Przez prawie miesiąc nic się nie zepsuło.Byłem w szoku W końcu stało się:padł całkowicie synchronizator 3 biegu.Jak się orientowałem, to używana skrzynia to wydatek powyżej 1500zł.Bez komentarza.Czy ktoś się orientuje, jak to ew. można inaczej naprawić?Czy skrzynia z Probe Igen. ma te same wnętrzności i da się zamienić przynajmniej 3 bieg (cena skrzyni do Igen. ew. starej Mazdy jest zdecydowanie niższa)?
Probe 2,5V6 93'
troche przeginaja z cenami - to fakt
Realnie mozna kupic taka skrzynie uzywana za 800-1000 z 3 mies. gwarancja. Mozesz tez pytac o skrzynie od mazdy 2.5L - sa takie same. Inne nie pasuja.
Niestey pozostaje Ci chyba tylko i wylacznie skrzynia od 2.5L mazdy lub forda probe. W miare tania na czesci skrzynia moze by sie i znalazla, ale to musze pogadac.
Gturbo - a sprowadzales moze silnik ze US. Szukam nowego kontaktu, bo mi znajomy wrocil do PL i nie ma kto zalatwiac. Chodzi mi o 2 szt. KLZE lub KLZEM.
Cze greyg tak sprowadzilem jeden silnik dla siebie z NY tak ze jak chcesz to mozemy pogadac a z tego co widze prawdopodobnie bedziesz na zlocie
w Borkach to tam ci powiem co i jak.
Nie wiem do konca czy bede. Rozlozyla mnie grypa i nie mam jak dokonczyc robote przy silniku, a bez tego nie da rady.
KLZE to kwestia dogadania. Spowadzalem sporo ze US, ale kontakt mi sie urwal, tak jak pisalem.
No to zdrowiej i skladaj auto. Mowisz ze sprowadzales KLZE a czy wiesz ze to jest Japonski silnik ktory jest tu sprowadzany z Japoni do US. TEn silnik KLZE ma 195 koni wprzeciwienstwie do KL03 silnika 165 koni. Wienc czy sprowadzales taie silniki?
Sprowadzalem inne mniejsze rzeczy, ale teraz chce silnik. Najbardziej ciekawia mnie koszty przesylki przy takim ciezaze. Wiem, ze to J-spec, dlatego go chce.
Rick, możesz mi podać jakiś inny kontakt, bo na GG nie mogę Cię do dziś trafić, a na priv nie mogę napisać, bo nie jestem zarejestrowany.
I mam Pytanie go Greyga: czy podejdzie skrzynia z Cronosa 2,5 bo znalazłem taka na forum Mazdy(może widziałeś, zauważyłem, że jesteś tam zarejestrowany)?
Panowie a moze mnez oswieccie jakie sa koszta KLZE poluje na ten motorek od dawna ale ani u nas ani w raichu nie ma
(z ciekawostek ostatnio czytalem ze ktos zrobil probka 4x4 uzywajac mazdy 4x4 2,5 v6 duzo spawania ale chyba da sie zrobic na jakims forum z niemiec czytalem ale gdzie nie pamietaam )
jakby tak polaczyc oba warjanty KLZE + 4x4 moglo by wyjsc dosc szybkie i ciekawe autko (nie mowie o kosztach bo te sa na pewno nie male ale jak ktos lubi budowac to kto wie
pozdrawiam
MadDog pisze:Rick, możesz mi podać jakiś inny kontakt, bo na GG nie mogę Cię do dziś trafić, a na priv nie mogę napisać, bo nie jestem zarejestrowany....