A wyjmowałeś po kolei fajki od świec?? podczas stuku, na tym garze co jest panewka machnięta w momencie wyjęcia fajki powinno się uciszyć, niby piszesz że są zrobione, ale może coś się skopało :/
Jaki olej ??

jak turbinka odpowiednio zadzialala i podniosla mu troche cisnienie to silnik odziwo ucichl
 jak turbinka odpowiednio zadzialala i podniosla mu troche cisnienie to silnik odziwo ucichl  juz tak nie stuka!!
  juz tak nie stuka!!   nie jest jeszcze co prawda to co przed remontem ale juz jest duzo lepiej i nie mam tego stukania cholernego!!
  nie jest jeszcze co prawda to co przed remontem ale juz jest duzo lepiej i nie mam tego stukania cholernego!!  

. Jadąc na biegu wszystko było ok. Rano zajrzałem do Probka i co się okazuję - ubyło łącznie 3 litry płynu, zbiorniczek wyrównawczy suchy. Dolałem, odpaliłem i słyszę jakiś klekot z silnika na moje oko spod pokrywy zaworów. Po ok 40 sek. wszytsko ucichło i było ok. Od razu zorientowałem się, że korek od chłodnicy poszedł bo zaczęło się z niego prawie ciurkiem lac, wymieniłem na ten od tico (pasuje) i zrobiłem jazdę próbną. Okazało się, że przewód wodny od turbo pękł, więc wymieniłem na nowy. Teraz już nic nie cieknie i płyn zalany. Ale na drugi dzień po nocnym postoju znów to samo - klekot tylko że przez jakieś 10 sek.
 . Jadąc na biegu wszystko było ok. Rano zajrzałem do Probka i co się okazuję - ubyło łącznie 3 litry płynu, zbiorniczek wyrównawczy suchy. Dolałem, odpaliłem i słyszę jakiś klekot z silnika na moje oko spod pokrywy zaworów. Po ok 40 sek. wszytsko ucichło i było ok. Od razu zorientowałem się, że korek od chłodnicy poszedł bo zaczęło się z niego prawie ciurkiem lac, wymieniłem na ten od tico (pasuje) i zrobiłem jazdę próbną. Okazało się, że przewód wodny od turbo pękł, więc wymieniłem na nowy. Teraz już nic nie cieknie i płyn zalany. Ale na drugi dzień po nocnym postoju znów to samo - klekot tylko że przez jakieś 10 sek. . No załama totalna
 . No załama totalna  .
 . 
 . Jutro postaram się wrzucic filmik jak odpala na zimnym.
 . Jutro postaram się wrzucic filmik jak odpala na zimnym.
 . No niedługo wypłata więc się zabieram za to jak najszybciej.
 . No niedługo wypłata więc się zabieram za to jak najszybciej. ja znalazłem w firmie Hipol popychacze zaworowe za 31pln sztuka oczywiście, obawiam sie tylko pochodzenia tego popychacza bo to chyba made in korea,ale znaleźć coś innego graniczy z cudem chyba ze JC  lub jeszcze zorientować się w ASO mazdy ale pewnie sobie policzą jak za zborze a produkcji pewnie tez w koreańskiej
 ja znalazłem w firmie Hipol popychacze zaworowe za 31pln sztuka oczywiście, obawiam sie tylko pochodzenia tego popychacza bo to chyba made in korea,ale znaleźć coś innego graniczy z cudem chyba ze JC  lub jeszcze zorientować się w ASO mazdy ale pewnie sobie policzą jak za zborze a produkcji pewnie tez w koreańskiej 

). Wrzucam dwa filmiki, Probe z rana pali jak turbo ale diesel
 ). Wrzucam dwa filmiki, Probe z rana pali jak turbo ale diesel  . Na drugim słychac jak klekot ustaje, chociaż dźwięk nie jest aż tak donośny jak na filmikach ale słychac wyraźnie:
 . Na drugim słychac jak klekot ustaje, chociaż dźwięk nie jest aż tak donośny jak na filmikach ale słychac wyraźnie: http://www.youtube.com/watch?v=vW4h0fLeVC4
 http://www.youtube.com/watch?v=vW4h0fLeVC4 http://www.youtube.com/watch?v=A8gAShb9zWk
 http://www.youtube.com/watch?v=A8gAShb9zWk
 trzeba ratowac Probasa, zacznę więc od popychaczy i wymiany oleju, jak wyjdzie coś jeszcze to będe się zastanawiał.
  trzeba ratowac Probasa, zacznę więc od popychaczy i wymiany oleju, jak wyjdzie coś jeszcze to będe się zastanawiał.

Walenie popychaczy w takim wymiarze jak Ty, mam od kilku lat, ale nieregularnie czasem poklepią, czasem nie, nie ma reguły... Jakby znaleźć jakieś sensowne popychacze za rozsądną kwotę to ok, ale  nie wiadomo co za  45X12 to zniechęca i to skutecznie
  Walenie popychaczy w takim wymiarze jak Ty, mam od kilku lat, ale nieregularnie czasem poklepią, czasem nie, nie ma reguły... Jakby znaleźć jakieś sensowne popychacze za rozsądną kwotę to ok, ale  nie wiadomo co za  45X12 to zniechęca i to skutecznie 
 .
 .