytlar
ja ostatnio bylem gadac u gazoli i nie chca zalozyc mi takiej instalki kupionej z allegro, bo powiedzieli ze nie beda mogli jej ustawic i wogole wbic w dowod bo oni maja tylko zezwolenie na montowanie instalacji konkretnej firmy...:/ wiec odpada taki cos... i chyba bede musial wziasc taki gaz od nich za 3tys....:/
- raven
- Galeria: viewtopic.php?t=5775
może i tak.
Ale może nie potrzebujesz wbitego w dowód? - wiadomo, że to dodatkowy stres i problemy- ale zawsze taniej- w sekwencji wszystko można ładnie ukryć w I (np. wtryski od gazu za listwą wtryskową benzyny, parownik pod akumulatorem i nic nie widać
sam to widziałem w jednym probku i jak się nie przyjżysz to nie zobaczysz.
)
Ale może nie potrzebujesz wbitego w dowód? - wiadomo, że to dodatkowy stres i problemy- ale zawsze taniej- w sekwencji wszystko można ładnie ukryć w I (np. wtryski od gazu za listwą wtryskową benzyny, parownik pod akumulatorem i nic nie widać

)
| 2.2 GT 92 | czerwony | AC- dyskretny chłód | VDO|
RAVEN
RAVEN
- pytlar
- Flyke
- Galeria: viewtopic.php?t=10424
ok a co z wlewem ?:Praven pisze:może i tak.
Ale może nie potrzebujesz wbitego w dowód? - wiadomo, że to dodatkowy stres i problemy- ale zawsze taniej- w sekwencji wszystko można ładnie ukryć w I (np. wtryski od gazu za listwą wtryskową benzyny, parownik pod akumulatorem i nic nie widaćsam to widziałem w jednym probku i jak się nie przyjżysz to nie zobaczysz.
)
24v wykorzystane az do granic - BYłOOOOOOOOOOOOO
e46 z ....
- JEsttttttttttt
e46 z ....

- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt: