Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Porysowane boczne szyby
- sawmaster
- Samochód: Ford Probe 97r 2.0 16v
- Galeria: viewtopic.php?t=11616
Porysowane boczne szyby
Widzę że każdy probe gen 2 ma porysowane boczne szyby, chyba te krechy świadczą o tym że coś szoruję jak się chowają. Czy to wada konstrukcyjna? Widziałem że Jarsonic ma porysowane również szybki jak ja, co robić aby jak spoleruję rysy to znowu nie rysowało nic, ktoś już to przerabiał? U mnie to naprawdę od strony pasażera są głębokie rysy że nie wiem czy dadzą się wypolerować.
Re: Porysowane boczne szyby
raczej wada nie
bardziej zużycie uszczelek i cały syf tam osiadający czyli kurz z piaskiem etc. oraz kwestia wyregulowania szyby.
wymień,wyczyść uszczelki przyszybowe/przyszybne
i powinno być ok
no chyba,że coś innego ci tam trze - np.w nocy złośliwe skrzaty swoimi małymi pazurkami,których nie chciałes zabrac na stopa
Pzdr. & c ya..

wymień,wyczyść uszczelki przyszybowe/przyszybne

no chyba,że coś innego ci tam trze - np.w nocy złośliwe skrzaty swoimi małymi pazurkami,których nie chciałes zabrac na stopa

Pzdr. & c ya..

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
A na ostatnie pytanie znajdziesz odpowiedź w wątku
Usuwanie rys na szybach 

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- jarsonik
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=13697
Pewnie nie
,a gwoli ścisłości chodziło mi o te uszczelki,które dolegają do szyby na rancie drzwi zewnątrz czyli te czarne listwy,które mają za zadanie uszczelniać szczelinę między szybą,a drzwiami oraz oczyszczać szybę z brudu,kurzu,rosy etc.,a maja od wewnętrznej strony specjalną "meszkowatą" budowę
Po paru latkach niezły syf tam potrafi się zebrać i to m.in. powodować może rysy na szybie/ach.
Pzdr. & c ya..

Po paru latkach niezły syf tam potrafi się zebrać i to m.in. powodować może rysy na szybie/ach.
Pzdr. & c ya..

- BenzoPiren
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=12548
Również jestem posiadaczem głęboko zarysowanej prawej szyby przy lusterku z lewą z reszta jest podobnie z tym że mniej...Specjalnie mi to nie przeszkadza bardziej denerwują mnie natomiast wszelkie odgłosy jakie wydobywają się przy do połowy opuszczonej szybie różne skrzypienia itd myślałem czy nie polać tam tej uszczelki jakimś olejkiem np maszynowym
ale nie jestem do tego przekonany

Czarne 2,5 93 rok
- sawmaster
- Samochód: Ford Probe 97r 2.0 16v
- Galeria: viewtopic.php?t=11616