Heja....
chcialem prosic o pomoc
bo jestem zalamany
Kurcze wrocilem do domu..ok.200km...dolalem oleju do full i to samo!!!
Jak stukalo tak stuka

...Ok moze dokladnie wam cos napisze...
Ostatnio mi zweglila sie swieca...tzn. ten bagnet mi sie zlamal i wyciagnalem swiece...tylko z tym trzpieniem pionowym a ten poziomy tak jakby sie stopil albo odlamal...i chyba wlecial do silnika...

(ostatnio mialem zmieniane gumki na zaworach moze przez to)...nie wiem...zastanawialismy sie z cynkim czy moze nie przez to ze mi cos wpadlio i przyczepilo sie do czegos...
wymienilem swiece..pojezdzilem tydzien i zaczelo mi stukac
moze to sa popychacze???tak mi greyg mowil...jaka cena takiego popychacza???i czy mozna dowiedziec sie ktory wymienic a nie odrazu wszsytkie....

..bo to duzy koszt..
a jeszcze chcialem sie cos dowiedziec...ja jezdze na oleju Quaker 10W40 ktos mi mowil zebym zmienil filtry i olej na 15W40 i bedzie ok....co o tym myslicie???a poza tym jaki olej polecacie do 2,2GT ??
Bo jak nie mialem turbinki przez jakis czas i przez gumki na zaworach mi olej bral to jezdzilem pol roku na 15W40 no i zmienilem znowu na 10W40 ..nie wiem czy slusznie..
odwdziecze sie na turawie...ale pomozcie mi

...
Pozdrowionka...chyba wszystko wam napisalem...wogole mi stukanie nie przestaje..nawet gazowalem do 7000 i nic..jak stukal tak stuka i mnie to martwi...czekam na wasza pomoc bo swieta a nawet nie mam jak do jakiegos zakladu podjechac...
Smacznego Jajka i Mokrego Dyngusa zycze wszystkim!!!