Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
PRZEWIDYWANE CENY GAZU
PRZEWIDYWANE CENY GAZU
Fiskus głębiej sięgnie do kieszeni kierowców. Od maja aż o 38,5 proc. podnosi akcyzę na autogaz! Cena litra tego paliwa może zdrożeć nawet o 12 groszy - pisze "Gazeta Wyborcza".
Według dziennika, podwyżka akcyzy dotknie co dziesiąte auto w Polsce, bo w tylu kierowcy zamontowali instalację gazową. Będą płacić o 9 gr więcej za litr tego paliwa - tak szacuje Ministerstwo Finansów. Polska Organizacja Gazu Płynnego przekonuje, że więcej - 12 gr. Średnio litr gazu kosztuje 1,47 zł.
Nowe stawki akcyzy są wyższe, niż wymagają tego nowe przepisy Unii Europejskiej. Więc po co ta podwyżka? - stawia pytanie "GW". Fiskus uważa, że polscy kierowcy kupują za dużo autogazu kosztem benzyny, w której cenie jest więcej podatków.
W uzasadnieniu do projektowanej podwyżki, do którego dotarła "GW", Ministerstwo Finansów pisze wprost, że podnosi akcyzę "w związku z trudną sytuacją budżetową".
Za ONET.PL
Według dziennika, podwyżka akcyzy dotknie co dziesiąte auto w Polsce, bo w tylu kierowcy zamontowali instalację gazową. Będą płacić o 9 gr więcej za litr tego paliwa - tak szacuje Ministerstwo Finansów. Polska Organizacja Gazu Płynnego przekonuje, że więcej - 12 gr. Średnio litr gazu kosztuje 1,47 zł.
Nowe stawki akcyzy są wyższe, niż wymagają tego nowe przepisy Unii Europejskiej. Więc po co ta podwyżka? - stawia pytanie "GW". Fiskus uważa, że polscy kierowcy kupują za dużo autogazu kosztem benzyny, w której cenie jest więcej podatków.
W uzasadnieniu do projektowanej podwyżki, do którego dotarła "GW", Ministerstwo Finansów pisze wprost, że podnosi akcyzę "w związku z trudną sytuacją budżetową".
Za ONET.PL
DUCH
PROBE II 2,5 GT USA Version

PROBE II 2,5 GT USA Version

a co zrobia jak stwierdza z ekupujemy za duzo benzyny podniosa na nia akcyze ??
i tak w kolko .... calkiem ciekawa teoria czyzby zloty sposob na uzdrowienie polskiej gospodarki ??
w sumie mozna to zastosowac do wszytskiego co kupujemy na codzien
i tak w kolko .... calkiem ciekawa teoria czyzby zloty sposob na uzdrowienie polskiej gospodarki ??
w sumie mozna to zastosowac do wszytskiego co kupujemy na codzien
probe na sprzedaz
teraz fascynuja mnei dwa kola
i oczywiscie mocne 4
teraz fascynuja mnei dwa kola

i oczywiscie mocne 4

to dobry sposób.
Rząd krzyczy: EJ SŁUCHAJTA OD POJUTRA PODWYŻSZAMY CENE NA PALIWO
I ludzie kupują jak szaleni co by zapasy zrobić.
Za 4 dni można zrobić to samo i tak w kółko
Może dziurę załatają?
Do Houznera cza napisać
Rząd krzyczy: EJ SŁUCHAJTA OD POJUTRA PODWYŻSZAMY CENE NA PALIWO
I ludzie kupują jak szaleni co by zapasy zrobić.
Za 4 dni można zrobić to samo i tak w kółko

Może dziurę załatają?
Do Houznera cza napisać

Probe 2.2 GL 89'
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
- Adamkat
- Samochód: ford probe gt 91
- Galeria: viewtopic.php?t=10500
Powiem Ci Cynki że polityka jest zbyt mądra żeby ją zrozumieć a zbyt głupia żeby sie nią zajmować! i tyle. i nie warto brać tego ich nierządu do siebie bo ciśnienie podnosi. A tak w ogóle to powinno być jak za Faraona?!!hehe to by sie tak nie pchali do koryta. Masz racje że może jest 1 może kilku porządnych ale jak w to wdepną to ich szczytne idee zostaja daleko za nimi liczy sie własny(wiadomo co).
- strober
- Samochód: none
- Galeria: viewtopic.php?t=7957
Ciekawe ile zarabiaja Ci geniusze od ekonomi,bo mam wrażenie że za dużo w stosunku do posiadanej wiedzy.
Kilka lat temu jakieś 5-6 taki problem mieli włosi i jak rozwiązali?
Obnizyli akcyze!!! wystarczająco ze zyski z akcyzy im wzrosły.Więc zastanawia mnie sposób myślenia polskich geniuszy ekonomicznych może chcą aby polacy zaczeli jezdzić rykszami, rowerami może w ten sposób chcą uzdrowić polska gospodarke bo ruszy produkcja WIGRY 4,i może w ten sposób przy okazji uzdrowią chora służbe zdrowia.I policja bedzie miała mnie pracy.
Ciekawe skąd oni tych ludzi biorą???
Kilka lat temu jakieś 5-6 taki problem mieli włosi i jak rozwiązali?
Obnizyli akcyze!!! wystarczająco ze zyski z akcyzy im wzrosły.Więc zastanawia mnie sposób myślenia polskich geniuszy ekonomicznych może chcą aby polacy zaczeli jezdzić rykszami, rowerami może w ten sposób chcą uzdrowić polska gospodarke bo ruszy produkcja WIGRY 4,i może w ten sposób przy okazji uzdrowią chora służbe zdrowia.I policja bedzie miała mnie pracy.
Ciekawe skąd oni tych ludzi biorą???
Re: PRZEWIDYWANE CENY GAZU
BiZoN pisze: Średnio litr gazu kosztuje 1,47 zł.
Witam
GDZIE GAZ KOSZTUJE 1,47 ZŁ????????
Ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz lałem za mniej niż 1,71 zł
Pozdrawiam
Re: PRZEWIDYWANE CENY GAZU
papciu pisze:BiZoN pisze: Średnio litr gazu kosztuje 1,47 zł.
Witam
GDZIE GAZ KOSZTUJE 1,47 ZŁ????????
Ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz lałem za mniej niż 1,71 zł
Pozdrawiam
Stary,widziałeś datę postu???2004-04-01

2.2 GT I '92 BLACK METALIC
I am a baaad boy!
I am a baaad boy!